Įrenginių apžvalgos

Didysis sugrįžimas artėja – kas girdėti apie „Samsung Galaxy Note 8“?

2017-08-09

samsung galaxy s8 note inovaciju biuras tele2.jpgPrieš pusmetį daug kas dar abejojo, ar šio telefono išvis sulauksime. Tačiau „Samsung“ taip lengvai nepasiduoda ir naujojo telefono su rašikliu modelio pristatymas įvyks dar nepasibaigus vasarai. Aišku, jau pats faktas, kad šiais metais galėsime įsigyti „Galaxy Note 8“, yra tikra fantastika. Bet mums svarbiau, kokiomis fantastinėmis savybėmis ir funkcijomis šis telefonas pasižymės – šiaip ar taip, tai kol kas didžiausias sugrįžimas trumpoje išmaniųjų telefonų pasaulio istorijoje. Taigi, ką jau žinome ir kokių gandų pavyko nugirsti apie būsimą „planšetofoną“?

  1. Oficialus „Samsung Galaxy Note 8“ pristatymas įvyks rugpjūčio 23 d. Niujorke (JAV). Tiesa, įsigyti naująjį „Samsung Galaxy Note 8“ bus galima ne anksčiau negu rugsėjo 15 d. Taigi, šį sykį kaip su „Note 7“ „Samsung“ neskuba, tačiau rugsėjo antrą savaitę laukiamą „iPhone 8“ pristatymą pasistengė aplenkti.
  1. „Galaxy Note“ kažkada išgarsėjo dėl savo fantastiškų ir labai didelių ekranų. Niekas neabejoja, kad ir šiais metais tai bus „Samsung“ flagmanas didžiausiu ekranu. Laukiama, kad „Galaxy Note 8“ ekrano įstrižainė bus 6,3 colio – dešimtąja colio dalimi didesnė už „S8 Plus“. Tiesa, kol kas neatmetama galimybė, kad ekranas bus dar didesnis, gal net 6,4 colio įstrižainės.
  1. „Samsung“ tiek pastangų įdėjo kurdama „nesibaigiantį“ „Galaxy S8“ ekraną ir sulaukė tiek susižavėjimo šūksnių bei pagyrų, kad nėra jokių abejonių – „Galaxy Note 8“ ekranas irgi išliks toks pat „Infinity Screen“. Reiškia, vėlgi bus ne klasikinės 16:9 formos, o superplataus 18,5:9 formato. Vienintelis kiek nuviliantis dalykas – vis dar nesulauksime „Samsung“ flagmano su 4K raiškos OLED ekranu. „Galaxy Note 8“ ekrano raiška lieka QHD+. 
  1. „Galaxy Note 8“ iš išorės nelabai skirsis nuo „Galaxy S8“. Lenkti tiek priekinio, tiek nugarėlės stiklo kraštai susijungę sukuria praktiškai vientiso stiklo gabalo užapvalintomis briaunomis įspūdį. Tiesa, šiame bus viena papildoma anga rašikliui.
  1. Fizinio namų mygtuko šis telefonas, aišku, neturės. Vietoj to šis modelis turėjo jautrią stipresniam paspaudimui ekrano vietą, ten, kur galėtų būti namų mygtukas. Kalbama, kad „Galaxy Note 8“ šią funkciją dar patobulino ir dabar spaudimo jėgai bus jautrus visas ekranas. 
  1. Daugybė diskusijų apie pirštų atspaudo jutiklį kol kas vis dar tęsiasi. Nors daugelyje nutekintų telefono vaizdų akivaizdžiai matyti, kad jis įrengtas nugarėlėje šalia kameros (panašiai kaip „Galaxy S8“), vis dar yra tikinčių gandais apie piršto atspaudo jutiklį tiesiog ekrano stikle. Kaip ten bebūtų, šis telefonas tikrai turės akių rainelės skenerį.
  1. Visi „Galaxy Note“ pristatymo akimirką turėdavo galingiausią procesorių, kokį tik galėjo pasiūlyti „Samsung“. Šiais metais tai aštuonių branduolių 2,3 GHz „Exynos 8895“ su naujausiu ARM grafiniu lustu „Mali-G71“. Tai tas pats galingas procesorius, kurį turi „Galaxy S8“. Manoma, kad „Note 8“  turės 6 GB RAM ir bus galima pasirinkti modelį su 64 arba 128 GB vidine atmintimi.
  1. „Galaxy Note 8“ akumuliatorius tapo daugybės diskusijų objektu. Vieni tikėjosi, kad jis gali siekti 5000 mAh. Kiti priminė, kad „Galaxy Note“ sutalpinta daugybė technologijų ir dar pieštukas, be to gamintojai šį sykį itin pasistengs užtikrinti baterijos saugumą. Šiuo metu net keli gerai informuoti šaltiniai nurodo, kad baterija bus 3300 mAh talpos. 
  1. Matyt, didžiausią transformaciją patyrė „Galaxy Note 8“ kamera. Pagaliau ir „Samsung“ savo telefone įrengė dvi kamerų „akis“. Manoma, kad abi kameros turės tuos pačius fantastiškai veikiančius 12 MP raiškos jutiklius bei optinį vaizdo stabilizavimą. Tiesiog antroji kamera turės teleobjektyvą su f/2,4 diafragma ir dvigubu vaizdo priartinimu. Veikdamos kartu kameros vaizdą artins iki trijų kartų. Apie asmenukių kamerą per daug niekas nekalba. Manoma, kad ji bus 5MP arba 8MP raiškos ir turės automatinį fokusavimą. 
  1. Apie „Galaxy Note 8“ pieštuką, kuris taip gražiai vadinamas stiliumi, kol kas beveik nieko negirdėti. Tiesa, sklinda vienas keistas gandas, kad jame bus įdiegtas garsiakalbis, tik nelabai aišku, kam. 

Štai lyg ir viskas, apie ką kurį laiką kalba tokie šaltiniai kaip Techradar.com, cnet.com, gizmodo.com, Evan Blass (@evleaks). Tiesa, niekas neabejoja, kad ir šio modelio vidinę atmintį bus galima išplėsti „micro SD“ kortele, kad pristatymo metu „Galaxy Note 8“ bus įdiegta „Android 7.1.1“ operacinė sistema, telefonas atitiks IP68 atsparumo vandeniui ir dulkėms sertifikatą, turės USB-C jungti ir greito belaidžio įkrovimo galimybę.

Įdomiausias naujienas bei akimirkas iš „Samsung Galaxy Note 8“ pristatymo pamatykite pirmi, užsiprenumeravę Tele2 inovacijų biuro naujienlaiškį.