Išmanieji įrenginiai

Pagaliau: pristatyti naujausi iPhone XS, XS Max ir iPhone XR telefonai

2018-09-13

Kaip ir kiekvienais metais, Apple vėl prikaustė fanų dėmesį pristatydami savo naujuosius kūrinius. Šįkart pasaulį išvydo net trys nauji įrenginiai, dar truputį kilstelėję inovacijų kartelę visai išmaniųjų telefonų rinkai. Jūsų dėmesiui – trys geriausi kada nors sukurti iPhone.

Trys iPhone X versijos: kompaktiška, milžiniška ir ekonomiška

Untitled design-2Įspūdingojo iPhone X įpėdiniai oficialiai vadinsis iPhone XS ir iPhone XS Max, o savo išvaizda beveik nesiskirs nuo savo pirmtako. Tačiau jų korpusai nuo šiol bus gaminami auksinės spalvos. iPhone XS Max taip pat bus didžiausias kada nors Apple pagamintas telefonas, nes jo ekrano įstrižainė, kaip ir prognozavo gandai, siekia net 6,5 colio. Taip pat tai vienas didžiausių ekranų visoje rinkoje. Palyginimui – ne taip seniai išleisto Samsung Galaxy Note 9 ekrano įstrižainė siekia 6,4 colio. iPhone XS kiek mažesni, su 5,8 colio įstrižainės ekranu.

Abiejų telefonų ekranai su OLED HDR technologija (Apple tai vadina Super Retina technologija) ne tik padidėjo, bet ir gerokai patobulėjo. Gamintojo teigimu, jų dinaminis diapazonas – savybė neprarasti vaizdo detalumo šviesiose ir tamsiose ekrano dalyse – ženkliai geresnis nei prieš tai buvusių modelių. Pabrėžiamas ir tikslesnis spalvų atkūrimas bei platesnė spalvų gama. Telefonų korpusai tapo atsparesni – pagaminti iš chirurginio nerūdijančio plieno. Ekraną ir nugarėlę dengiantis stiklas, kaip teigia Apple, yra tvirčiausias kada nors panaudotas telefonų gamyboje. Tiek iPhone XS, tiek iPhone XS Max yra atsparūs vandeniui – 2 metrų gylyje gali išbūti iki 30 minučių.

Apple taip pat pristatė ir trečiąjį, ne ką prastesnį telefoną – iPhone XR. Nuo kitų dviejų flagmanų jis skiriasi tuo, kad jame sumontuotas paprastesnės ir pigesnės technologijos LCD ekranas. Jo įstrižainė siekia 6,1 colio. Telefono korpusas pagamintas ne iš plieno, bet iš aliuminio lydinio, o siūlomų spalvų gama gerokai platesnė. iPhone XR tėra viena galinė kamera, o iPhone XS ir XS Max gavo dvigubas kameras. Po vandeniu, 1 metro gylyje, iPhone XR gali išbūti iki 30 minučių. Iš esmės iPhone XR yra pigesnė iPhone X versija, nedaug kuo nusileidžianti iPhone XS ir XS Max.

Dar geresnė kamera ir dar galingesnis procesorius

1046

Trijuose flagmanuose įdiegti atnaujinti A12 Bionic procesoriai, todėl gamintojas teigia, kad nauji telefonai bus 30 % greitesni nei iPhone X. Verta paminėti, kad tai vienas pirmųjų procesorių rinkoje, kuriame panaudota 7 nanometrų dydžio tranzistorių technologija. Kartu su patobulintu dirbtiniu intelektu tai suteikia visiškai naujas galimybes mobiliajai fotografijai. Pavyzdžiui, Smart HDR technologija užfiksuoja tą patį vaizdą esant kelioms skirtingoms nustatymų kombinacijoms, tada išmanus algoritmas iš jų padaro vieną, ypač aukštos kokybės nuotrauką. Pažangus procesorius taip pat leidžia reguliuoti sulieto fono efektą nuotraukose.

Nors megapikselių skaičius kamerų vaizdo jutikliuose nesikeitė (išliko 12 MP), patys pikseliai tapo didesni. iPhone X jų dydis siekė 1,22 mikrono, o dabar – 1,4 mikrono. Tai reiškia geresnės kokybės nuotraukas esant prastam apšvietimui, nes didesni pikseliai surenka daugiau šviesos. Priekinė kamera išliko nepakitusi – 7 MP raiškos, tačiau, Apple tvirtinimu, ji tapo dvigubai greitesnė. Naujųjų iPhone kameros taip pat yra optiškai stabilizuotos, tik iPhone XS ir XS Max turi po teleobjektyvą, todėl gali optiškai priartinti vaizdą iki dviejų kartų.

Didžiausia kada nors iPhone pasiūlyta atmintis

iPhone XS ir XS Max turės dar daugiau vidinės atminties nei jų pirmtakai – iki 512 GB, iPhone XR siūlo kiek mažiau – iki 256 GB. Visi trys telefonai palaikys Face ID technologiją, kuri atrakina telefoną šeimininkui vos pažvelgus į ekraną. Be to, ši technologija tapo dar greitesnė. Dėmesio nusipelno ir dar viena įdomi funkcija – e-SIM kortelė. Ji leidžia naujuose iPhone turėti dvi SIM korteles – fizinę ir virtualią. iPhone XR ekranas, priešingai nei kitų dviejų naujokų, neturės 3D Touch technologijos.

105447190-1536780880103xsandxmax.600x337Dar viena gera naujiena yra kiek ilgesnis baterijos tarnavimo laikas. Lyginant su iPhone X, iPhone XS tarnaus 30 minučių ilgiau, iPhone XS Max – iki pusantros valandos ilgiau. iPhone XR, lyginant su iPhone 8 Plus, taip pat bus galima naudotis iki pusantros valandos ilgiau. Visi trys nauji modeliai palaiko ypač greitą įkrovimą – per 30 minučių baterija pasipildo 50 %. Telefonuose taip pat įdiegta Qi bevielio krovimo technologija.

Rodos, Apple inžinieriai laiko veltui nešvaisto ir naujų iPhone laukimas atsipirko su kaupu. Nepaisant kiek sulėtėjusios inovacijų evoliucijos, Apple vis tiek sugebėjo dar kartą nustebinti pasaulį ir įpilti žibalo į konkurencinės kovos ugnį. Tačiau ar realybėje šie nauji Apple kūriniai pasirodys taip pat gerai kaip ir ant scenos? Prenumeruokite Inovacijų biuro naujienas ir sužinokite tai pirmieji!

 

 

 

Prenumeruokite technologijų naujienas: