Gyvenimo būdas

Svarbiausi Facebook ir Instagram pokyčiai

2017-11-02

fb_ilgas.jpg
Kaip prasideda jūsų diena? Suskamba žadintuvas, net nepraplėšę akių vargais negalais sugraibote telefoną, išjungiate įkyrų žadintuvo garsą ir… bandysime atspėti – pasitikrinate, ar niekas neparašė žinutės Facebook arba neuždėjo naujos širdelės ant nuotraukos Instagram. Kol mūsų dienos prasideda ir baigiasi su šiais socialinių tinklų gigantais, naudinga žinoti, kokius atnaujinimus jie parengė per pastarąjį mėnesį. Štai keletas, į kuriuos verta atkreipti dėmesį.

TOP Instagram naujienos

  • Instagram nuotraukų galerijos atnaujinimai

    Prieš keletą mėnesių Instagram suteikė galimybę viename įraše dalintis daugiau nei viena nuotrauka ar video. Anksčiau nuotraukos turėjo būti kvadrato formos, tačiau dabar formatai yra patys įvairiausi – tiek nuotraukų, tiek video. Tai nėra milžiniškas atnaujinimas, tačiau vis tiek suteikiantis daugiau lankstumo ir kūrybinių galimybių. Instagram vartotojams šis atnaujinimas bus pristatytas per ateinantį mėnesį.
  • Gyvos transliacijos su draugaisfacebook ir instagram naujienos.jpg

    „Instagram Live Stories“ sėkmingai testuoja naujas galimybes. Dabar galima pakviesti draugus prisijungti prie jūsų LIVE transliacijų – tereikia, kad draugas tuo momentu stebėtų jūsų LIVE video. Pridėti draugus (taip pat juos pašalinti iš transliacijos) galite bet kuriuo metu. Tai reiškia, kad bus galima bus daryti interviu su draugais, esančiais bet kuriame pasaulio kampelyje!

  • Gyvų transliacijų pakartojimai

    Savo LIVE video galima įkelti į Stories vienu prisilietimu, pakanka paspausti SHARE, kai transliacija baigiasi. Į Stories įsikels visas video nuo pradžių iki pabaigos, be to, bus galima atsukti video kelias sekundes atgal, jei netyčia kažką praleisite.

  • Balsavimas „Instagram Stories“

    Interaktyvus „Instagram Stories“ balsavimas – viena šviežiausių Instagram naujienų. Jei negalite nuspręsti, kokius batus šiandien autis ar į kokį filmą eiti, sukurkite balsavimą savo Instagram istorijoje: užduokite klausimą, sugalvokite atsakymo variantus ir leiskite draugams pasireikšti. Apklausos rezultatus matysite realiu metu.

  • Informacija apie jūsų sekėjusfacebook ir instagram naujienos.jpg

    Pagaliau testuojama nauja (daugelio vartotojų pageidauta) funkcija: Instagram leis sužinoti, ar tam tikras žmogus yra jūsų sekėjas, vos pažvelgus į jo biografiją. Iki šiol reikėjo rankiniu būdu tikrinti visą sekėjų sąrašą, kad pamatytumėte, ar jūsų bičiulis, vadovas ar simpatija jus seka. Dabar tą daryti bus gerokai paprasčiau.

  • Automatinis video paleidimas su garsu

    Po iOS Instagram aplikacijos atnaujinimų video įrašai dabar automatiškai pasileidžia su garsu. Anksčiau video būdavo paleidžiami tyliuoju režimu – tam, kad atsirastų garsas, vartotojui reikėjo paspausti ant video. Šis atnaujinimas sutiktas prieštaringai: vieni džiaugiasi, kad nereikės papildomų paspaudimų, kiti tvirtina, kad geriausias Instagram turinys – tai tylus turinys.

     
     

    TOP Facebook naujienos

  • facebook ir instagram naujienos.jpgApvalūs profilio paveiksliukai

    Apvalūs Facebook profilio paveiksliukai pradėjo atsirasti rugpjūtį, tačiau juos turi dar toli gražu ne kiekvienas. Anot Facebook atstovų, toks atnaujinimas sulaukė labai pozityvaus įvertinimo ir skatina didesnį vartotojų įsitraukimą. Didysis foninis („Cover“) paveiksliukas vis dar išliks kvadratinis. 

  • Nauja susitikimų funkcija

    Facebook yra socialinis tinklas, tačiau tai nereiškia, kad jis neskatina susitikimų „akis į akį“. Mobiliojoje aplikacijoje šiuo metu išmėginama nauja funkcija, kuri siūlo žmonėms susitikti ir pabendrauti gyvai. Kaip tai vyksta? Facebook programėlėje iššoka pasiūlymas: „Gal norėtum susitikti su draugu X?“. Atsakymas yra privatus, kol abu žmonės nepaspaudžia TAIP. Kai abu sutinka susitikti, automatiškai atsidaro naujas pokalbių langas, kuriame galima toliau derinti susitikimo detales.

 

  • Nemokamo WiFi suradimas

    Esate mieste ir norite pasinaudoti nemokamu internetu? Facebook padės tai padaryti. Programėlėje dabar galite matyti vietas, kuriose yra nemokamas, viešai prieinamas WiFi. Pernai metais ši funkcija išbandyta keliose šalyse, dabar Facebook šį atnaujinimą pristatė globaliu mastu. „Find WiFi“ rodys vietas su nemokamu internetu, taip pat trumpus šių vietų aprašymus, darbo laikus ir WiFi pavadinimus.

  • Žingsnis į virtualiąją realybę
    facebook ir instagram naujienos.jpg
    Pristatyta Facebook virtualių erdvių („Spaces“) bandomoji versija. Tai pirmas Facebook bandymas socialinio tinklo funkcijas perkelti į virtualią realybę. Virtualiose erdvėse galima kalbėtis, piešti, pasidaryti asmenukę su virtualia asmenukių lazda ar 360 laipsnių žiūrėti video. Tiesa, kol kas šios erdvės prieinamos tik „Oculus Rift“ turėtojams.
  • Komentarų moderavimas per Facebook Live

    Facebook Mentions atnaujinimas: per gyvas transliacijas jau leidžiama realiu metu moderuoti komentarus: juos paslėpti, užblokuoti taisyklių nesilaikančius vartotojus ir pan. Šiuo atnaujinimu siekiama sumažinti nemalonių netikėtumų skaičių, kurio gyvose transliacijose paprastai sunku išvengti.

  • Veido atpažinimo funkcija

    Neseniai Apple visus nustebino žinia, kad naujasis iPhone X atpažins telefono šeimininką iš veido bruožų. Panašu, kad Facebook stengiasi neatsilikti. Kol kas informacijos apie šį atnaujinimą nedaug, tačiau kalbama, kad Facebook išbando veido atpažinimo funkciją tam, kad būtų padidintas vartotojų paskyrų saugumas. Pirmieji žingsniai žengti jau gerokai seniau: socialinis tinklas jau ne vienus metus turi veidų atpažinimo sistemas, kurios leidžia atskirti konkrečius žmones nuotraukose.

Naujienų technologijų pasaulyje atsiranda kasdien. Inovacijų Biuro komanda neleis jums likti nežinioje: prenumeruokite naujienlaiškį ir sužinokite viską pirmieji.