Gyvenimo būdas

Tobula asmenukė – misija įmanoma

2015-04-30

asmenukėsKyla klausimas, kodėl kai kurios interneto sensacijos ar pasaulinės žvaigždės socialiniuose tinkluose turi tiek daug pasekėjų? Jūsų nuotrauka sulaukia daugiausiai 20 paspaudimų „patinka“? Tikriausiai nežinote, kaip pasidaryti tobulą asmenukę.

Kino žvaigždės, popiežius, kosmonautai ir net mūsų prezidentė Dalia Grybauskaitė vis dažniau, jei ne patys, tai su kitais pozuoja asmenukėms. Laikas sužinoti, kaip pasidaryti tobulą asmenukę!

2010 metais, kai Apple išleido iPhone su priekinio vaizdo kamera, asmenukės tapo tiesiog kultūriniu fenomenu. Statistika rodo, kad trečdalis 16–24 metų amžiaus žmonių padaromų nuotraukų yra būtent asmenukės.

7 žingsnių planas

  • Pasirinkite geriausią kampą. Maždaug 45o kampu virš jūsų akių linijos pakreiptas išmanusis turėtų būti kaip tik tai, ko ieškote.
     Išvengsite nereikalingų šešėlių, patamsėjimų ir kitų nesąmonių.
  • Ieškokite šviesos. Pasaulinio garso modeliai žino, kad šviesa yra pagrindinė jų darbo priemonė, todėl stengiasi pasukti veidą taip, kad jis gautų kuo daugiau šviesos. Padėti gali ir nuo veidrodžio atsispindinti šviesa. Pripažinkime, niekam nepatinka blausios, tarsi rūsyje darytos, nuotraukos.
  • Svarbu ir atstumas. Pasistenkite asmenukę daryti ne per daug iš arti, kad matytųsi tik jūsų veidas, bet ir ne iš tolo. Kadre gali matytis dalis ištiestos rankos, nes juk visi supras, kad patys darėte nuotrauką, tad nereikia to slėpti.
  • Raskite tinkamiausią pozą. Interneto sensacijos titulą turinti Kim Kardashian kažkada pasisakė, jog iš pradžių ji pozuoja prieš veidrodį, kol randa tinkamą pozą. Tik tuomet į rankas stveria savo išmanųjį.
  • Metas fotografuoti – padarykite keletą kadrų. Asmenukė – ne raketų mokslas, jei gautas rezultatas nėra visiškai tobulas, žiūrėkite
     kitą patarimą. Tačiau atminkite, asmenukėms skirta lazda jau yra truputėlį per daug, kad ir kaip tai būtų populiaru. Na, nebent asmenukes dažniausiai darote su visa futbolo komanda ir į kadrą turi tilpti begalė žmonių.
  • Retušavimas viską sutvarkys. Dauguma telefonų, kaip ir beveik visos socialinės platformos, turi nemažai įdiegtų filtrų nuotraukoms. Asmenukę kelsite į „Instagram“? Drąsiai rinkitės „Valencia“ filtrą bei padidinkite nuotraukos kontrastą. Nuotraukas retušuoja visi, o pagal statistiką vyrai tai daro netgi dažniau.
  • Pasidalinkite asmenuke. Ko vertas darbas, jei jo neįvertins kiti. „Facebook“ įkelta nuotrauka turi daugiausiai tikimybių sulaukti „patinka“ ir „dalintis“. Arba kelkite nuotrauką tiesiai į „Instagram“‚ uždėkite filtrą, o iš ten iškart dalinkitės į „Facebook“. Nepamirškite grotelių – #perfectselfie.