Išmanieji įrenginiai

Perkamiausi telefonai Lietuvoje 2017-aisiais

2017-12-07

inovaciju_biuras_perkamiausi_telefonai_2017_samsung-1090x232.jpg

Mobiliųjų telefonų gamintojai nenuilsdami verčiasi per galvą, norėdami įrodyti, jog jų telefonas pranašesnis nei konkurentų. Kurio rėmelis siauresnis? Kurio kamera daro gražesnes asmenukes? Kurio baterija atlaiko net ir ilgiausią darbo dieną? Varžomasi nuolat ir dėl visko. Tačiau galutinį žodį tariate jūs, kai įsidedate išsirinktą išmanųjį į savo pirkinių krepšelį. Trumpai apžvelkime – kurie telefonai 2017 m. buvo perkamiausi Lietuvoje?

Huawei P9 Lite

Huawei P9 Lite-1.jpg

Huawei P9 Lite daugeliu atžvilgiu panašus į savo solidesnį „brolį“ Huawei P9 – tik „lengvesnė“ jo versija. Užmetę akį į plonytį korpusą, vargu ar atspėtumėte, kad šis telefonas turi tokį stiprų charakterį. Telefono ekranas platus, net 5,2 colių, o spalvų gama pakankamai turtinga, kad ekranas patrauktų dėmesį savo ryškumu. Vos pasirodžius šiam telefonui buvo šnekama, kad jis tikrai pelnys simpatijas kiekvieno, kas nėra abejingas gražiems kadrams. Ir jie neklydo: 13 MP vaizdo jutiklis, 8 MP priekinė kamera, profesionalios kameros režimas ir asmenukių nustatymai leidžia jaustis tikru fotografijos ekspertu, net jei šioje srityje esate visiškas naujokas. Huawei P9 Lite didelį pliusą gauna ir už savo garso technologijas (garsas išties krištolinio skaidrumo!) bei ištvermingą bateriją su taupymo režimu.

Įsigykite internetu

 

inovaciju_biuras_perkamiausi_telefonai_2017_samsung-640x480-1.jpgSAMSUNG GALAXY S7

Nors šis telefonas jau susilaukė naujesnės ir dar pažangesnės Samsung pamainos (Samsung Galaxy S8 ir S8+), jis neužleidžia pozicijų „svajonių komandoje“ – kokybės ir kainos santykis leidžia varžytis su daugybe naujokų. Kuo Galaxy S7 toks patrauklus? Visų pirma, galingas procesorius užtikrina sklandų veikimą, net kai telefonas smarkiai apkrautas. S7 paprasta valdyti, telefonas intuityvus ir draugiškas vartotojui. Kamera puiki – tiek nuotraukos, tiek vaizdo įrašai prašosi pasidalinimo su draugais; nuėję į vakarėlį tikrai nenorėsite paleisti įrenginio iš rankų. Telefone galima išsaugoti nuotraukas RAW formatu ir filmuoti 4K rezoliucija. „DxOMark“ specialistai šio telefono kamerą įvertino net 88 punktais iš 100.

Įsigykite internetu

 

SAMSUNG GALAXY J3 (2016)

SAMSUNG GALAXY J3 (2016).jpg

Samsung Galaxy J3 (2016) išmanusis yra fantastiškas patogaus minimalizmo pavyzdys. Jis lengvas (vos 138 g), plonytis (7,9 mm) ir puikiai tinkamas kasdieniam darbui ir pramogoms. 5 colių Super AMOLED ekranas užtikrina ypač sodrias spalvas ir išraiškingas detales. Šis telefonas puikiai tinka ir mėgstantiems fotografuoti. Net jei trūksta šviesos, 8 MP pagrindinė kamera su LED blykste nesunkiai susitvarkys su užduotimi. O asmenukių gerbėjai turi progą įvertinti 5 MP priekinę kamerą. Dar vienas J3 privalumas, kurį verta paminėti – baterijos taupymo režimas: jį įjungę galėsite būti ramūs, kad telefonas „neišsikvėps“ iki pat vakaro.

Įsigykite internetu

 

SAMSUNG GALAXY J5 (2016) SAMSUNG GALAXY J5 (2016).jpg

Juokaujama, kad naudotis plonu (vos 8,1 mm) Samsung Galaxy J5 (2016) išmaniuoju taip paprasta, kad galima tai daryti net užsimerkus. Tačiau geriau plačiai atsimerkti ir iš arti pasigrožėti tvarkingu solidžiu dizainu ir 5,2 colio įstrižainės ekranu su HD raiška bei Super AMOLED matrica. Ekranas išskirtinai ryškus ir perteikia tikslų vaizdą, iš kurios pusės į jį bežiūrėtume. Baterijos gyvavimo laikas irgi nenuvilia: jei naudositės mobiliuoju internetu, baterija laikys iki 11 val., jei žiūrėsite vaizdo įrašus – iki 17 val. Šis telefonas turi pagrindinę 13 MP kamerą ir 5 MP priekinę kamerą – kadrai užfiksuojami greitai, tiksliai ir tikrai kokybiškai. 

Įsigykite internetu

 

 

SAMSUNG GALAXY A5 (2017)

SAMSUNG GALAXY A5 (2017).jpg

Samsung Galaxy A5 – telefonas be aštrių kampų, subtiliomis aptakiomis formomis primenantis Samsung Galaxy S3. Naujojo A5 priekinis ir galinis skydelis yra apsaugotas „Gorilla Glass 4“ stiklu, be to, telefonas turi IP68 apsaugą nuo dulkių ir vandens. Jis nebijo vandens ir panardintas į 1,5 m gylį gali išbūti iki 30 minučių. 5,2 colio įstrižainės telefonas, kaip ir kiti nauji Samsung,  gavo Super AMOLED ekraną, kuris garsėja savo matymo kampais ir spalvų gilumu. Beje, pirštų atspaudų pėdsakų ant ekrano praktiškai nelieka! Tiek pagrindinė, tiek priekinė 16 MP raiškos kameros susitvarko su iššūkiais net blankioje šviesoje: ryškumas nepriekaištingas, detalės aiškios, spalvos atkuriamos puikiai. Ir jokio nerimo dėl baterijos: su 3000 mAh talpa išmanusis sąžiningai tarnauja visą dieną.

Įsigykite internetu

 

Ar jūsų telefonas irgi pateko į populiariausiųjų sąrašą? Pasidalinkite komentare.

Telefone svarbų vaidmenį atlieka kamera, tad į jos parametrus verta atkreipti dėmesį. Straipsnyje „Telefono kamera: svarbūs dalykai, kurių nežinojote“ aprašome svarbiausius kameros parametrus ir bei kaip jie įtakoja nuotraukos kokybę. 

Skaitykite