Gyvenimo būdas

Pasaulis išėjo iš proto – turim programėlių, kurios duoda pinigų

2013-10-08

programelespinigai_ilgas.jpg
Pasaulis kraustosi iš proto – visai kaip Varna Albertina, apie kurios gyvenimą aukštyn kojom kažkada dainuodavo „Keistuolių teatro“ aktoriai. Dažnai šiame bloge rašome apie vienaip ar kitaip mūsų kasdienį gyvenimą keičiančių programėlių įvairovę. Pasirodo, programėlės gali ne tik palengvinti kasdienybę, suteikti žinių ar tiesiog padaryti dieną spalvingesnę. Jos dargi gali mokėti mums pinigus. Tiesa, kol kas – labiau JAV gyventojams, bet pradžia padaryta ir galbūt šie pavyzdžiai įkvėps ir mūsų programėlių kūrėjus?

Pirmąją pristatome programėlę „Locket“. Kurta specialiai „androidiniams“ telefonams, ši programėlė pinigus moka vien už tai, kad atrakinate telefono ekraną. O tuomet vietoj turimos ekrano užsklandos matote įvairias reklamas. Kodėl gi ne? Pripažinkite – anksčiau už tai, kad pamatėte reklamą dar niekas nemokėjo jums pinigų. Tiesa, reikėtų rimtai pagalvoti, ar verta naudoti šią programėlę, nes reklamų matysite daug, o per valandą galimas uždarbis skaičiuojamas tik už tris. Kažkoks protingas interneto žmogus paskaičiavo, kad daugiausiai per metus galima užsidirbti 260 dolerių.

Ar kada nors matėte serialą „Gossip Girl“, kuriame pasakojama apie paskalų nešiotojų tinklą, kuris siunčia žinias vienai pagrindinei liežuvautojai – nuotraukas, vaizdo įrašus, o paskutiniais serialo gyvavimo metais pagrindinius herojus kiti galėjo net sekti žemėlapyje. Kažin ar „GigWalk“ programėlės kūrėjus įkvėpė šis serialas, tačiau jos veikimo principas yra panašus, tiesiog čia skleidžiamos ne paskalos, o įvairioms kompanijoms reikalinga informacija. Čia galima užsidirbti gerokai daugiau nei pirmojoje programėlėje, pavyzdžiui, ir 100 dolerių vienu kartu. Ši programėlė dažniausiai pasitarnauja kaip modernus slaptojo pirkėjo variantas. Vienkartiniai darbeliai, kuriuos jums siūlo įvairios kompanijos, gali būti patys įvairiausi – nuo prašymų nufotografuoti restorano meniu iki parašyti atsiliepimą apie aplankytą vietą. Viskas priklauso nuo darbdavių išradingumo ir dalyvaujančių žmonių noro ir pastangų.

Turtingi perka, o kiti – spokso per langus. Šauni programėlė „ShopKick“ leidžia užsidirbti nieko neperkant, o tiksliau – gauti nuolaidas ar kokias nors prekes mainais. Tereikia užeiti į parduotuvę pažymėti, kad joje apsilankėte, ir, jei norite gauti didesnę nuolaidą – nuskanuoti jums patikusius drabužėlių etiketes ir nusiųsti juos gamintojams. Be abejo, dar didesnė nuolaida bus, jei ką nors nusiperkate. Tokiais tad paprastais būdais galima užsidirbti bilietus į kiną, gauti saldainių, o 31 tūkstantį kartų apsilankius nurodytose parduotuvėse galima gauti kai kurių išsvajotą „Vespa“ motorolerį. Kokiose parduotuvėse tai galima daryti? „Target“, „Macy’s“, „Best Buy“, „Old Navy“, „American Eagle“ ir „Crate & Barrel“.  Jei kada svečiuositės užsienyje, prisiminkite šią programėlę.

Tiems kurie mėgsta akcijines prekes, puiki alternatyva būtų  „Ibotta“ programėlė. Prieš apsilankant parduotuvėje, peržiūrite norimas prekes, paskaitinėjate informaciją apie jas, pažiūrite vaizdo įrašus, galbūt atliekate apklausą, pažymite, ką ketinate pirkti. Kai pasirinktos prekės jau guli pirkinių maišelyje, reikia nuskanuotą čekį nusiųsti programėlei ir gana greitai pinigai už atliktą žygį patenka į jūsų „PayPall“ sąskaitą. Gaila, bet milijonų iš šios programėlės nelabai įmanoma uždirbti, o kartais gali pasirodyti keista žiūrėti filmukus ir atilikti apklausas apie tualetinį popierių vien tik tam, kad sutaupytumėte ne tiek ir daug.

Pasirodo, užsidirbti galima ir turint vieną kitą laisvą valandėlę bei mėgstant fotografuoti maistą, save ir kitus smagius dalykus. „IconZoomer“ programėlė yra kaip interaktyvus klausimynas. Pavyzdžiui, „kokius užkandžius renkatės, kai skubate?“. Tada reikia trumpai atsakyti į klausimą, pažymėti prekės ženklus bei nufotografuoti viską „veiksme“. Už tokią prekės ženklams naudingą informaciją gaunate pinigų.

Na, ir pabaigai, programėlė visiems tinginiams – „GymPact“. Be geros savijautos ir puikios fizinės formos, yra dar kita (dažniausiai puikiai veikianti) motyvacija netingėti – pinigai. Sportuojate – moka jums, patingėjote – mokate jūs. Įsivaizduokite, kad visada įvykdote savo pasižadėjimus ir nė kiek programėlei nesumokate – tada iš kur ji „traukia“ pinigus? Viskas labai paprasta –  už jūsų geležinę valią moka tinginiai – tie, kurie savo pasižadėjimų sportuoti nevykdė.

Dauguma šių programėlių pas mus neveikia, bet svarbu idėjai gimti, o jau ji pati išplis visur. O kaip jums toks būdas papildomai užsidirbti vieną kitą pinigą? Kurią programėlę naudotumėte, jei pasirodytų kažkas panašaus ir pas mus, Lietuvoj?