Gyvenimo būdas

Kam eiti į sporto klubą, kai galima jį turėti telefone?

2018-08-08

Šios penkios programėlės – puiki alternatyva bet kuriam sporto klubui, nes yra nemokamos (arba kainuoja nedaug), nereikalauja didelių investicijų į sportinę įrangą ir išties padeda siekti rezultatų.

Home workout – No equipment

Programėlė padės lavinti visas pagrindines raumenų grupes. Ir tam visiškai nereikia jokio trenerio – programėlėje pateikiamos aiškios ir animuotos instrukcijos, kaip teisingai atlikti kiekvieną pratimą. Įranga ir svarmenys taip pat nereikalingi, nes visi pratimai aplikacijoje parinkti profesionalų ir jiems atlikti pakanka kūno svorio. Pratimų sekos sukurtos taip, kad treniruotumėtės pačiu efektyviausiu būdu nežalodamit savęs.

PRIVALUMAI: automatiškai seka treniruočių progresą, prieš treniruotes parenka apšilimo pratimus, išsamios instrukcijos kiekvienam pratimui.
TRŪKUMAI: norint naudotis visais programėlės teikiamais privalumais, teks įsigyti mokamus papildinius, kurių kiekvienas kainuoja 2,39 €.
Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★★☆

Atsisiųsti

Atsisiųsti

Nike Training Club – Workouts & Fitness Plans

Nike Training Club yra viena iš pačių išsamiausių treniruočių programėlių. Ji siūlo daugiau kaip 180 skirtingų nemokamų treniruočių, pagrįstų tiek kūno svoriu, tiek papildomo inventoriaus naudojimu. Priklausomai nuo pasirinktų treniruočių pobūdžio, programėlė pasiūlys personalizuotas rekomendacijas ir padės sudaryti lanksčius treniruočių planus. Jei trūksta motyvacijos – programėlėje savo treniruočių rutina dalinasi įvairūs žinomi atletai.
PRIVALUMAI: programėlė išsiskiria treniruočių gausa, intensyvumu ir trukme, todėl patiks tiek naujokams, tiek siekiantiems profesionalių rezultatų.

TRŪKUMAI: programėlė gali užimti labai daug vietos telefone, norint susipažinti su treniruote, reikia ją parsisiųsti, kai kurie treniruočių planai nėra lankstūs – treniruotės rezultatai užskaitoma tik tada, kai ją atliekate nustatytu laiku.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★☆☆☆

Atsisiųsti

Atsisiųsti

7 Minutes Workout

Kaip teigia programėlės kūrėjai, jų siūlomų treniruočių efektyvumas metant svorį ar gerinant bendrą fizinę būklę yra įrodytas moksliškai. Šiam teiginiui paantrina ir faktas, kad ji išrinkta kaip viena iš geriausių sveikatingumo programėlių – beveik 60 valstybių ji patenka į geriausiųjų penketuką. Programėlės esmė paprasta – treniruotės pagrįstos itin aukšto intensyvumo pratimais, kuriems atlikti užtenka vos 7 minučių per dieną. Maksimalūs rezultatai pasiekiami su mažiausiomis laiko ir pastangų investicijomis.

PRIVALUMAI: paprastas ir aiškus programėlės dizainas, treniruočių gidas, treniruočių priminimai, nereikia jokios papildomos įrangos.

TRŪKUMAI: kartais reklama programėlėje gali būti itin įkyri, nemažai papildinių yra mokami (1,44 – 2,20 €/vnt.)

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★★☆

Atsisiųsti

30 Day Fitness Challenge – Workout at Home

Ši programėlė sukurta pagal profesionalių trenerių rekomendacijas ir meta 30 dienų fitneso iššūkį kiekvienam, norinčiam pagerinti savo fizinę būklę. Galima pasirinkti, kurią kūno dalį stiprinti – viršutinę, apatinę ar visą kūną. Pratimų intensyvumas pritaikytas įvairiems fizinio pasirengimo lygiams. Programėlė registruoja treniruočių progresą ir kasdien primena apie laukiančius iššūkius. Be to, teisingai atlikti pratimus padeda išsamus video gidas.

PRIVALUMAI: suprantamai ir aiškiai pateikiami rezultatai, svorio stebėjimas, parinkti efektyvūs pratimai.

TRŪKUMAI: kaip ir daugelyje kitų programėlių, šioje taip pat yra reklamų.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★★☆

Atsisiųsti

Atsisiųsti

Fitness & Bodybuilding

Fitness & Bodybuilding programėlė skirta tiems, kurie nori stiprinti kiekvieną kūno dalį ir pagerinti savo išvaizdą ar tiesiog jaustis sveikiau. Aplikacijoje gausu įvairių pratimų rinkinių kiekvienai raumenų grupei. Išsamūs treniruočių aprašymai ir video įrašai puikiai paaiškina, kaip tiksliai atlikti kiekvieną judesį ir kokią naudą konkreti treniruotė teikia. Programėlė taip pat seka kūno masės pokyčius, leidžia registruoti treniruočių progresą, o vaizdžios iliustracijos parodo, kurie raumenys yra lavinami.

PRIVALUMAI: Labai vaizdžiai pateikiama informacija, aiškios instrukcijos, galimybė sudaryti treniruočių kalendorių.

TRŪKUMAI: nemaža papildinių kaina, programėlės lange esančios reklamos, kai kuriems pratimams reikia papildomos įrangos.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★☆☆

Atsisiųsti

Jei užsiimate bėgimu gryname ore, verta pasidomėti kuri programėlė, sukurta specialiai šiai veiklai, geriausiai atitiktų jūsų poreikius. Su jomis galite susipažinti straipsnyje „Palyginame: populiariausios programėlės bėgiojimui“.

Skaitykite

Prenumeruokite technologijų naujienas: