Išmanieji įrenginiai

Xiaomi Mi 8, Mi 8 Pro ir Mi 8 Lite palyginimas

2018-11-26

Kas galėjo pamanyti, kad pirmieji Xiaomi telefonai, dar kitaip pravardžiuojami „kinų Apple“, nueis tokį sėkmingą evoliucijos kelią? Xiaomi puikiai įrodo, kad puikių techninių savybių telefonas neprivalo būti brangus. Mi 8 serijos telefonai yra ne išimtis ir turėtų būti įtraukti į jūsų svarstomų įsigyti modelių sąrašą, jei norite flagmano už vidutinioko kainą. Kuo trys Xiaomi Mi 8 šeimos nariai galėtų jus sudominti?

20181122-antrastesVisų Xiaomi Mi 8 serijos telefonų korpusai pagaminti iš lengvo ir tvirto lydinio, o jų nugarėles ir ekranus dengia įbrėžimams atsparus stiklas. Xiaomi Mi 8 Lite savo išvaizda išsiskiria labiausiai – gradientinės nugarėlės spalva įkvėpta impresionisto Claude Monet kūrinių. Visų trijų modelių įstrižainės viršija 6 colių ribą. Mi 8 ir Mi 8 Pro modeliuose naudojami Super AMOLED technologijos ekranai.

 

vizualas_3_-4vizualas_3_2vizualas_3_3

 

Tiesa, palyginus su Xiaomi Mi 8 Lite ekranu, skirtumo beveik nepastebėsite – visų trijų ekranų raiška yra Full HD+. Nepaisant didelių ekranų, visi trys modeliai yra pakankamai kompaktiški, nė vieno iš jų storis neviršija 7.6 mm ribos. Mi 8 Pro modelis nuo Mi 8 skiriasi tik tuo, kad jis turi ekrano stikle integruotą pirštų atspaudų skaitytuvą ir jo nugarėlė papuoštamikroschemų motyvais.

20181122-antrastes2Tiek Xiaomi Mi 8, tiek Mi 8 Pro įdiegti 10 nm technologijos Qualcomm Snapdragon 845 procesoriai. Lygiai tokie pat, kokius rastumėte brangiausiuose konkurentų flagmanuose. Todėl šių modelių pajėgumu atliekant sudėtingas užduotis galima neabejoti. Pigiausias iš trijulės Xiaomi Mi 8 Lite neatsilieka – jis turi pažangų Qualcomm Snapdragon 660 procesorių. Jo galios pakaks visiems kasdieniams darbams įveikti ar pramogauti.

20181122-4Visi Mi 8 serijos modeliai palaiko spartųjį įkrovimą, todėl bateriją įkrausite iki 4 kartų greičiau nei su įprasta. Xiaomi Mi 8 ir Mi 8 Pro turi veido atpažinimo technologiją, identišką prabangiems Apple telefonams. Svarbu paminėti, kad Mi 8 ir Mi 8 Pro modeliai yra pirmieji pasaulyje telefonai su įdiegta dvigubo dažnio GPS technologija, leidžiančia nustatyti tikslesnę poziciją.

20181126-mygtukai20181126-mygtukai220181126-mygtukai3

20181122-antrastes3Xiaomi Mi 8 ir Mi 8 Pro modeliai aprūpinti identiškomis galinėmis ir asmenukių kameromis. Pagrindinė 12 MP raiškos kamera turi optinį stabilizavimą, padedantį išgauti ryškias nuotraukas. Dideli jutiklio pikseliai, surenkantys daugiau šviesos, užtikrina aukštą nuotraukų kokybę fotografuojant prasto apšvietimo sąlygomis. Antroji galinė kamera optiškai priartina vaizdą iki dviejų kartų, o gražias asmenukes užfiksuos 20 MP raiškos asmenukių kamera.

20181122-3

Xiaomi Mi 8 Lite asmenukių kameros raiška didesnė – net 24 MP. Galinės kameros Mi 8 Lite nugarėlėje – kitokios konfigūracijos. Pagrindinė kamera identiška Mi 8 modeliui. Antroji, 5 MP raiškos, skirta sulieto fono efektui sukurti. Visų trijų modelių kameros valdomos dirbtinio intelekto, kuris atpažįsta fotografuojamą sceną ir kaskart parenka geriausius kameros nustatymus. Be to, Xiaomi telefonų kamerų nustatymuose rasite įdomių vaizdo efektų nuotraukoms pagražinti.

Itin išsamų Xiaomi Mi 8 kameros testą ir jo rezultatus rasite nepriklausomo foto-technikos testuotojo DxO Mark puslapyje

 

20181122-antrastes4

Xiaomi vizija paprasta ir aiški: „innovation for everyone“ (liet. „inovacijos visiems“) ir Xiaomi Mi 8 serija tai puikiai atspindi. Xiaomi Mi 8 Lite puikiai tiks norintiems nebrangaus telefono, kuris gali su kaupu patenkinti kasdienius poreikius ir daryti kokybiškas nuotraukas. Be to, jis labai patiks vertinantiems gražų dizainą.

Xiaomi Mi 8 įvertins tie, kurie kelia prioritetą galingam procesoriui ir tie, kurie iš telefono kameros tikisi dar daugiau. Tai ideali alternatyva brangiems flagmanams, nes savo parametrais Mi 8 jiems prilygsta. Norintiems žengti koja kojon su inovacijomis, verta rinktis Xiaomi Mi 8 Pro modelį – šis nuo Mi 8 skiriasi tik tuo, kad jame yra vis dar retai kur naudojamas, ekrane integruotas pirštų atspaudų skaitytuvas.

 

 

vizualas_3_-4vizualas_3_2vizualas_3_3