Gyvenimo būdas

Penkios programėlės metų tikslams įgyvendinti

2016-01-28

penkios-programeles-metu-tikslams-igyvendinti-long.jpg
„Nauji metai – naujas aš“, – sausio pirmąją dažnas pasakome sau ir pradedame planuoti, kaip tobulinsime save, sportuosime ar bent jau pradėsime nešvarius drabužius dėti į skalbinių dėžę, ne šalia jos. Ir visgi dažnai maždaug vasario viduryje noras keistis kažkur išgaruoja – panašiai kaip šioje parodijoje.

Tačiau viskas įmanoma, jei yra kas nors, vis skatinantis laikytis asmeninių tikslų – tam atrinkome penkias geriausias asmeninio tobulėjimo programėles, kurias pavyko rasti internete. Geresniam miegui, sportui ar smegenų mankštai – visas sąrašas vienoje vietoje. Tereikia jas parsisiųsti ir bent jau pirmas žingsnis bus padarytas.

Miegui: Sleep Cycle Alarm Clock

Retas kuris gali laiku atsibusti be žadintuvo ar kelių. Vis atidedame ir atidedame tą įkyrų garsą ir vartomės lovoj, kol tenka paskubomis išbėgti iš namų vis dar neatsibudusiems. Išeitis yra – miego ciklus sekantis žadintuvas.

Programėlė naudoja telefono mikrofoną ir naktį klauso jūsų, pagal tai sprendžia, kurioje miego ciklo fazėje esate ir pažadins tuomet, kai miegas bus negilus. T. y. šis žadintuvas prisitaiko prie asmeninio miego rėžimo ir padeda lengviau atsikelti ryte. Nebijokit, tikrai nepramiegosit – išbandėm.

Nemokamai parsisiųsti iOS arba Android

Susikaupimui: Headspace

 

Dažnai patiriame įvairaus streso, sunku susikaupti ar vis pamirštame dalykus (kartais, net kur einame). Nemokama „Headspace“ programėlės versija siūlo padėti išspręsti šias problemas ir siūlo 10 trumpų sesijų. Vos 10 minučių per dieną, klausant ramaus balso britišku akcentu, vedančio į vidinio chi paieškas.  Jei nepatinka klausyti kitų, galima rinktis ir neįgarsintas sesijas. „Headspace“ – trumpa meditacija, kai jos prireikia.

Nemokamai parsisiųsti iOS arba Android

Protui: Elevate Brain Training

 

Ar dažnai užduodate sau klausimą, jog nesate toks protingas, koks norėtumėte būti? Pasirodo, kad galima treniruoti ir savo smegenis. „Elevate Brain Training“ lavina atminties, supratimo, matematinius ir kitus gebėjimus tyrimais patvirtintų žaidimų pagalba.

Tik įsijungus programėlę reikės atlikti trumpą testą, kuris parodys dabartinį jūsų lygį įvairiose srityse ir programėlė kartu su jumis nuspręs, ką reikėtų tobulinti. Nemokama versija siūlo 35 žaidimus smegenų treniravimui, o norintiems daugiau siūlomos papildomos lavinimosi programos.

Nemokamai parsisiųsti iOS arba Android

 

Tobulėjimui: Duolingo

Ar jūs esate vienas iš tų žmonių, kurie penkerius ar daugiau metų mokykloje mokėtės užsienio kalbų ir išmokote tik pasakyti „aš nesuprantu“ ir savo vardą? Na, galima pasiteisinti nebent tuo, kad dar nebuvo „Duolingo“.

Nemokama programėlė siūlo metodiškai patikrintą būdą išmokti įvairių užsienio kalbų – ispanų, italų, olandų, prancūzų, vokiečių ar švedų. Pasirinkimas nuolat auga, jei tik sugebėsite tam skirti bent 10 minučių per dieną („notification“ funkcija pamiršti neleis!).

Visiškai nemokamai parsisiųsti iOSAndroid ir net Windows

 

Sportui: Nike+ Training Club

Vis pažadat sau pradėti sportuoti, bet taip ir nenueinate iki sporto salės? Ką gi, sprendimas jau čia – nemokama „Nike+ Training Club“ programėlė tiesiog kupina įvairių mankštos programų. Jas veda specialūs „Nike“, o kartais netgi ir pasaulyje žinomi sporto treneriai.

Pasirenkame norimą mankštą, parsisiunčiame vaizdo įrašus ir sportuojame su asmeniniu treneriu namuose –be galo paprasta, reikia tik pradėti.

Nemokamai parsisiųsti iOS arba Android