Inovacijos

Pagaliau sulaukėme – piršto antspaudo jutiklis ekrane

2018-02-13

Apie telefonus, kuriuos atrakintume tiesiog priglaudę pirštą prie ekrano, specialistai prabilo jau 2016 m. Gandų skleidėjai pranašavo tokį jutiklį beveik visiems 2017 m. flagmanams, tačiau nei „Samsung Galaxy S8“, nei „iPhone 8“ jo negavo. O kai net ir netekęs tradicinio piršto antspaudo skenerio „iPhone X“ vis tiek neįgijo šios funkcijos, net didžiausi entuziastai prabilo, kad iššūkis pasirodė per sudėtingas. Bet atėjo 2018-ieji ir viskas dar kartą pasikeitė. inovaciju_biuras_pagaliau_sulaukeme_pirsto_antspaudo_jutiklis_ekrane_pirstas_vivo

Pirmąjį pasaulyje veikiantį išmanųjį telefoną su piršto antspaudo jutikliu tiesiog ekrane pristatė niekam negirdėta kinų kompanija „Vivo“, kuri savo telefone įdiegė naujos kartos „Synaptics“ optinį jutiklį. 

Visiškai nematomas ekrano apačioje įrengtas jutiklis išbandžiusiems žurnalistams pasirodė kiek lėtesnis už įprastus jutiklius, tačiau šis lėtumas neerzina – tiesiog įprasti pirštų antspaudų jutikliai dabar tapo beprotiškai greiti. O štai jutiklio intuityvumui niekas pagyrų negailėjo – žmogui tiesiog savaime suprantama, kad norint atrakinti ekraną reikia pridėti pirštą prie jo. Jei nesusimąstai apie technologijų iššūkius, kuriuos teko įveikti jį kuriant, atrodo net pernelyg įprasta.

„Clear ID“ pavadintas jutiklis yra nematomas, nes jo elementai įrengti tarp ekrano taškų. Beje, jis veikti gali tik su OLED ekranais, nes LED ekranui reikalingas papildomas apšvietimas trukdo skenerio darbui. Prieš metus nespėjusi užbaigti darbų iki „Samsung S8“ pristatymo dabar „Synaptic“ tvirtina jau pradėjusi masinę „Clear ID“ jutiklio gamybą.

Taigi, dabar nekantriai laukiame, ar vasario pabaigoje Barselonoje prasidėsiančioje parodoje MWC 2018 išvysime piršto antspaudą skaitančio ekrano evoliuciją? O gal kurį nors iš ten planuojamų pristatyti flagmanų bus galima atrakinti tiesiog pridėjus pirštą prie ekrano? Jei taip – neabejokite, kad mes būtinai jį išbandysime. 

Visas naujienas iš „Mobile World Congress 2018“ pristatysime jums jau visai netrukus, na o iki tol, turime paruošę gandų apie labiausiai laukiamus telefonus:

Samsung Galaxy S9 – jis arčiau negu tikėjotės 

Skaitykite

 

 

Naujasis Huawei flagmanas gali ir nesivadinti Huawei P11

Skaitykite