Gyvenimo būdas

Top 5 taksi ir pavėžėjimo programėlės

2018-09-26

Keliaujant į vakarėlį, skubant į svarbų susitikimą ar tiesiog norint komfortiškos kelionės mieste, geriausias pasirinkimas yra taksi arba ypač išpopuliarėjusios pavėžėjimo paslaugos. Tačiau kaip išsirinkti geriausią tokių paslaugų programėlę? Inovacijų biuras palygina penkias populiariausias.

Trafi

640x480-4-2

Ko gero, išgirdus šios programėlės pavadinimą, pirmiausia pagalvojate apie viešąjį transportą. Tačiau Trafi teikia ir pavėžėjimo paslaugas. Tereikia pagrindiniame programėlės lange spustelti „pavėžėjimas“ ir pasirinkti kelionės tikslą. Programėlė jungia ir kitus kelionės mieste būdus – galite matyti dviračių nuomos punktus bei vietas, kur stovi nuomojami automobiliai (CityBee arba Spark paslauga). Tai pati išsamiausia programėlė, siūlanti visus įmanomus keliavimo mieste būdus.

PRIVALUMAI: labai lengva planuoti savo kelionę; už pavėžėjimo paslaugas galima sumokėti tiesiog per programėlę; vienos mažiausių pavėžėjimo kainų lyginant su kitomis programėlėmis.

TRŪKUMAI: veikia tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir tik jų centruose, todėl kartais gali būti sudėtinga išsikviesti automobilį.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★☆☆☆

Atsisiųsti

Atsisiųsti

Taxify

Pavėžėjimo paslaugų programėlė, kuria labai paprasta naudotis. Norint išsikviesti automobilį, tereikia nurodyti vietą, nuo kurios vairuotojas turi paimti keleivį, bei kelionės tikslą. Ypač patogu tai, kad prie programėlės prijungus savo mokėjimo kortelę, kelionė bus apmokama automatiškai. Žinoma, išlieka galimybė sumokėti ir grynaisiais pinigais. Prie programėlės galima pridėti ir daugiau mokėjimo kortelių arba naudotis pavėžėjimo paslaugomis darbdavio sąskaita, jei šis yra sukūręs savo paskyrą. Prieš patvirtindami užsakymą, matysite apytikslę kelionės kainą bei už kiek laiko vairuotojas atvyks.

PRIVALUMAI: kelionės pradžios vietą galima nurodyti ir nežinant tikslaus adreso, o tiesiog pažymint ją žemėlapyje, dažnai taikomos nuolaidos kelionėms.

TRŪKUMAI: Taxify paslauga prieinama tik Vilniuje ir Kaune.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★★☆

Atsisiųsti

Atsisiųsti

eTAKSI

640x480-3-7

eTaksi programėlė labai panaši į Taxify – ji veikia tokiu pat principu. Tačiau yra keletas papildomų funkcijų. Programėlėje galima pasirinkti, ar jums reikės didesnio automobilio (miniveno) – patogu, jei norite keliauti su draugų kompanija. Taip pat galite atidėti savo kelionę ir nurodyti, kurią dieną, kelintą valandą ir į kurią vietą taksi turės atvykti ateityje. Kaip ir Taxify, eTAKSI parodys ir preliminarią kelionės kainą. Didelis šios programėlės privalumas – ji vienija didžiausią taksi įmonių ir privačių vairuotojų tinklą. Todėl taksi išsikviesite net ir tada, kai kitos programėlės rodys, jog laisvų vairuotojų nėra.

PRIVALUMAI: daugelis eTAKSI automobilių yra pažymėti kaip taksi automobiliai ir gali naudotis tik viešajam transportui skirtomis eismo juostomis – esant transporto spūstims, kelionė truks trumpiau.

TRŪKUMAI: negalima prijungti mokėjimo kortelės, tad pasiekę kelionės tikslą turėsite atsiskaityti naudodamiesi vairuotojo turimu kortelių skaitytuvu arba grynaisiais.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★★☆

 Atsisiųsti

Atsisiųsti

Uber

640x480-2-10Dar viena ypač populiari pavėžėjimo paslaugų programėlė, veikianti beveik visame pasaulyje. Tai didelis privalumas, jei dažnai keliaujate užsienyje ir nenorite daug mokėti už vietinių taksi įmonių paslaugas. Uber taip pat siūlo savo programėlės paskyroje sukurti šeimos profilį iki 4 asmenų. Taip galite realiuoju laiku gauti pranešimus, kur yra jūsų artimieji ir kada jie pasieks kelionės tikslą. Uber gali būti patraukli alternatyva daug mieste keliaujantiems darbuotojams, nes galima sukurti atskirą įmonės profilį ir nustatyti, kad kelionų ataskaitos keliautų į įmonės el. pašto dėžutę.

PRIVALUMAI: paprastas valdymas, Uber paslauga prieinama beveik visuose didžiuosiuose pasaulio miestuose.

TRŪKUMAI: Lietuvoje Uber veikia tik Vilniuje.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★☆☆

 Atsisiųsti

Atsisiųsti

Etransport

Ši programėlė labai panaši į Taxify ir turi visas reikalingas funkcijas. Galima matyti apytikslę kelionės kainą dar prieš jos pradžią, realiuoju laiku matyti, kur yra iškviestas automobilis. Yra ir galimybė rezervuoti taksi iš anksto. Taip pat kelionės metu programėlėje galite stebėti, kaip keičiasi jūsų kelionės kaina.  Kelionei pasibaigus, už ją galima atsiskaityti automatiškai, tereikia prijungti savo mokėjimo kortelę. Didžiausias šios pavėžėjimo ir taksi paslaugų programėlės privalumas – ji veikia ir mažesniuose Lietuvos miestuose.

PRIVALUMAI: Etransport veikia šiuose miestuose: Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Alytus, Telšiai, Tauragė, Utena, Alytus, Marijampolė, Kaišiadorys, Mažeikiai, Kelmė, Jurbarkas, Vilkaviškis, Palanga ir Druskininkai.

TRŪKUMAI: norint išsikviesti taksi, kaskart teks pasirinkti automobilio tipą.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★☆☆☆

 Atsisiųsti

 Atsisiųsti

 

Prenumeruokite technologijų naujienas: