Inovacijos

Technologijų sektoriaus lyderis – vėl „Tele2“

2018-03-05

Įvertinimai visuomet džiugina, o kai tai įvyksta antrus metus iš eilės – tuomet tik dar labiau. „Tele2“ antrus metus iš eilės pelnė „Verslo žinių“ technologijų sektoriaus lyderės apdovanojimą.

Tai, be abejo, didžiulis visos komandos darbo įvertinimas, o svarbiausias yra ne tik laimėjimas, tačiau technologijų lyderės vardo išlaikymas, kurį „Tele2“ užsitarnavo kurdama inovatyvius bei klientams aktualius sprendimus.

technologijų-sektoriaus-lyderis-vėl-tele2_pagrindinis

Verslo sektorių lyderių apdovanojimų reitingą, kuriuo buvo siekiama įvertinti stipriausius rezultatus pasiekusias Lietuvos bendroves, „Verslo žinių“ analitikai sudarė pagal skirtingus rodiklius, taikydami statistinius modelius. Šie metai buvo pirmieji, kai įmonės buvo reitinguojamos be subjektyvaus balsavimo internetu – tik pagal 6 objektyvius rodiklius: pajamas, pelną bei jų pokytį, pelningumą ir darbo užmokestį.

„Tele2“ didžiuojasi būdama pelningiausia ir didžiausius atlyginimus mokančia telekomunikacijų bendrove, kuri investuoja į inovacijas klientams. Praėjusiais metais buvo pristatyta Lietuvoje analogų neturinti naujovė – „Mobili stotelė“. Verslo klientams skirta paslauga leidžia mobiliuoju telefonu pakeisti brangią IP telefoniją.

Be to, verslui „Tele2“ 2017-aisiais pasiūlė ir naują debesijos sprendimą – „2Route“. Ši paslauga suteikia galimybę vienoje vietoje rinkti, persiųsti ir valdyti IP duomenis iš skirtingų mobiliojo ryšio paslaugų teikėjų.

2017 m. pavasarį buvo pristatytas dar vienas unikalus projektas – muzikinė instaliaciją, naršymo duomenis paverčianti 4G muzika.

technologijų-sektoriaus-lyderis-vėl-tele2_petrasPaskutinysis eksperimentas pristatytas visai neseniai. Tai – nešiojamojo interneto be kabelių sprendimas „Laisvas internetas“. „Tele2“ sukūrė mobilų namą, kuris buvo skraidinamas oro balionu, o taip galiausiai įrodyta, jog internetas veikia ne tik šalies teritorijoje, bet netgi ore.

Vykdydama projektus „Tele2“ nepamiršta ir visuomenės ugdymo. Praėjusių metų lapkritį įsteigta „Big Data Academy“, kurios tikslas ugdyti analitikus, gebančius dirbti su didžiaisiais duomenimis. Taip pat kartu su „Code Academy Kids“ pradėti rengti nemokami programavimo mokymai mokyklinio amžiaus regionuose gyvenantiems vaikams.