Gyvenimo būdas

Įkvėpimas tavo kišenėje: 4 programėlės, skatinančios kūrybingumą

2018-02-06

inovaciju_biuras_programeles_skatinancios_kurybinguma_pagrindinis.jpg
Tikriausiai ne kartą patyrėte jausmą, kada po ilgos ir varginančios dienos sunku mąstyti ir veikti kūrybiškai. Tačiau nerimauti dėl to tikrai neverta – jūsų išmanusis gali būti puikus pagalbininkas ieškant originalių idėjų ir įkvėpimo, todėl pateikiame programėlių, kurios padės jo pasisemti, rekomendacijas.

1. Penas akims inovaciju_biuras_programeles_skatinancios_kurybinguma_behance.jpg

Vos susidūrę su situacija, kada įkvėpimo trūkumas išties apsunkino jūsų darbą, skubėkite ją lengvai ištaisyti, o kūrybiškumo pasisemti iš pačių įdomiausių šios srities profesionalų. Atraskite priešnuodį nuo kūrybinio bloko – programėlę „Behance“. Joje menininkai ir kūrybininkai dalinasi savo darbų pavyzdžiais, akimirksniu išvaduosiančiais iš kasdienybės bei nuobodulio. Čia rasite eskizų, schemų, animacijos – visko, ko reikia jūsų kūrybiškumui pakurstyti.

Atsisiųsti

 

Atsisiųsti

 

2. Atraskite motyvuojančias sėkmės istorijas

inovaciju_biuras_programeles_skatinancios_kurybinguma_ted.jpg

Kartais viskas, ko reikia, kad kūrybiškumas išlįstų į dienos šviesą, yra kiti žmonės ir jų patirtys. „TED“ (pirmosios žodžių Technology, Entertainment, Design raidės) yra pasaulinė konferencijų organizacija, pritraukianti ir novatoriškus lyderius, kurie mielai dalinasi savo sėkmės paslaptimis. Į savo išmanųjį telefoną įdiegę programėlę „TEDtalks“ su savimi nuolatos nešiositės šimtus motyvuojančių pranešimų. Įkvepiančių kalbų galėsite klausytis namuose,  darbe arba kelionėse.

Atsisiųsti

 

Atsisiųsti

 

3. Įrankis, kuris palengvins kūrybinį keliąinovaciju_biuras_programeles_skatinancios_kurybinguma_paint.jpg

Ar jūsų idėjos ir darbai tampa realybe tik tuomet, jei prieš tai buvo užrašyti ar nupiešti ant popieriaus lapo? Nuo šiol jums nebereikės nešiotis sunkios eskizų knygelės ar suglamžytos popieriaus skiautės kišenėje – visas savo idėjas pasižymėkite programėlėje „Tayasui Sketches“. Manote, piešimas mobiliajame įrenginyje nė iš tolo neprilygsta realiam veiksmui? „Tayasui Sketches“ suteikia galimybę mėgautis piešimo ant popieriaus pojūčiu, tad programėlė tiks ir ne patiems didžiausiems technologijų entuziastams.

Atsisiųsti

 

Atsisiųsti

 

 4. Puodelis kavos pasiklydusioms mintims

inovaciju_biuras_programeles_skatinancios_kurybinguma_covfefe.jpg

Neretai kūrybiškumą stimuliuoja tam tikrų vietų kuriama atmosfera. Pavyzdžiui, daugelį geriausios idėjos aplanko kavinės šurmulyje gurkšnojant kavą. Ar jūs esate vienas jų, tačiau ne visada galite ištrūkti iš biuro? Tuomet atsisiųskite mobiliąją programėlę „Coffitivity“. Ji suteiks galimybę bet kur ir bet kada mintimis nukeliauti į tą malamos kavos, žmonių klegesio, šaukštelių ir puodelių skambėjimu užpildytą vietą. Su šia aplikacija galėsite klausytis mielų kavos krautuvėlės garsų ir susikaupti efektyviam darbui ar idėjų generavimui.

Atsisiųsti

 

Atsisiųsti

 

 

Išmaniojo telefono programėlės gali padėti ne tik atrasti kurybingų įdėjų bet ir rasti ramybę. Straipsnyje „Nerimaujate? Jaučiatės įsitempę? Atsipalaiduoti padės šios programėlės“ aprašėme programėles kurios padės atsipalaiduoti ir užmiršti emocinius sunkumus.

Skaitykite