Įrenginių apžvalgos

6 darbai kuriuos atlieka namų saugos kamera

2018-01-31

kamera_ilgas-1.jpg
Išvykus iš sodybos ji lieka nebestebima, o iškeliavus į darbą namų taip pat niekas neprižiūri. Bet to ir nereikia, kai gali įsigyti akis ir ausis, matančias bei girdinčias visur, kur tik yra internetas! Juk sakoma, kad geriau kartą pamatyti, negu šimtą kartų išgirsti. O dar geriau – kiek nori kartų viską pamatyti ir išgirsti, negu spėlioti ir įtarinėti. Ir tam tereikia saugos kameros, tokios kaip „Vimtag“. Beje, ji yra daugiau negu akys ir ausys ir net daugiau negu namų židinio sergėtoja. Ir štai, kodėl.

1. Ji sugauna vagį

2016 m. gegužę Floridos (JAV) gyventojos telefone sumirksėjo pranešimas, kad kažkas skambina į jos namo duris. Šį kartą tai buvo daili mergina, kuri keliskart paskambinusi nuėjo už namo, o grįžusi namo šeimininkė aptiko, kad namai buvo apiplėšti. Deja, kamerų namo viduje ji neturėjo, tad nustatyti, kaip buvo įsilaužta, teko detektyvams. Tačiau rasti įsilaužėlę buvo paprasta – kamera prie durų ją gerai įsidėmėjo.

Tokių istorijų yra daugybė. Lauko kameros (kaip ir „Vimtag“), prijungiamos prie interneto Wi-Fi ryšiu, gali filmuoti aplinką nors ir visą parą (prijungiama prie elektros lizdo ši neišsikraus), o gali būti aktyvuojamos judesio. Jos puikiai mato visiškoje tamsoje, įrašo garsą ir gali pasiųsti signalą apie pavojus net į kelis telefonus, kurių ekranuose bet kada matysite, kas vyksta. 

2. Ji išveja vagį

Išmanioji namų saugos kamera „Vimtag“, kurią galima pastatyti kambary tiesiog ant lentynos, ne tik fiksuoja vaizdą net visiškoje tamsoje, ne tik gali transliuoti garsą bei vaizdą į susieto įrenginio ekraną, bet ir turi įrengtą garsiakalbį, tad geba atkurti garsą. Taigi, pamatę telefono ekrane kažką įtartino, galite tiesiog sušukti įspėjimą, namų kamera jūsų balsą atkurs, o jį išgirdęs potencialus grobikas gali sprukti supratęs, kad jį pričiupo.

kamera_vagis.jpg

3. Ji gano augintinį

Išties, kambary įrengta kamera – tiesiog tobulas įrankis patenkinti kiekvieno augintinio savininko smalsumą ir tiksliai žinoti, kuo jūsų mylimas draugas užsiima, kai išeinate pro duris. Ir svarbiausia net ne tai, kad pasidalinti internete tokių kamerų užfiksuoti vaizdeliai, kaip katė sudaužo vazą ir nuplėšia užuolaidas ar liūdintis vienas paliktas šunelis kruopščiai sugraužia pagalvę, surenka milijonus peržiūrų. Svarbiausia, kad matydami savo augintinį – „Vimtag“ kamerą juk galima sukioti į šonus bei aukštyn ir žemyn tiesiog braukiant savo telefono ekranu – išsiaiškinsite, kokius daiktus palikote ne vietoje ir ką reikia pakeisti, kad ir gyvūnėlis būtų laimingesnis, ir namai saugesni.

4. Ji prižiūri kūdikį

Kambario kamera lengvai perkeliama iš vienos vietos į kitą, jai nereikia interneto laido, pakanka įjungti į elektros lizdą, tad kai nesaugo namų, ji fantastiškai saugo jaunų tėvų ramybę ir piniginę. Tiesiog turint šią kamerą nereikia jokio kito kūdikio monitoriaus. Pastatote ją netoli lopšio ir ji ne tik mažylio skleidžiamus garsus jums perduos ir jūsų balsą vaikui atkurs, bet ir leis bet kada pažiūrėti, ar vaikas ramiai miega, ar nenusiklojo, net neįjungiant kambary šviesos.

Dar geriau – kadangi vaizdą transliuoja į mobilų įrenginį, galite prižiūrėti savo kūdikio miegą net būdami kitame pasaulio krašte. 

kamera-5.jpg5. Ji leidžia būti šalia

Kaip nejauku ir vieniša, kai dėl kažkokių nuo tavęs nepriklausančių aplinkybių esi priverstas praleisti vaiko gimtadienį ar būti toli nuo namų per Kalėdas. Tačiau jei namie yra saugos kamera, pakaks, kad namiškiai ją įjungtų ir galėsite pasijusti greta jų prie to paties stalo – sukiojama kameros akis jiems parodys, į kurį dabar žiūrite, jūsų balsą perduodantis garsiakalbis leis bendrauti lyg būtumėte šalia. Taip, aišku, kiti tam naudoja „Skype“, tačiau juk neversime visą vakarą kažką laikyti rankoje telefoną ir rodyti, kas aplink vyksta, o saugos kamera niekada nepavargs būti jūsų ausimis ir akimis.

6. Ji dirba gyvenimo būdo treneriu

Pasekę, kaip gyvenate kambary, kelias dienas galėsite pamatyti, kiek daug ir kaip kreivai sėdite, kaip dažnai lendate į šaldytuvą, kiek išties pyragėlių sukirtote. Galbūt nebebus mįslė, kodėl nugarą skauda ar pilvas auga. Aišku, kamera jūsų sveikiau gyventi neprivers, bet nereikia tikėtis, kad ji dar ir nuosavą valią keistis galėtų pakeisti. 

Vimtag“ kameras galite įsigyti Tele2 internetinėje parduotuvėje.

Įsigykite internetu