Išmanieji įrenginiai

Video apžvalga: Huawei P9 ir P9 Lite

2017-03-29

Arnoldo rankose – Huawei P9 ir P9 Lite telefonai, pagarsėję ne tik fotografavimo galimybėmis ir ilgai laikančia baterija, bet ir tuo, kad… jų praktiškai neįmanoma pamesti. Kaip telefonai sugeba „susirasti patys“ ir kitos įdomybės apie šiuos išmaniuosius – mūsų video apžvalgoje. 

 

Huawei P9

5,2 colių įstrižainės ekranas, jokių fizinių mygtukų telefono priekyje, iš vientiso aliuminio gabalo pagamintas korpusas – kurdama pagrindinį savo 2016 m. flagmaną „Huawei“ rinkosi tik užtikrintus sprendimus.

Huawei P9“ širdis – pačios „Huawei“ sukurtas aštuonių branduolių procesorius „HiSilicon Kirin 955“ – plaka didžiausiu 2,5 GHz dažniu. Procesorius labai greitas ir ekonomiškas, tad puikiai tinka darbui, interneto naršymui.

Šio telefono modelio vidinė atmintis yra 32 GB, RAM atmintinė – 3 GB. Ekrano raiška „Full HD“ – 1080p.

Tai tikrai ne vienintelis telefonas pasaulyje su dvejais galiniais lęšiais. Tačiau vienintelis, kuris juos panaudoja taip neįprastai. „Leica“ – legendinis Vokietijos fotoaparatų gamintojas – šio „Huawei“  telefono kamerai davė ne tik savo vardą. Prisidėję prie kameros kūrimo vokiečiai išties padarė mažyti stebuklą.

Tai yra dvi atskiros 12 MP raiškos kameros. Viena kamera fiksuoja spalvas, kita kadrui prideda kontrasto, paryškina tamsias detales.

Telefono kamera turi itin profesionalius nustatymus, galimybę daryti didelės diafragmos kadrus su išblukusiu fonu ir netgi keisti to fono išblukimą jau po to, kai nuotrauka padaryta.

8 MP raiškos asmenukių kamera veikia puikiai. Fotografuojant prietemoje ekranas nušvinta baltai ir veikia lyg blykstė.

Įsigykite internetu

Huawei P9 lite

Huawei P9 lite“ korpusas plastmasinis, ekraną saugo ne „Gorilla” stiklas, čia nebėra NFC jungties ir vietoj dviejų kamerų gale liko standartinė 13 MP raiškos kamera. Vidinė atmintis susitraukė iki 16 GB, o maksimalus procesoriaus „Kirin 650“ veikimo dažnis – iki 2 GHz. Neliko USB-C jungties ir greitojo įkrovimo. Krumpliais šio telefono valdyti irgi nepavyks.

Tačiau labiausiai stulbina tai, kiek daug privalumų „Huawei“ šiame telefone paliko. Ekranas – tos pačios „Full HD“ raiškos, asmenukių kamera irgi liko 8 MP. Liko ir puikus pirštų atspaudų skeneris nugarėlėje ir toks pats micro SD ar net dviejų nano SIM kortelių lizdas.

Įsigykite internetu