Išmanieji įrenginiai

Penki „Samsung Galaxy S8“ atradimai. Ar šiandien tai – geriausias telefonas pasaulyje?

2017-03-30

penki-samsung-galaxy-s8-atradimai-ar-siandien-tai-geriausias-telefonas-pasaulyje-long.jpg2017 m. kovo 29 d. „Samsung“ papildė savo galaktiką naujausia žvaigžde. Ir drįstume teigti, kad visam pasauliui transliuotame renginyje Londone pristatytas jau aštuntos kartos kompanijos flagmanas yra kur kas daugiau negu tiesiog naujas galingas išmanusis. Tam tikra prasme „Samsung Galaxy S8“ tapo pirmuoju naujos kartos išmaniuoju telefonu, kurį realiai galime turėti.

Pirmasis atradimas – ekranas

Susimąstę, koks turėtų būti idealus ateities išmanusis telefonas, pirmiausia įsivaizduojame įrenginį, kurio viena pusė yra vien didelis ekranas. Jokių briaunų, jokių mygtukų, tiesiog rankoje laikomas vaizdas – filmas, interneto naršyklė, nuotrauka.

Taigi, gerbiamieji – „Samsung Galaxy S8“ tai pavertė realybe. Tiesa, visai mažytės briaunelės telefono viršuje ir apačioje liko – juk kažkur turi tilpti asmenukių kamera, mikrofonai ir garsiakalbiai – tačiau tai jau praktiškai neaktualu.

Ir „Galaxy S8“, ir „Galaxy S8+“ ekranų šonai lenkti, todėl paėmus į rankas išties gali pasirodyti, kad laikote ne įrenginį, o tik jo rodomą vaizdą. Ir tai jau nėra paprasta evoliucija – tai jau šiokia tokia revoliucija.

Kaip ir tiesiog ekrane įrengtas spaudimo stiprumui jautrus „namų“ mygtukas. Jis ne fizinis – tai tiesiog vieta ekrane, kurią spaudžiant skirtinga jėga bus atliktos skirtingos užduotys. Sveiki atvykę į ateitį!

Antrasis atradimas – dydis

Kas čia per atradimas, pasakysite? Ogi visiškai neįtikėtinas, atsakysime. Nes tiesiog nesuvokiama, kaip įmanoma padaryti tai, kas praktiškai turėtų prieštarauti fizikos dėsniams. Lyg ir akivaizdus faktas – kuo didesnis ekranas, tuo didesnis telefonas – šį sykį visiškai paneigtas.

„Samsung Galaxy S8“ ekrano įstrižainė yra 5,8 colio. Tai yra daugiau negu kažkada milžiniškais planšetofonais ar lopetomis pravardžiuotų „Galaxy Note“. Tačiau delne jis guli lygiai taip pat patogiai, kaip „Samsung Galaxy S7“, kurio ekrano įstrižainė siekė tik 5,1 colio! Ne, netiesa – jis guli net patogiau, nes kraštai yra ovalesni, todėl jausmas toks, kad laikai netgi siauresnį įrenginį.

„Samsung Galaxy S8+“ ekrano įstrižainė išvis padidėjo iki nesuvokiamų 6,2 colių, tačiau ir jis delno nevargina. Štai jums ir oksimoronas apie sumažintą padidinimą, ir dar vienas kompanionas aerodinamikos dėsnius laužančiai kamanei.

Išties, viskas labai paprasta. Abiejų telefonų ekranai yra 2K raiškos „Super AMOLED“, tačiau jų kraštinių santykis vietoj 16:9 tapo 18,5:9. Taigi ekranai pailgėjo, bet neplatėjo. Ir tai yra dar vienas privalumas tiems, kas mėgsta telefono ekrane žiūrėti filmus.

Daugelis filmų pritaikyti 21:8 ekranams, todėl žiūrint juos 16:9 ekrane viršuje ir apačioje lieka juodos juostos. „Samsung Galaxy S8“ leis juos žiūrėti praktiškai be jokių juostelių. Na, o kadangi šis ekranas dar ir „HDR Premium“ sertifikatą gavo, naujausius filmus jame bus galima žiūrėti ne prastesne dinamine raiška negu kino teatre.

