Išmanieji įrenginiai

Naujieji Sony Xperia XZ2 ir XZ2 Compact: drastiški pokyčiai

2018-03-06

Daugeliu prasmių, naujieji Xperia XZ2 ir XZ2 Compact yra logiški ir ilgai laukti atnaujinimai lyginant su jų pirmtakais Xperia XZ1 ir XZ1 Compact. Nuo šiol Sony išmanieji telefonai didesni, galingesni, garsesni ir su daugiau pikselių kamerose ir ekranuose.Tačiau, ar to pakanka, kad jie galėtų konkuruoti su geriausiais Samsung ir Apple išmaniaisiais?

Atnaujintas dizainas

naujieji_sony_xperia_xz2_ir_xz2_compact_pagrindinis

Sony ilgai laikėsi griežto, kampuoto dizaino. Tačiau naujieji Xperia XZ2 ir Xperia XZ2 Compact žymi naujos dizaino eros pradžią. Dabar abiejų modelių galinis dangtelis šiek tiek išgaubtas, priešingai nuo plokščių pirmtakų. Rėmelis aplink ekraną gerokai susiaurėjo, tačiau vis dar užima nemažai priekinio ploto, lyginant su konkurentais. Abiejų modelių korpusai pagaminti iš aliuminio, didesniojo Xperia XZ2 nugarėlė padengta smūgiams atspariu stiklu, o mažesniojo Xperia XZ2 Compact – matiniu polikarbonato plastiku. Ant nugarėlės persikraustė ir pirštų atspaudų skaitytuvas – dabar jis kiek žemiau pagrindinės kameros. Abu modeliai atitinka IP68 atsparumo vandeniui ir dulkėms standartą. Todėl drąsiai galėsite juos naudoti lietuje ar prireikus tiesiog nuplauti tekančiu vandeniu.

Pagrindinis akcentas – pramogoms

naujieji_sony_xperia_xz2_ir_xz2_compact_ekranasAbiejų modelių ekranai su 18:9 kraštinių santykiu, FHD+ rezoliucija ir HDR palaikymu tiesiog sukurti neatplėšti nuo jų akių. Taipogi, jie palaiko ir įdomią funkciją „X-reality for mobile“, kuri ne tik pagerina ekrane matomą vaizdą bet ir „pritempia“ standartinės kokybės vaizdą iki HDR kokybės. Todėl vaizdas ekrane bus gerokai detalesnis nei įprasta. Xperia XZ2 ekranas turi 5,7 colio įstrižainę, o XZ2 Compact 5 colių. Dar viena unikali Xperia XZ2 modelio savybė yra „Dynamic Vibration“ sistema. Ji analizuoja jūsų žiūrimo filmo ar žaidžiamo žaidimo garsą ir priverčia telefono korpusą atininkamai vibruoti. Tai sukuria įspūdį, lyg telefonas turėtų galingą žemų dažnių garso kolonėlę. Sony teigimu, atnaujinti stereo garsiakalbiai yra garsiausi kada nors jų panaudoti – 20 % galingesni už pirmtakus.

Sparta nenusileidžia konkurentams

naujieji_sony_xperia_xz2_ir_xz2_compact_compactTiek Xperia XZ2, tiek XZ2 Compact širdyse plaka naujausi „Qualcomm Snapdragon 845”, aštuonių branduolių procesoriai, išvystanstys iki 2,8 GHz taktinį dažnį. Taip pat, naujas „Adreno 640“ grafikos procesorius dabar 30 % spartesnis nei jo pirmtakai. Jo dėka, filmus žiūrėsite be jokių trikdžių. Xperia XZ2 turės 6 GB RAM operatyviosios atminties, o XZ2 Compact 4 GB RAM. Atitinkamai, didesniojo modelio baterijos talpa 3180 mAh, mažesniojo – 2870 mAh. Xperia XZ2 palaiko ir spartųjį įkrovimą. Abu modeliai bus talpūs – su 64 GB vidinės atminties, su galimybe išplėsti ją micro SD kortele iki 400 GB. Įdomi savybė – atminties kortelės lizdas palaiko ir antrąją SIM kortelę. Pravers tiems, kas nenori nešiotis dviejų telefonų.

Pavydėtinų savybių kamera

naujieji_sony_xperia_xz2_ir_xz2_compact_spalvosSony Xperia XZ2 ir Xperia XZ2 Compact yra pirmieji telefonai rinkoje, galintys filmuoti 4K formatu, palaikančiu HDR kokybę. Tai puiki savybė, nes HDR leidžia užfiksuoti daugiau detalių tamsesnėse ir šviesesnėse filmuojamos scenos dalyse. Tokios kokybės vaizdo įrašas atrodo dramatiškesnis ir labiau panašus į kino kameromis užfiksuotą vaizdą. Abiejų modelių galinės kameros yra 19 MP raiškos su pakankamai šviesiu f/2,0 diafragmos, plataus kampo objektyvu. Kasdienei asmenukei puikiai tiks 5 MP raiškos kamera su plačiakampiu, f/2,3 diafragmos objektyvu. Sony taip pat įdiegė ir galimybę filmuoti 960 kadrų per sekundę sparta – sulėtinsite tik sekundės dalis trunkančius įspūdžius. Abiejų modelių priekinės ir galinės kameros palaiko „3D Creator” funkciją. Tai daugiau nei papildytosios realybės jaustukai – galėsite susikurti ne tik trimatį savo veido avatarą, bet ir nuskenuoti įvairius objektus ir vėliau juos atspausdinti 3D spausdintuvu.