Išmanieji įrenginiai

Samsung Galaxy S9 – jis arčiau, negu tikėjotės

2018-01-23

Samsung_Galaxy_S9_arciau_negu_tikejotes_1090x232.jpg
Spėlionių lenktynės pasiekė finišo tiesiąją – Samsung patvirtino, kad naujasis Samsung Galaxy S9 oficialiai bus pristatytas vasario pabaigoje, kasmetinio mobiliųjų įrenginių forumo „Mobile World Congress“ metu. Technologijų entuziastai neslėpė nusivylimo, kai visai neseniai Las Vegase (JAV) vykusioje parodoje „CES2018“ (atrodytų, juk čia pakyla svarbiausios metų užsklandos) Samsung atstovai nutarė intrigą išlaikyti. Nieko keisto, juk internetas knibžda nuo prognozių, o kas gi norėtų užkirsti kelią tokiai sėkmingai virusinei kampanijai, ypač, kai bandymai atspėti būsimų įrenginių charakteristikas dažniausiai skamba labai gerai. Belieka tikėtis, kad vasarį prognozės pasitvirtins, ir spėliones internete pakeis popkornų verta diskusija tarp „Android“ ir „iOS“ stovyklų.

S9 įrenginių šeimos dizainas: pirmtakų pėdomis

Samsung_Galaxy_S9_arciau_negu_tikejotes_S8.jpg

Kartu su naujuoju  Galaxy S9 išvysime ir S9+, o jie savo dizaino sprendimais, tikėtina, bus labai panašūs į savo pirmtakus iš S8 įrenginių šeimos. Reikia pripažinti, kad S8 iki šiol yra vieni dailiausių flagmanų, kuriuos žmonijai teko kada nors matyti ir laikyti rankose.  Samsung  tą žino, todėl dizaino revoliucijos šiemet nesiima. Vis dėlto, kai kurios detalės vartotojus vedė iš pusiausvyros, viena jų – pirštų antspaudų skaitytuvas. Viliamasi, kad šįkart nebereikės pirštu teplioti telefono kameros objektyvo kaskart, kai nepavyksta pataikyti į jutiklį. Ši funkcija išliks telefono nugarėlėje, tačiau bus integruota centrinėje telefono dalyje, kur pataikymo šansas turėtų išaugti iki 100 procentų.  

„Exynos 9810“ procesorius: neaprėpiamos galimybės

Samsung_Galaxy_S9_arciau_negu_tikejote_Exynos_9810.jpg

Kaip skelbėme ankstesniame įraše apie „CES2018“ pristatytas metų naujienas, Samsung Galaxy S9 gyvybę palaikys atnaujintas 10 nm lustų rinkinys „Exynos 9810“. Samsung nesikuklina ir teigia, kad tai nesibaigiančių galimybių procesorius, kuris padės mobiliesiems įrenginiams tapti dar protingesniais ir kuriančiais didesnę vertę mums, jų naudotojams.

Samsung_Galaxy_S9_arciau_negu_tikejotes_pirstas.jpg

Lyginant su ankstesnės kartos galimybėmis, vieno „Exynos 9810“ branduolio našumas pagerėjo dvigubai, o visų branduolių kartu – išaugo net 40 proc.! Procesorius leis pasiekti net 2,9 GHz taktinį dažnį, o tai yra labai daug. Nuotraukų ir video įrašų mėgėjai S9 laukia kaip mobiliojo vaizdo revoliucijos pranašo – 4K UHD vaizdą bus galima įrašyti 120 fps greičiu (tai yra dvigubai greičiau nei gali 2017 metų iPhone įrenginiai).

Tiesa, JAV rinkoje S9 greičiausiai bus aprūpinti Snapdragon 845, tačiau vartotojai jau dabar žino, kad šio procesoriaus galimybės neužtikrins 4K UHD video įrašymo 120 fps greičiu. Kol gamintojas aiškinasi, kaip nenuskriausti savo vartotojų JAV ir nepažeisti įsipareigojimų „Qualcomm“, kita „balos“ pusė jaučiasi rami.

 

 

Samsung Galaxy S9 įrenginiai ne visus regionus pasieks vienu metu, tačiau viena jau tikrai aišku – vasarą pasaulyje karaliaus Samsung. Iki naujos Apple revoliucijos.

Laukdami naujojo flagmano prisiminkime, kaip Inovacijų Biuro komanda įvertino jo pirmtakus:

Samsung Galaxy S8 ir S8+ 

Žiūrėkite

    Samsung Galaxy Note 8 Žiūrėkite

 

Taip pat sužinokite gandus apie dar vieną šių metų naujieną – Huawei flagmaną P11, dar vadinamą P20. 

Skaitykite

 

Šaltiniai: Independant, Busines Insider, Forbes.