Uncategorized

Kaip apsaugoti išmanųjį, kai už lango -25?

2018-02-22

kad_telefonas_nepersaltu__ilgas.jpg
Spustelėjęs šaltukas ne vien mus priverčia kalenti dantimis – žemoje temperatūroje „žvarbsta“ ir mūsų telefonas. Ko gero, ir jums pažįstama tokia situacija (ypač jei naudojate senesnio modelio įrenginį): namie baterija atrodo pusiau pakrauta, o išėjus į lauką telefonas staiga „miršta“. Tačiau greitai išsikraunanti baterija toli gražu nėra vienintelis rūpestis – net ir veikiantys išmanieji šaltyje linkę dažniau strigti, iškreipti spalvas ir lėčiau atlikti funkcijas.  kad_telefonas_nepersaltu_case.jpg

Dauguma išmaniųjų telefonų geriausiai veikia, kai aplinkos temperatūra yra tarp 0 ir 35°C . Žemesnė ar aukštesnė temperatūra gali sutrikdyti įrenginio veikimą. O jei termometro stulpelis nukrenta iki -20°C laipsnių, lauke telefoną rekomenduojama laikyti išjungtą.

KOKIAS TELEFONO PROBLEMAS SUKELIA ŠALTIS?

  1. IŠKREIPTOS SPALVOS

    Gan dažna problema turintiems telefonus su LCD ekranais: nukritus temperatūrai, LCD ekrane esantis skystis ima stingti, todėl pikseliai lėčiau keičia spalvą. Kai šaltis itin didelis, pikseliai nespėja pilnai pakeisti spalvų, todėl ekrane atsiranda išblukimai ir dėmės.

  2. IŠSIKRAUNANTI BATERIJA

    Vyksta cheminiai pokyčiai baterijoje: dėl padidėjusios vidinės varžos ji yra priversta sunkiau dirbti ir prietaisas išsikrauna greičiau.

  3. SULĖTĖJĘS VEIKIMAS

    Kiti rūpesčiai: žemoje temperatūroje gali lėčiau ar netinkamai veikti programinė įranga bei sutrikti telefono valdymas per lietimui jautrų ekraną. 

VEIKSMŲ PLANAS NORINT APSAUGOTI TELEFONĄ:

kad_telefonas_nepersaltu_susales.jpg

  1. NEJUNKITE SUŠALUSIO TELEFONO

    Anot Mindaugo Pečkio, „Tele2 telefonų priežiūros centro“ mobiliųjų įrenginių operacinių sistemų inžinieriaus, pats svarbiausias patarimas: parnešus namo sušalusį telefoną, JO PAPILDOMAI NEŠILDYTI IR (juo labiau!) NEKRAUTI. Nekiškite išmaniojo į elektros lizdą, nedėkite ant radiatoriaus, nebandykite džiovinti fenu. Leiskite jam natūraliai sušilti iki kambario temperatūros ir tik tada vėl pradėkite juo naudotis.

  2. LAIKYKITE TELEFONĄ ARTI KŪNO

    Kai lauke žvarbu, stenkitės laikyti telefoną kuo arčiau kūno, pvz., kelnių ar palto kišenėje. Striukė, kuprinė ar rankinė irgi nėra bloga idėja. Kūno šiluma šiek tiek kompensuos šaltą orą ir padės telefonui išvengti drastiškų temperatūrų skirtumų.

  3. ĮSIGYKITE DĖKLĄ

    Telefono dėklas žiemą irgi gali tapti neblogu pagalbininku. Žinoma, reikia tinkamai pasirinkti: plastmasinė ar silikoninė „nugarėlė“ nuo šalčio saugos prasčiau nei, tarkime, dėklas iš minkšto vilnos veltinio.

  4. PASIRŪPINKITE PAPILDOMA ĮRANGA

    kad_telefonas_nepersaltu__iranga.jpgKad šalčiai negąsdintų nei jūsų, nei jūsų telefono, nepamirškite pasirūpinti papildoma įranga: išorine baterija, ausinėmis, laisvų rankų įranga bei specialiomis pirštinėmis, kurios neleis telefonui išslysti iš rankų.

Jei nutiko taip, kad su šalčiu susipykęs telefonas nebenori veikti, atvežkite jį parodyti specialistams: Telefonų priežiūros centro meistrai visada pasirengę jums pagelbėti.