Gyvenimo būdas

Šventiniai džiaugsmai – naujausios ir puikiausios programėlės

2015-12-16

sventiniai-dziaugsmai-naujausios-ir-puikiausios-programeles-long.jpg

Artėja šventės ir atėjo laikas ne tik dovanoti geriausius išmaniuosius savo artimiesiems, bet patiems pasimėgauti technologijomis – tam kas mėnesį pristatome puikiausių ir šauniausių naujų programėlių išmaniesiems sąrašą. Tik gruodis yra šiek tiek išskirtinis – daug daugiau dar geresnių naujienų, kurias belieka parsisiųsti ir išbandyti patiems. Siūlome tokias penkias naujienas:

Adobe Premiere Clip

Bene geriausia vaizdo redagavimo programa, naudojama profesionaliose filmų studijose, pagaliau atkeliauja į išmaniuosius. Ir ne šiaip, o su didžiausiu trenksmu, nes ji yra visiškai nemokama! Programėlė leidžia itin lengvai ir patogiai redaguoti vaizdo medžiagą, ją sujungti, sukarpyti, pasirinkti norimus šviesos ir spalvų nustatymus, įterpti nuotraukas, užrašus, specialiuosius efektus ir daug kitų dalykų, kurie išmanųjį pavers tikra vaizdo klipų kūrimo mašina. Jei tik išmanusis turi geros raiškos kamerą, o jame yra „Adobe Premiere Clip“ – pirmyn!

Nemokamai parsisiųskite iOS arba Android

Arts & Culture

Esate meno mylėtojas, bet neturite galimybės nuolat bastytis po skirtingus muziejus visame pasaulyje? O gal ruošiate kokį pristatymą ar referatą? Tuomet „Google“ sukurta programėlė „Arts & Culture“ tikrai palengvins gyvenimą. Ji leidžia iš arčiau ir tiesiog savo delne pažvelgti į žymiausius meno kūrinius, esančius šimtuose muziejų ar kitų kultūrinių organizacijų ekspozicijose ir archyvuose. Galima ieškoti pagal dailininką ar kolekcijos pavadinimą. Dar puikiau, kad „Google“ netgi pagalvojo – neįdomu meno kūrinius matyti kaip statišką paveikslėlį, todėl sudarė galimybę panoramiškai apžiūrėti šedevrus 360o.

Nemokamai parsisiųskite iOS arba Android

Hyspherical 2

„Hyspeherical 2“ yra dar vienas dėlionės tipo žaidimas, tačiau jame nuostabiai susipina paprastas valdymas ir užduočių sudėtingumas, kuris tokio tipo žaidimus ir padaro patrauklius.  Žaidime tereikia apskritimą apsukti ratu aplink kiekvieną ekrane matomą figūrą neužkliudant kitų apskritimų ir kliūčių. Atrodo lengva ir paprasta, tačiau nesudėtingi lygiai greitai pareikalauja vis daugiau susikaupimo ir laiko – sunku ir pastebėti, kaip beridenant apskritimą ateina vidurnaktis.

Nemokamai parsisiųskite iOS

Define

Jei tenka dažnai susidurti su profesine anglų kalba, pritrūksta sinonimų ar tiesiog kyla noras išsiaiškinti žodžio kilmę, „Define“ taps geriausiu draugu. Tai yra interneto duomenų nenaudojantis ir su kitomis programėlėmis bendraujantis žodžių paieškos įrankis. Jis greitai pateikia angliškų žodžių apibrėžimus, sinonimus, vartojimo atvejus – tereikia nukopijuoti žodį.

Turint interneto ryšį galima tikrinti netgi šnekamosios kalbos žodžių reikšmes, remiantis „Urban dictionary“ žodynu.

Nemokamai parsisiųskite Android

Tale

Tai yra „Line“ kūrėjų produktas – savotiškas „Reddit“ ir „Twitter“ mišinys, kuriame vartotojai patys kuria turinį ir pažymi jį tam tikrais raktiniais žodžiais, o kiti naudotojai teigiamai arba neigiamai balsuodami reitinguoja įrašą.

Prisijungti galima susikuriant naują paskyrą arba paprasčiausiai prisiregistruoti su „Facebook“ paskyra. Tuomet paspaudus kokį nors raktinį žodį (ang. Hashtag), pateksite į populiariausius po juo slypinčius įrašus – tai ir nuotraukos, ir vaizdo įrašai, tekstai, piešinukai, nuorodos į kitus puslapius ir t.t.

Deja, kol kas programėlė pasiekiama tik JAV ir Kanados vartotojams, bet greitu metu bus prieinama visame pasaulyje.