Gyvenimo būdas

Netradicinės bėgiojimo ir aktyvaus laisvalaikio aplikacijos

2017-07-13

Fitness 1090x232.jpgAktyvus laisvalaikis, bėgiojimas, fitnesas ir sporto klubas jau yra daugelio mūsų gyvenimo dalimi. Sportuoti mums padeda ir mūsų išmanieji įrenginiai bei jų priedai. Bėgikai nešioja išmaniąsias apyrankes, kurios seka jų žingsnius, nubėgtą atstumą, sudažnėjusį širdies ritmą, taip pat miegą ir kitą įdomią statistiką. Ir visą tai galima peržvelgti po bėgimo sesijos ar savaitės, mėnesio pabaigoje.

Tiek „Google Play“, tiek „iOS appstore“ aplikacijų parduotuvėse galite rasti šimtus aplikacijų, kurios padės jums skaičiuoti savo įdirbį, žingsnius, kalorijas. Visgi po ilgos ir varginančios darbo dienos priversti save pajudėti nuo patogios sofos ir išeiti iš namų yra tikras iššūkis, net su telefonu, pripildytu naujausių fitneso programėlių.

Parengėme jums sąrašą aplikacijų, kurios pakeis jūsų sporto įpročius ir padės (arba privers!) rasti laiko sveikai gyvensenai.

„Charity miles“

Ši aplikacija prašys jūsų pajudėti dėl kilnesnio tikslo. Nuo šiol bėgiosite, vedžiosite šunį, kasite sniegą ar važinėsitės dviračiu ne tik dėl savęs. „Charity miles“ aplikacijoje galėsite pasirinkti vieną iš virš trisdešimties pasaulinio lygio labdaros organizacijų, o kiekvienas jūsų aplikacijoje užfiksuotas veiksmas paaukos šiai organizacijai šiek tiek pinigų.

Nebijokite, iš jūsų kišenės niekas piniginės netrauks. Programėlės kūrėjai bendradarbiauja su gausybe įvairiausių įmonių ir kompanijų, kurios už nubėgtus kilometrus aukoja labdaros organizacijoms. Aplikacijos dėka jau buvo paaukota virš 2,5 mln. JAV dolerių. Bėgiokite ne tik į savo, bet ir į kitų sveikatą.

Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

„RockMyRun“

Ar jums būna, kad vakarinio kroso metu niekaip nepavyksta pagauti ritmo su klausoma muzika? „RockMyRun“ aplikacija padės rasti tinkamą tempą, sustiprinti treniruotės intensyvumą ir pasiekti aukštesnių rezultatų. Nusistatykite sau tinkantį muzikos tempą ir pirmyn!

Programėlė siūlo tūkstančius garsiausių pasaulio didžėjų sukurtų mix’ų. Aplikacija gali sekti jūsų širdies ritmą su papildoma išmania įranga ir taip pritaikyti jums muziką, tačiau šis funkcionalumas atrakinamas tik sumokėjus už „Premium“ paketą. Didelis privalumas, kad juo naudojantis dingsta reklamos bei sumažėja duomenų vartojimas. Geriausia aplikacijos dalis — jums nereikės vargti prie to tobulo bėgimo grojaraščio.

Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

„Zombies, Run!“

Jei mėgstate žaidimus, ši aplikacija — kaip tik jums! Kartais pozityvi motyvacija nėra geriausias sprendimas, todėl tikriausiai jau nuspėjate iš programėlės pavadinimo, kad ši aplikacija bandys jus nuvaryti nuo kojų besivejančių zombių garsais.

„Zombies, Run!“ išsiskiria iš kitų savo sužaidybinimu. Vietoje baksnojimo pirštu misijas čia atliksite bėgiodami ar vaikščiodami. Žaidimo sesijų metu automatiškai rinksite įvairius daiktus savo bazės vystymui, o jei sulėtinsite tempą, ausinukuose išgirsite šiurpius gyvų numirėlių garsus.

Žaidimas buvo apdovanotas už savo istoriją, o kad aplikacija nenusibostų ir nebūtų pernelyg besikartojanti, viduje pateikta virš 200 misijų.  Programėlių parduotuvėse rasite ir mokamą, ir nemokamą šios aplikacijos versiją. Jei negalėsite nustoti bėgti nuo negyvėlių, paremkite programėlės kūrėjus už puikų jų darbą.

Tiesa, jei nemėgstate bėgiojimo, tie patys kūrėjai yra išleidę panašią aplikaciją, skirtą mankštintis namie — „Superhero Workout“.

Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

„Pact: Earn Cash for Exercising“

Jei jūsų negali motyvuoti energinga muzika, labdara ar besivejantys zombiai, galbūt vertėtų pagalvoti apie sandorį su savo pinigine. „Pact“ yra aplikacija, kurioje, nusistačius savo savaitės režimą (bėgiojimas, sveika mityba ar sporto klubas), užstatu paliekate savo pinigus.

Jei visą planą įvykdote, dėl kišenės pilnumo galite nesijaudinti, tačiau jei šią savaitę nesinorėjo nei anksti keltis ryto krosui, nei valgyti daržovių, užstatas jus palieka ir yra padalinamas visiems savo planą įvykdžiusiems programėlės vartotojams. Techniškai, laikydamiesi savo plano, galite ir uždirbti. Du zuikiai — vienu šūviu!

Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

„The Rock Clock“

Paskutinė programėlė mūsų sąraše nėra skirta bėgiojimui ar sportui. Tai tiesiog žadintuvas, tačiau ne bet koks. Paties Dwayne „The Rock“ Johnson žadintuvas!

Garsiojo aktoriaus ir imtynių žvaigždės žadintuvo skambutis negali būti atidedamas, o iš lovos jus vers melodijos, įdainuotos ar įgarsintos pačio „Uolos“. Aplikacijoje taip pat galite nusistatyti tikslą, kurio siekiate, ir kas rytą keltis su doze motyvacijos. Vartotojams programėlė dažnai siunčia rytines motyvacijos žinutes, o jei norite, galite keltis ir „UOLOS“ laiku — 4:45 ryte! Motyvacijos dozė garantuota! Vos pasirodžiusi parduotuvėse ši nemokama aplikacija užlipo beveik iki pačios parsisiuntimų topo viršūnės.

Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

Už Google Play įsigytas programėles galima atsiskaityti kartu su Tele2 sąskaita. Išbandykite!