Išmanieji įrenginiai

Samsung Galaxy S10 gandai: garsą skleidžiantis ekranas ir triguba kamera

2018-09-26

Rodos, dar taip neseniai Samsung pristatė įspūdinguosius Samsung Galaxy S9 ir S9+ telefonus, tačiau internete gausu naujų gandų apie kitą gamintojo kūrinį. Tai bus jubiliejinis Galaxy modelių šeimos atstovas, Samsung Galaxy S10. Tiksliau, net trys telefonai vietoj įprastai pristatomų dviejų modelių. Kaip jie atrodys ir kokias revoliucines technologijas šįkart pristatys Samsung?

Dizainas: didėjančių ekranų tendencija tęsiasi

samsung_2Pagal jau esamą Samsung telefonų pavadinimų sudarymą tikėtina, kad naujieji modeliai vadinsis Galaxy S10 ir S10+. Įvairių gandų teigimu, šalia jų bus ir trečiasis Galaxy S10 mini. Pastarojo įrenginio ekrano įstrižainė sieks 5,8 colio. Tačiau Galaxy S10 ir S10+ ekranai bus šiek tiek didesni: jų įstrižainės atitinkamai sieks 6,1 ir 6,4 colio. Lyginant su Galaxy S9 ir S9+, ekranai padidės 0,3 ir 0,2 colio. Visi ekranai turėtų taikyti AMOLED arba OLED technologiją.

Rėmelis aplink ekraną turėtų dar labiau sumažėti, nes Samsung gali įdiegti revoliucinę garsiakalbio technologiją. Vietoje įprastinio garsiakalbio telefono viršutinėje dalyje, savo pašnekovą bus galima girdėti tiesiog per ekraną. Supratote teisingai – garsą skleis pats ekranas. Tačiau dėl biofizikinio reiškinio, vadinamo kaulų laidumu, pašnekovas bus girdimas tik priglaudus telefoną prie ausies. Todėl klausantis pokalbio tokiu telefonu turėtų susidaryti įspūdis, jog balsas girdimas tiesiog galvoje.

Dar viena ypatybė, leisianti sumažinti ekrano rėmelį ir padidinti ekrano įstrižainę, – tiesiai į ekraną įmontuotas virtualus pirštų atspaudų skaitytuvas, veikiantis žmogui negirdimo ultragarso principu. Bendrais išvaizdos bruožais visi trys modeliai turėtų būti panašūs į jau esamus Samsung Galaxy šeimos flagmanus.

Kamera: dar daugiau objektyvų

Samsung jau nustebino išmaniųjų telefonų rinką kartu su Samsung Galaxy S9 ir S9+, pristatydami inovatyvią dvigubos diafragmos technologiją. Kartu su dviguba kamera ši technologija leidžia fiksuoti ypač aukštos kokybės nuotraukas net ir esant prastam apšvietimui. Tikėtina, kad ši technologija vėl bus panaudota, o pačiame brangiausiame Galaxy S10+ modelyje – su keletu patobulinimų.

Kokie jie? Pirmasis – gali būti pridėta trečioji 16 MP raiškos plataus kampo kamera. Antras – geresni kameros sensoriai. Business Insider tinklalapis praneša, kad, Samsung teigimu, nauja Isocell Plus technologija leis padidinti sensoriaus jautrumą 15 %, o tai įgalins kamerą surinkti daugiau šviesos ir užfiksuoti tikslesnes spalvas. Priekinė kamera taps dviguba, panašią matėme Samsung Galaxy A8 modelyje. Tačiau kaip ji  bus patobulinta, kol kas neaišku.

Saugumas: patobulintas veido skenavimas

faceidSamsung Galaxy S9 ir S9+ modeliuose jau įdiegta išmani telefono atrakinimo sistema, kai vienu metu nuskenuojamas šeimininko veidas bei akies rainelė. Tačiau jos gali būti atsisakyta, jei naujoji S10 linija naudos ekrane integruotą pirštų atspaudų skaitytuvą. Technologijų apžvalgų tinklalapio Digital Trends teigimu, Samsung bendradarbiauja su įmone, kuri vysto 3D formatu veidą skenuojančias kameras. Todėl galima tikėtis, jog naujieji Samsung Galaxy telefonai savo saugumu mažų mažiausiai prilygs iPhone X telefonams, kuriuose tokio tipo technologija jau naudojama.

Be to, naujoji 3D priekinė kamera turėtų leisti vartotojams susikurti dar geresnes savo virtualių avatarų versijas, vadinamas AR Emoji. Tiesa, ekrane integruotas pirštų atspaudų skaitytuvas gali būti pritaikytas tik dviejuose ar viename iš trijų būsimų Samsung Galaxy naujokų.

Procesorius: dar daugiau galios

samsung_1Niekam ne paslaptis, kad Samsung flagmanai yra vieni iš geriausių telefonų su pažangiausiais procesoriais. Todėl galima neabejoti, jog naujieji Samsung Galaxy S10, S10+ ir S10 mini įrenginiai gaus rimtą atnaujinimą. Kol kas vieni sparčiausių ir geriausių Qualcomm Snapdragon 845 serijos procesoriai bus pakeisti dar geresniais. Samsung jau investavo 5,6 milijardo JAV dolerių į naują gamyklą, kurioje ketinama gaminti dar pažangesnius Qualcomm Snapdragon 855 procesorius, naudojančius 7 nanometrų tranzistorius.
Tai leis gamintojui sukurti kompaktiškesnius procesorius, o sutaupytoje erdvėje telefonų korpusuose įdiegti daugiau pažangių sensorių. Kartu su atnaujintu operatyviosios atminties moduliu (kurio, kaip ir procesoriaus, specifikacijos dar nėra žinomos) galingesnis procesorius galėtų leisti kameroms filmuoti 8K raiškos vaizdą. Tačiau kokias galimybes naujiesiems Samsung telefonams suteiks šie procesoriai, pamatysime ateityje.

Kada galėsime juos pamatyti?

Galimos kelios oficialaus naujųjų telefonų pristatymo datos. Artimiausia  – 2019 metų sausio mėnuo, kada vyks kasmetinė CES (angl. Consumer electronics Show) paroda, skirta naujausiems elektronikos gaminiams pristatyti.

Skaitykite

Kitas renginys, kuriame galėtų būti pristatyti naujausi Samsung flagmanai – kasmetinis pasaulio mobiliųjų technologijų forumas MWC, vyksiantis kitų metų vasarį.

Skaitykite

Antra vertus, Samsung gali sukurti ir atskirą renginį, skirtą specialiai šiems jubiliejiniams įrenginiams pristatyti.

Samsung Galaxy S10 serijos telefonai pavadinti kodiniu pavadinimu Beyond, angliškai reiškiančiu „esantis už“, tai leidžia suprasti, kad gamintojas rimtai nusitaikė aplenkti visus konkurentus su išskirtiniu kūriniu, viršijančiu prieš tai buvusiųjų galimybes. Ar Samsung pateisins savo plačius užmojus, sužinosime jau kitąmet.

Šaltiniai: Digital Trends, Business Insider, Pocket Lint, Tom’s Guide.

 

 

 

Prenumeruokite technologijų naujienas: