Išmanieji įrenginiai

Naujausi gandai apie Samsung Galaxy Note 9

2018-05-09

Samsung nuolatos stengiasi nustebinti savo gerbėjus, pelnyti naujas simpatijas ir išlaikyti lyderio pozicijas. Vos prieš kelis mėnesius pristatyti Galaxy S9 ir S9+ flagmanai su unikalia kameros technologija ir papildytosios realybės galimybėmis beveik nepaliko abejingų. Tačiau internete jau verda nauji gandai ir paskalos, kad Samsung greitai ketina išleisti dar vieną įspūdingą kūrinį. Inovacijų biuras trumpai apžvelgia, ko galime tikėtis iš Samsung šįkart.

Galaxy Note 8 keičia Note 9

640480-2-1Atspėti kitą naujoką nebuvo sunku. Labiau į verslą ir produktyvumą orientuotas Galaxy Note 8 buvo sėkmingas telefonas, tačiau jau kiek atgyveno. Be to, kasmet išleidusi naują Galaxy flagmaną, Samsung netrukus pristatydavo ir naują Note šeimos narį. Todėl tikėtina, kad naująjį Note 9 pamatysime maždaug šių metų rugpjūtį ar rugsėjį. Kol kas iš gandų galima spręsti, kad naujojo Galaxy Note 9 dizainas keisis minimaliai ir bus gana panašus į savo pirmtaką. Bet apie visus pokyčius iš eilės.

Kuo Galaxy Note 9 skirsis nuo pirmtakų

Kaip ir minėjome, Note 9 išlaikys dvigubą kamerą, tačiau ji bus geresnė nei Note 8 ar Galaxy S9+ modeliuose. Tikėtina, kad ji galės filmuoti HDR formatu – ko nebuvo ankstesniuose Samsung modeliuose. Ji turėtų išlaikyti dvigubos diafragmos technologiją iš Galaxy S9 ir S9+. Kadangi gamintojas teikia ypatingą dėmesį kameroms, galima tikėtis ir kitų smulkių patobulinimų. Beveik neabejojama, kad Note 9 turės 4000 mAh talpos bateriją – tokios milžiniškos neturėjo dar nė vienas Samsung telefonas.

Ekranas irgi šiek tiek padidės, iki 6,4 colio įstrižainės – vos daugiau nei Note 8  ekranas (6,3 colio įstrižainės). Ar sulauksime 4K raiškos ekrano, dar teks palaukti daugiau užuominų iš paties gamintojo. Abejojama, ar toks milžiniškas ekranas turės „išpjovą“ kaip iPhone X. Bet rėmelis aplink ekraną turėtų dar labiau susiaurėti. O labiausiai laukiamas atnaujinimas – pirštų atspaudų skaitytuvo perkėlimas nuo nugarėlės į priekinę dalį. Kadangi rėmelis tam taps per siauras, jį greičiausiai teks integruoti į ekraną. Tokios technologijos Samsung dar nepritaikė nė viename iš prieš tai buvusių modelių.

Kiti galimi atnaujinimai

640480-1-1Note 8 turėjo 6 GB RAM atminties, tad Note 9 turėtų gauti mažų mažiausiai tiek pat atminties. Tikėkimės, kad ji padidės bent trečdaliu iki 8 GB. Taipogi, naujokas turėtų būti varomas naujausių Snapdragon 845 arba Exynos 9810 procesorių, kaip ir Galaxy S9 ir S9+. S-pen rašiklis irgi niekur neturėtų dingti, tačiau ar jis pavirs į magišką lazdelę su naujais triukais, kol kas neaišku. Tikėtina, kad su atminties kortelės pagalba, telefono atmintį bus galima praplėsti iki 400 GB.

Daugeliu kitų atžvilgių, Note 9 galima laikyti tiesiog patobulinta ir fiziškai didesne Galaxy S9+ versija. Todėl įsigyjant Note 9, gautumėte visas Galaxy S9+ teikiamas funkcijas su papildomais privalumais.  Dar verta paminėti, kad Samsung įsigyjo kompaniją „Harman“, valdančią tokius audio aparatūros prekės ženklus kaip JBL, Harman/Kardon, AKG ir daugelį kitų. Tad nenustebkite, jei perkant Note 9, kartu su juo gausite ir dar geresnius garsiakalbius.

O kol laukiame oficialaus Samsung Galaxy Note 9 pristatymo, prisiminkime, kokius įspūdžius paliko Samsung Galaxy S9 ir S9+

Žiūrėkite

Šaltiniai: Techradar, Android Authority, Pocket-lint. 

 

Prenumeruokite Inovacijų biuro naujienlaiškį ir apie naujausius įrenginius sužinokite pirmieji.