Gyvenimo būdas

Programėlių rinkinys jūsų žygiui

2017-07-14

programeles navigacija inovaciju biuras.jpgDaugelis mūsų, išgirdę žodį „navigacija“, automatiškai įsivaizduoja „Google Maps“ aplikaciją ar kitą šios populiarios navigacijos alternatyvą. Ginčytis sunku – nuolat tobulėjantys ir atnaujinami „Google“ žemėlapiai yra tikrai puikus įrankis norint nepasiklysti mieste. Tačiau klaidžiojant miškuose, kalnuose ar kitose civilizacijos mažiau paliestose vietose, šių žemėlapių gali nepakakti, o orientuotis, pasikliaujant satelitų pagalba, gali būti keblu.

Tiems, kurie bijo pasiklysti laukinėje gamtoje, parengėme būtiniausių ir geriausių aplikacijų sąrašą, kuris padės nepamesti savo kelio ir išvengti laidoje „Ultimate Survival“ rodomo scenarijaus.

„Trail Tracker GPS“

640x480 trail tracker.jpgJei turite draugų, su kuriais nuolat dalinatės savo pasivaikščiojimų įspūdžiais ir vaizdais, pro jūsų akis tikrai nepraslys ši aplikacija. „Trail Tracker GPS“ yra labai įdomus įrankis, padedantis ne tik planuotis kelionę į tolimus kraštus, tačiau po kelionės leidžiantis išsaugoti nueitą kelią, pridėti nuotraukų ir pasidalinti savo maršrutu su draugais. 

Intuityvi spalvų kodavimo funkcija suteikia galimybę vartotojui aiškiai ir tiksliai sekti platumos ir ilgumos duomenis, vidutinį greitį, o integruotas topografinis žemėlapis leis sužinoti ir aukštį virš jūros lygio.

Tiesa, aplikacija nemokama tik pirmąją savaitę po jos parsisiuntimo. Pasibaigus bandomajam laikotarpiui, teks įsigyti pilną šios aplikacijos versiją, kainuojančią apie 2 eurus.

Parsisiųsti „iOS“ versiją.

„ViewRanger“

Ši aplikacija savo veikimo principu labai primena „Trail Tracker“, tačiau siūlo ir keletą papildomų funkcijų. „ViewRanger“ – tai ypač populiari žygių programėlė, kuri padeda iškylų mėgėjams planuoti, naršyti, įrašyti ir dalintis savo nuotykiais gamtoje. Nors aplikacija nėra lietuviška, joje gausu maršrutų ir mūsų šalyje, tiek dviratininkams, tiek ir žygeiviams.

Dėl išplėstos GPS navigacijos sistemos šia aplikacija netgi naudojasi paieškos bei gelbėjimo komandos visame pasaulyje.

„ViewRanger“ taip pat turi ir papildytos realybės atpažinimo funkciją. Lietuvoje ši funkcija neveikia, tačiau programėlės kūrėjai tikina, kad ja naudojantis, aplikacija sugeba vien iš vaizdo atpažinti net 9 milijonus skirtingų objektų visame pasaulyje.

Pradžiuginsime sakydami, kad aplikacija veikia tiek „iOS“, tiek „Android“ įrenginiuose. Beje, išmaniųjų laikrodžių turėtojai taip pat gali naudoti šią aplikaciją.

Parsisiųsti „iOS“ ir „Android“ versijas.

 

„Weather Live“

640x480 Weather Live.jpgŽygeiviai žino, kad oro salygos ypač svarbios norint laiku pasiekti kelionės tikslą. Ir nors pasikliauti dienos prognozėmis kartais atrodo naivu, „Weather Live“ yra turbūt geriausia oro pranešimo programėlė, be to, prieinama abiejose platformose. Šalia standartinių meteorologinių duomenų, aplikacija papildomai rodo realiu laiku kintantį žemėlapį, kuris veikia kelių kilometrų tikslumu, vėjo kryptį ir greitį, oro drėgnumą, slėgį ir matomumą.

„Weather Live“ taip pat veikia ir su išmaniaisiais laikrodžiais, tik šis funkcionalumas yra mokamas. Norint sužinoti ypač tikslias oro prognozes bet kuriame pasaulio taške, „Android“ vartotojams teks susimokėti 2 eurus, o už „iOS“ skirtą versiją — beveik 3 kartus daugiau.

Parsisiųsti „iOS“ ir „Android“ versijas.

„Spyglass“

640x480 Spyglass.jpg„Spyglass“ yra viena iš šauniausių gamtai sukurtų programėlių, kokias tik galima rasti aplikacijų parduotuvėse. Ji atstoja visą GPS priemonių komplektą, kur rasite ne tik visus reikalingus žemėlapius, tačiau ir kompasą, giroskopą, altimetrą, spidometrą, sekstantą ir netgi astronominių objektų ieškiklį, leidžiantį orientuotis pagal žvaigždes. Negana to, aplikacijoje įmontuotas papildytos realybės ieškiklis, kuris leidžia susiorientuoti vietovėje nukreipus telefono kamerą į kraštovaizdį.

Tiesa, „Spyglass“ aplikacija veikia tik „iOS“ įrenginiuose ir nėra pigi. Už šią „viskas viename“ programėlę jums teks išleisti beveik 5 eurus.

Parsisiųsti „iOS“ versiją.

Už Google Play įsigytas programėles galima atsiskaityti kartu su Tele2 sąskaita. Išbandykite!

O daugiau programėlių aktyviam laisvalaikiui rasite mūsų straipsnyje „Netradicinės bėgiojimo ir aktyvaus laisvalaikio aplikacijos“.