Inovacijos

Paauglių dievukas „Snapchat“ – kam jis reikalingas?

2016-04-25

paaugliu-dievukas-snapchat-kam-jis-reikalingas-long.jpg

„Snapchat“ socialinis tinklas, kurio naudotojai gali siuntinėti vieni kitiems nuotraukas, trumpus vaizdo įrašus ar žinutes, atrodo, tampa viena populiariausių platformų tarp paauglių. Nuolat tobulindami ir atnaujindami savo programėlę, „Snapchat“ kūrėjai vos per metus spėjo solidžiai įsitvirtinti jaunimo tarpe ir populiarumu aplenkti ne tik „Twitter“ ar „Instagram“, bet netgi „Facebook“!

Jei turite telefoną su „Android“ operacine sistema, programėlę galite parsisiųsti čia, jei „Apple“ gaminį, tuomet parsisiųsti galite iš „iTunes“. Visas programėles taip pat galite patogiai parsisiųsti iš specialios „Tele2“ programėlės „Mano lentyna“.Dar pernai, apklausiant paauglius, populiariausiu socialiniu tinkle buvo įvardijama nuotraukų dalijimosi platforma „Instagram“, tačiau šiais metais ji nusileido „Snapchat“ ir liko jau tik antra.  Tai rodo, kad jauni interneto vartotojai yra daug labiau linkę žiūrėti vaizdinį turinį nei skaityti tekstines žinutes, tad papasakojame apie „Snapchat“, jo atnaujinimus ir galimybes.

Tikriausiai jau daug kas yra bandę ir žino, kaip veikia ši itin paprasto naudojimo programėlė. Paspaudžiate mygtuką, padarote momentinį kadrą, jeigu norite, uždedate trumpą komentarą ir išsiunčiate norimiems kontaktams, kurie gautą žinutę mato tik nustatytą laiką – pvz., 6 sekundes, ir po to ji iškart išnyksta.

Tačiau per pastaruosius metus „Snapchat“ kūrėjai į programėlę įvedė daug naujų funkcijų. Pavyzdžiui, „Snapchat Discover“, kuri leidžia kasdien peržiūrėti pasirinktų naujienų kanalų specialiai „Snapchat“ vartotojams parengtą turinį su daugybe įdomių nuotraukų, animacijų ir trumpų komentarų – tarsi trumpi naujienų žurnalai nuotraukomis.

Taip pat programėlė atsirado nemažai naujų nuotraukų ir vaizdo įrašų filtrų, galimybė pritaikyti du filtrus vienam kadrui ir pan. Tačiau turbūt linksmiausias atnaujinimas buvo „Face swap“ – galimybė „apsikeisti“ veidu su draugu ar tiesiog kokiu nors objektu.

Kadangi naujienos šviežios būna tik mėnesį ar net trumpiau, kūrėjai nuolat stengiasi įpūsti naujų vėjų į „Snapchat“ ir pastaruoju metu pristatė gan išmanius filtrus, skirtus trumpiems vaizdo įrašams. Jie,  fiksuodami veido formą ir judesius, jums gali uždėti šuns ausis ir liežuvį, padaryti dideles animacinių filmų stiliaus akis ir kad atrodytų, jog iš burnos veržiasi vaivorykštė.

Na, įvairūs atnaujinimai ir filtrai, kurie leidžia tiesiog linksmai leisti laiką, siunčiant draugams keistus kadrus, kurie kartais priverčia juoktis, kartais nusišypsoti, o po kurio laiko – sakyti „ir vėl…“ Nes vienodų vaizdo įrašų iš „Snapchat“ banga, nusiritanti per „Facebook“ ir „Instagram“ naujienų srautus, gan greitai atsibosta.

Naujausias patobulinimas

Tačiau „Snapchat“ kūrėjai nestoviniuoja vietoje ir neseniai pasiūlė dar vieną naujovę – „emoji“ lipdukus, kuriuos galite dėti tiesiai ant vaizdo įrašų. Ir tai nėra tiesiog paprasti nejudantys lipdukai, uždėti ant vaizdo. Programėlė viską sugeneruoja taip, kad uždėti „emoji“ juda kartu su vaizdo įrašu ir keičia netgi perspektyvą.

Tai reiškia, kad, pavyzdžiui, ant savo peties uždėję kokį nors „emoji“ lipduką ir judėdami, ekrane matysite, kaip „emoji“ išlieka ten, kur buvo uždėtas, nesvarbu, ar atsitraukėte nuo kameros, šiek tiek pasisukote ar paėjote į šoną.

Jeigu tokia naujoji funkcija nepatinka, „Snapchat“ vis dar leidžia uždėti ir nejudančius lipdukus. Arba uždėti ir tokius, ir judančius-dinaminius. Trumpai tariant, meninės saviraiškos galimybės, kuriant „Snapchat“ įrašą tampa beveik beribėmis. Juokingiems eksperimentams tikrai užteks.

Išvados

Trumpai tariant, jeigu kažkada buvote įsidiegę „Snapchat“, bet greitai ištrynėte, nes ši programėlė pasirodė neįdomi ir ne itin naudinga, siūlome duoti jai antrą šansą. Jeigu tingite siųsti ar peržiūrėti iš draugų gautus kadrus, su „Snapchat“ galite gan patogiai sekti įvairias naujienas, o dar viena nauja funkcija „snapcode“ leidžia pradėti sekti jus dominančius kanalus tiesiog nuskenavus unikalų „snapcode“ kodą.