Gyvenimo būdas

TOP 3 patriotiniai filmai

2018-02-15

Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, verta dar kartelį perversti istorijos puslapius. Kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie savo šalies gerovės sukūrimo. Tad jūsų dėmesiui pristatome 3 įkvepiančias istorijas, kaip meilė Tėvynei, laisvei ir aukščiausiems žmogiškiems idealams išsirutulioja į monumento vertus istorinius įvykius.

Pjūklo ketera

Išskirtinė, tikrais faktais paremta istorija. Jaunas karo medikas, kruviniausio Okinavos mūšio įkarštyje savarankiškai išgelbsti 75 karių gyvybes. Nors ir sužeistas granatos sprogimo, pašautas snaiperių, į priešo pusę jis nepaleidžia nė vienos kulkos. Desmondas Dasas (Desmond Doss) yra vienintelis amerikiečių karys Antrajame pasauliniame kare, kuriam buvo leista kovoti nesinešant jokio ginklo. Jis tikėjo aukštesniais idealais – Dievo įsakymu nežudyti. Kai vieni atima gyvybes, atjautos kupina širdis jas gelbsti. Jaudinantis filmas, kuriame susipina pribloškianti istorija, žmogiškumas ir žiauri karo realybė, išties nepalieka abejingų.

Žiūrėkite

 

 

Paslėpti skaičiai

Įkvepiantis pasakojimas apie tyliuosius herojus, be kurių pasaulis šiandien atrodytų visai kitaip. Trys drąsios afroamerikiečių kilmės moterys, išvien su šviesiausiais protais, dirba NASA kosminėje programoje. Jų tikslas – pralenkti Sovietų Sąjungą kosminėse lenktynėse ir iškelti į orbitą pirmąjį amerikietį. Nepaisant kasdienės diskriminacijos rasės ir lyties pagrindu, joms pavyksta įrodyti savo vertę ir išspręsti sudėtingą uždavinį. Jų indėlio dėka, didysis projektas tapo realybe, kuri sugrąžino tautai pasitikėjimą savimi ir pakeitė šaltojo karo kryptį. Dar daugiau – jaunajai kartai jos parodė, kaip pasiekti savo didžiausias svajones.

Žiūrėkite

 

 

Tadas Blinda. Pradžia

Kiekviena tauta turi savo herojus. Ir turbūt būtų sunku surasti nors vieną lietuvį, kuris nežinotų garsiosios Tado Blindos istorijos. Ši legenda užgimė 1861 metais, politinių intrigų, apraizgiusių baudžiavos panaikinimą, sukūryje. Jo centre atsitiktinai atsidūrusiam Tadui tenka stoti teisingumo pusėn ir bet kokia kaina apsaugoti artimuosius bei atkeršyti už nuskriaustuosius. Nors filmas sukurtas pagal Rimanto Šavelio romaną „Tadas Blinda“ ir beveik 40 metų senumo serialą, jame keliamos vertybės aktualios ir šiandien. Puikus, lietuviškas istorinis filmas įpūs patriotizmo kibirkštį net ir didžiausio niurzgos širdyje.

Žiūrėkite

 

 

Kuris filmas jums patiko labiausiai? Kurį iš jų rekomenduotumėte savo draugams? Pasidalinkite komentaruose. Daugiau istorinių filmų Viaplay lentynoje:

Žiūrėkite