Gyvenimo būdas

Telefonai, palaikantys 4G+ ryšį. Sony, Huawei ar Samsung?

2017-05-25

telefonai-palaikantys-4g-rysi-sony-huawei-ar-samsung-long.jpg

3G, 4G, LTE, o dabar ir 4G+ – daugybė kodų, mažai ką sakančių vartotojui, tačiau šiuo atveju reikėtų žinoti tik tiek, kad kuo aukštesnis skaičius, tuo geresnė yra jūsų ryšio sparta. 4G ryšys net 10 kartų spartesnis nei 3G ryšys, todėl galima drąsiai siųstis aukštos kokybės filmus ar žiūrėti vaizdo klipus per Youtube. 

4G (LTE) tinklas veikia 99 % šalies teritorijos!

4G (LTE) technologija leidžia pasiekti mobiliojo interneto greitį iki 100 Mbps (3G mob. interneto sparta yra iki 7,2 Mbps.). Remiantis naujausiais ryšio reguliavimo tarnybos duomenimis, Tele2 4G ryšys veikia net 99% Lietuvos teritorijos ir pasiekia 99 % Lietuvos gyventojų – ten, kur nepasiekia šviesolaidis ar kitas internetas.

Ko reikia norint naudotis 4G/4G+?

  • Telefonas turi palaikyti 4G (4G+) ryšį ir atitinkamus dažnius. Taip pat telefone turi veikti naujausia programinė įranga – ją galite atnaujinti nustatymuose vadovaudamiesi instrukcijomis.
  • Reikia turėti USIM kortelę (patobulinta SIM). Jei SIM įgijote ar keitėte 2014 metais ar vėliau, veikiausiai turite USIM. Jeigu naudojatės SIM kortele nuo anksčiau, į USIM ją galite pasikeisti bet kuriame Tele2 salone.

Huawei P10

Huawei P10 garsėja estetiškumu ir itin patogia vartotojo sąsaja, kurioje – daug galimybių viską susidėlioti pagal savo poreikius. Vienas didžiausių šio flagmano pranašumų – gausybė fotografavimo opcijų: sakoma, kad turintiems šį telefoną nebereikia jokių kitų redagavimo programėlių ar filtrų. Be to, P10 turi keturgubą optinį priartinimą ir Macro režimą bei tris vaizdo jutiklius: 12 MP spalvotą, 20 MP juodai baltą ir 8 MP priekinę kamerą.

iPhone 7

Bene didžiausi iPhone 7 patobulinimai – visiškai nauja kamera su optinio stabilizavimo sistema, kuri net silpname apšvietime leidžia daryti sufokusuotas nuotraukas. Retina HD ekranas dabar yra dar ryškesnis ir geriau atkuriantis spalvas. Vietoj fizinio „Home“ mygtuko čia rasite spaudimui jautrų elementą, taip pat integruotą pirštų antspaudų jutiklį. iPhone 7 nebeliko standartinės ausinių jungties – tad turėsite naudoti belaides ausines arba jungti jas į Lighining jungtį.

Samsung GALAXY S8

Aptakūs korpuso kontūrai – tai, kas pirmiausia krenta į akis paėmus į rankas naująjį GALAXY S8 flagmaną. Telefono korpusas yra apsaugotas nuo vandens ir dulkių, nebėra fizinio „Home“ mygtuko. Dėmesio centre – fantastiško ryškumo „Infinity“ ekranas su firmine Super AMOLED matrica. Samsung pritaikytas fotografuoti – jis turi ne tik pažangias kameras (12 megapikselių pagrindinę, 8 MP galinę), bet ir vaizdo stabilizatorių bei automatinio fokusavimo funkciją. GALAXY S8 aprūpintas naujausiu Bluetooth standartu 5.0, akies rainelės skaitytuvu bei išmaniuoju „Bixby“ asistentu.

Sony Xperia XZ

Šis išmanusis bene daugiausiai liaupsių susilaukia dėl savo 4K matricos, palaikančios HDR. Be to, naujasis flagmanas gavo neseniai pristatytą kamerą su technologija „Motion Eye“ ir atskira atmintimi, kuri leidžia įrašyti iki 960fps sulėtinto judesio vaizdo įrašus. „Snapdragon 835“ lustas sudaro sąlygas gigabitiniam LTE internetui,  kur jis prisiims atsakomybę už didelius duomenų kiekius, įskaitant 4K vaizdo transliacijas. Kiti Sony privalumai yra stereo garsiakalbiai, apsauga nuo vandens ir dulkių pagal IP68 standartą ir pirštų atspaudų skaitytuvas.