Gyvenimo būdas

Mokomės kalbų su savo išmaniuoju telefonu

2017-08-22

Mokytis kalbas-1090x232.jpgŠiais laikais išmokti naują kalbą, kaip niekada paprasta. Išmanieji telefonai siūlo ne tik tūkstančius įvairiausių virtualių vertėjų, tačiau ir galimybę išmokti užsienio kalbą neturint jos pagrindų. Mokytis užsienio kalbą, naudojantis aplikacija išmaniajame telefone, ypač patogu, nes savo įgūdžius galite tobulinti beveik visur – tiek laukiant susitikimo, tiek bandant „užmušti“ kelias karšto savaitgalio valandas.

Mūsų parengtas aplikacijų sąrašas yra visiškai nemokamas, o kai kurios iš paminėtų aplikacijų turi ir papildomus interneto puslapius, kuriuose rasite daugiau informacijos kalbos įgūdžių tobulinimui.

„Duolingo“

Pradėti mokytis naujos kalbos su „Duolingo“ – be galo paprasta. Atidarykite programėlę, pasirinkite, kokią kalbą norėtumėte išmokti, ir iškart pradėkite savo kursą. „Duolingo“ žavus tuo, kad norint pradėti ja naudotis, nereikia jokių papildomų registracijų. Vis tik jei kalbą esate pasiryžę išmokti, registracija padės jums personalizuoti savo profilį ir išsaugoti progresą.

Aplikacija pradeda savo kursą pakankamai paprastai, tačiau ilgainiui užduotys sunkėja. Pirmosiose pamokose jūs mokysitės pavienius žodžius, naudodamiesi paveikslėliais ir garso įrašais. Praėjus vieną lygį, aplikacija ištęstuos tai, ką jau išmokote, ir įsimins jūsų darytas klaidas bei atitinkamai suformuos naujas užduotis. Kiekvienas užpildytas skyrius perkels jus į naują lygį, kuriame dar labiau išplečiamas žodynas, pasunkinamos užduotys ir t.t.

 

Atsisiųsti „Android“. Atsisiųsti „iOS“.

„Memrise“

Tai dar viena nemokama kalbų mokymosi programėlė. Naudotis šia aplikacija labai paprasta ir jai nereikia jokio interneto ryšio. Be to, ši programėlė leidžia nusistatyti kalbos mokymosi sudėtingumo lygį – nuo pradinuko iki pažengusio kalbėtojo.

„Memrise“ yra unikali ir savo mokymo principu. Mokomi žodžiai sudedami į sakinius su panašiai skambančiais, kad besimokant būtų lengviau atsiminti. Kartais aplikacija parodys vaizdų, kad nauji žodžiai sukeltų asociacijas ir taip įsimintų dar geriau.

 

Atsisiųsti „Android“. Atsisiųsti „iOS“. 

„Tandem“

„Tandem“ – labiau ne mokomoji aplikacija, o atskiras socialinis tinklas tiems, kurie nori išmokti užsienio kalbos.  Idėja labai paprasta – atsisiuntę aplikaciją prisijungiate prie jos savo „Google“ arba „Facebook“ paskyra, nurodote savo gimtąją kalbą ir esate pajungti prie tūkstančių aplikacijos vartotojų visame pasaulyje. Programėlė vartotojui padeda rasti partnerį, kuris turi panašius interesus, ir suveda du pašnekovus į bendrą pokalbį. Verta paminėti ir tai, kad „Tandem“ siūlo galimybę bendrauti ne tik su atsitiktiniais pašnekovais, tačiau ir su kvalifikuotais mokytojais ir dėstytojais. Tiesa, tokie pokalbiai aplikacijoje yra mokami.

 

Atsisiųsti „Android“. Atsisiųsti „iOS“.

„Google Translate“

Ši programėlė tiesiog parodo, kaip reikia rašyti ir kalbėti norima kalba. Jums tereikia suvesti tekstą, ir iškart turite jo vertimą. Nors su lietuvių kalbos linksniais programėlė ne ypač draugauja, tačiau tai puikus įrankis norint įgauti papildomų žinių apie užsienio kalbą – išgirsti žodžių tarimą, pasitikrinti rašybą ir t. t.

Geriausia „Google Translate“ savybė yra ta, kad programėlė gali įrašinėti jūsų balsą ir tiesiogiai išversti tai, ką pasakėte. Toks funkcionalumas ypač naudingas ne tik dar besimokantiems, tačiau ir tiems, kuriems reikia greito frazės vertimo kelionės užsienyje metu.

Atsisiųsti „Android“. Atsisiųsti „iOS“. 

Tęsiant mokymosi temą, rekomenduojame paskaityti ir kitą mūsų straipsnį apie 5 įdomiausias telefonines viktorinas. 

Už Google Play įsigytas programėles galima atsiskaityti kartu su Tele2 sąskaita. Paprasta ir patogu!