Trečias atradimas – akis

Ekranas užėmė visą telefono priekį, todėl pirštų atspaudų jutiklį gamintojai buvo priversti perkelti ant telefono nugarėlės ir įtaisyti šalia kameros. Kažkam tai gali pasirodyti nepatogu? Niekai – jums greičiausiai to pirštų atspaudo jutiklio nė neprireiks, nes „Samsung Galaxy S8“ gavo naujos kartos saugą užtikrinančią priemonę – savininko akies rainelę nuskaitantį jutiklį „Iris“. „Samsung“ atstovai buvo tokie įsitikinę šios sistemos patikimumu, kad „Linkmenų fabrike“ Vilniuje vykusio pristatymo metu pažadėjo padovanoti šį telefoną tam, kas sugebės atrakinti svetimą akies rainelę įsidėmėjusio „Iris“ saugomą telefoną. Siurprizų ir dovanų nebuvo.

Galima telefoną atrakinti ir kiek mažiau saugiu, tačiau paprastesniu būdu – pakėlus ekraną prieš akis „Galaxy S8“ kamera nuskaito veido biometrinius duomenis ir taip atpažįsta savo šeimininką, kuriam leidžiama naudotis telefonu.

Ketvirtas atradimas – galia

Na, čia viskas paprasta. Nuo pat metų pradžios visi žinojo, kad naujausias ir galingiausias „Qualcomm Snapdragon 835“ procesorius debiutuos būtent „Samsung Galaxy S8“ telefone. Debiutavo. Taigi, dabar tai oficialiai pats galingiausias ir greičiausias telefonas pasaulyje.

Tiesa, „Snapdragon 835“ procesoriai montuojami tik JAV rinkai skirtuose „Galaxy S8“. Europiečiai gaus praktiškai analogiškos galios paties „Samsung“ gamybos procesorius „Exynos 8865“. Tai aštuonių branduolių žvėris, kurio keturi branduoliai sukasi 2,3 GHz dažniu, o kiti keturi – 1,7 GHz.

Skaičiai retai kada turi kokią nors prasmę, o štai faktas, kad gamintojai suteikė galimybę paversti šį telefoną normaliu namų kompiuteriu, sako daugiau. Įsigiję specialų priedą „DeX“, į jį įdėję savo „Samsung Galaxy S8“, galėsite prijungti monitorių (arba televizorių), klaviatūrą, pelę ir turėsite veikiantį kompiuterį su „Android“ operacine sistema.

Na, o jei ir to negana, išmėginkite, kaip šis telefonas veikia su virtualios realybės akiniais, ir suprasite, kiek tos galios yra ir kam ji gali būti reikalinga.

Penktas atradimas – garsas

„Samsung Galaxy S8“ jau turi virtualią gyventoją. Na, tokią, kaip „iPhone“ apsigyvenusi Siri, tik „Samsung“ šeimininkės vardas Bixby. Tiesa, kol kas ši intelektuali virtuali asistentė dar daug ko nemoka, ji bus tobulinama atnaujinant programinę įrangą. Be to, lietuviškai, matyt, Bixby neišmoks dar labai ilgai, tad apie ją per daug ir nekalbėsime.

Tikrasis mums svarbus garso atradimas yra „Samsung Galaxy S8“ ausinės. Telefono pirkėjai dėžutėje ras labai rimto profesionalios garso technikos gamintojo AKG ausines. Lyg to būtų negana, ausinių laidai pagaminti taip, kad nesipainiotų. Perkant atskirai vien tokios ausinės kainuoja apie 100 eurų, tad gero garso, gerbiamieji.

O kas dar?

Aišku, atradimais „Galaxy S8“ privalumai neapsiriboja. Jis atsparus vandeniui. Galinė 12 MP raiškos kamera gavo dar greitesnį automatinį fokusavimą (o išbandžius „Galaxy S7“ atrodė, kad geriau ir būti negali). Akumuliatoriaus saugumą užtikrina beprecedentės priemonės, kurias „Samsung“ taiko gamybos priežiūrai. USB-C jungtis ir greitoji įkrova. Belaidė įkrova…

Na, pirmai pažinčiai gal ir užteks. Štai išbandysiu, tada ir pasidalinsiu įspūdžiais apie veikimą realiame pasaulyje. 

Įsigykite internetu