Išmanieji įrenginiai

Pirmoji pagalba telefonui namuose

2017-07-26

pirmoji-pagalba-telefonui-namuose-long.jpgNe naujiena, kad savo išmanųjį telefoną reikia saugoti. Tačiau visi žinome atvejų, kai kartais netikėtumų vis tiek nepavyksta išvengti: išmanieji „gurkšteli“ kavos, apsineša dulkėmis ar tiesiog „pavargsta“ veikti. Dažnai protingiausias sprendimas – gedimą tiesiog patikėti meistrams. Tačiau kai ką galime padaryti ir patys. 

Nelaimė #1 – sušlapęs telefonas.

Vis daugiau gaminamų telefonų yra atsparūs vandeniui. Tačiau jei jūsiškis ne toks ir netyčia buvo įmestas į tualetą, aplietas arbata, netikėtai „pasipliuškeno“ ežere ir pan., pagalbą reikia suteikti labai operatyviai. 

Ką daryti:

– Net jei iš telefono bėga vandens fontanai, nepulkite džiovinti jo nosine ar servetėle. Pirmas būtinas žingsnis – išjungti telefoną.

– Dabar – eilė šluostyti ir sausinti. Galite tiesiog padėti aparatą ant popierinės servetėles, rankšluosčio ar tualetinio popieriaus. Drėgmė pati pradės gertis į minkštą popierių ar medžiagą.

– Telefoną palikite džiūti bent kelias dienas.

– Nerekomenduotume džiovinti telefono plaukų džiovintuvu ar ant radiatoriaus. Šiluma, kenkia telefono mikroschemoms, be to, paskatina jų koroziją.

Ko tikrai nedaryti:

– Kol telefonas neišdžiūvo, jo nejungti. Ypač vos tik ištraukus telefoną iš vandens.

Svarbu turėti omenyje, kad kartą išsimaudęs telefonas net „atgaivintas“ nebebūna toks pats kaip anksčiau – jis gali bet kada nustoti veikti. Todėl jei telefonas įsijungė, kuo skubiau perkelkite visus duomenis į debesį ar kompiuterį.

Nelaimė #2 – sugedęs garsiakalbis.

Telefonas ilgainiui apsineša smulkiomis dulkėmis, ypač jei nenaudojate dėklo ar įmautės. Dulkių pakliūna po korpuso dangteliu, prisikaupia įvairiose ertmėse, pvz., garsiakalbyje (tai dažnai būna pagrindinė priežastis, kodėl prastai girdite ar visai negirdite pašnekovo, o jis – jūsų). Egzistuoja ne vienas patarimas, kaip išvalyti dulkes namų sąlygomis, tačiau pakartosime tai, ką sakome nuolat: garantinio telefono tvarkymą verta patikėti tik kvalifikuotiems specialistams. Jei patys imsitės ardyti telefoną, meistrai matys, kad telefonas buvo taisytas neautorizuotame centre – tai rimta priežastis panaikinti telefono garantiją.

O jei telefonas senas ir nebeturintis garantijos?

Ką daryti:

–       Patieskite ant stalo švarią servetėlę.

–       Jei telefonas išardomas, jį išardykite – išimkite bateriją, SIM ir microSD kortelę.

–      Paimkite nedidelį vatos gabalėlį ir sudrėkinkite jį spiritu (sakingai, kad neaptekėtų visas telefonas). Beje, čia idealiai tiks vata padengtas ausų krapštukas.

–       Atsargiai išvalykite garsiakalbio skylutes.

Ko tikrai nedaryti:

–       Mintis išpūsti dulkes plaukų džiovintuvu nėra gera. Tai nebus veiksminga, o džiovintuvo poveikį mikroschemoms mes jau aptarėme.

Nelaimė #3 – išblukęs ekranas.

Ne paslaptis – jei gerai nesimato vaizdo telefono ekrane, telefonas kone netenka savo prasmės, ypač kalbant apie išmaniuosius. Kita vertus, toks rimtas rūpestis irgi gali būti sprendžiamas.

Ką daryti:

– Viena galimų išblukimo priežasčių – per didelė apkrova ekranui. Todėl tiesiog išjunkite telefoną ir po kelių minučių vėl įjunkite. Jei ryškumas negrįžo, tuomet teks atlikti sudėtingesnį veiksmą.

– Gali būti, kad ekranas „pavargo“ nuo baterijos. Jei telefonas išrenkamas, kuriam laikui išimkite bateriją.

Ko tikrai nedaryti:

– Nesivarginkite valyti ekrano įvairiais valikliais ir nebandykite ardyti ekrano ir valyti jo iš vidaus. Verčiau nuvežkite parodyti telefoną profesionalui.

Patikėkite telefoną specialistams

Jei visgi nutiko taip, kad telefono apsaugoti nepavyko, jums visuomet padės TELE2 telefonų priežiūros centras. Telefonas garantiniam aptarnavimui ar remontui gali būti priduodamas į:

  • bet kurį TELE2 saloną, čia jūsų telefonas bus perduotas tiesiogiai į „TELE2 telefonų priežiūros centrą“.

Na, o Inovacijų Biuro komanda dirba tam, kad Jums netektų susidurti su šiomis problemomis ateityje, todėl Tele2 techninės priežiūros centro vadovas E. Viselga rekomenduoja keletą patarimų, kaip užtikrinti telefono saugumą: „3 patarimai, kaip atšilus orams apsaugoti savo telefoną“.