Gyvenimo būdas

Mobilusis telefonas – geidžiamiausia kalėdinė dovana?

2017-12-14

Inovaciju_biuras_Mobilusis_telefonas_geidziamiausia_dovana_1.jpg
Turbūt nė nereikia sakyti, kad mobilusis telefonas – dovana, kurią per šventes dovanosite tikrai ne kiekvienam. Tačiau ypatingai mums brangūs žmonės kartais nusipelno karališko palepinimo. Štai 5 telefonai, kuriuos dauguma norėtų rasti po Kalėdų eglute.

Huawei P10: viena geriausių kamerų, kokią galite turėti savo kišenėjeInovaciju_biuras_Mobilusis_telefonas_geidziamiausia_dovana_Huawei P10.jpg

Vienas išskirtinis dalykas apie Huawei – jų didžiavimasis savo kiniškomis šaknimis ir užrašu „Made in China“. Ir kodėl nesididžiuoti? Technologijų milžinas šiuo metu gamina ir tiekia kokybiškus telefonus, planšetinius kompiuterius ir telekomunikacijų įrangą daugiau kaip 170 pasaulio šalių.

Nuo rėmelių plonumo iki nuotraukų filtrų, telefonų gamintojai išbando vis naujus triukus mus sužavėti. Kuo ypatingas Huawei P10? Plačiai nuskambėjo jo bendradarbiavimas su „Pantone“ (vargu ar atsirastų bent vienas, niekada negirdėjęs apie „Pantone“ spalvų paletę). Ši dviejų grandų bičiulystė dovanojo vartotojams fantastišką spektrą korpuso spalvų, kurios iškart patraukia akį.

Tačiau tai – tik saldainis akims. Kas iš tikrųjų stebina šiame telefone, tai jo galinga kamera. Tęsiama partnerystė su fotografijos legenda „Leica“, ir rezultatas išties džiugina: nuotraukos ryškios, turtingų spalvų, trykštančios gyvumu – jas galima kelti tiesiai į „Instagram“ be papildomų pagražinimų. Pasitikėkite profesionalų žodžiu: „DXOMark“ specialistai kamerą įvertino garbingais 87 balais iš 100 galimų. Kiti telefono privalumai – talpus akumuliatorius, greitas įkrovimas ir, žinoma, stabilus bei patikimas veikimas.

Įsigykite internetu

 

Inovaciju_biuras_Mobilusis_telefonas_geidziamiausia_dovana_Samsung Galaxy S8.jpg

Samsung Galaxy S8: telefonas, nuo kurio neįmanoma atitraukti nei akių, nei rankų

Kai 2017 m. pavasarį pasirodė Samsung Galaxy S8, dauguma kalbėjo, kad tai gražiausias, labiausiai išdailinto dizaino telefonas, kokį kada nors yra tekę laikyti rankose. Dabar, metams einant į pabaigą… praktiškai niekas nepasikeitė.

Jau nuo pirmojo mėnesio šie telefonai buvo graibstomi kaip karšti pyragėliai. Ir nenuostabu. Kas daro Galaxy S8 tokį išskirtinį – tai aukšta, siaura forma (puikiai telpanti į delną!) ir gracingi išlenkimai, kurie šaukte šaukia apie aukštą klasę. Ekranas – 5,8 colių ekrano su vos pastebimu rėmeliu. Tai 5,8 coliai grynos spalvų ekstazės, kur visi atspalviai yra ypatingai sodrūs ir gilūs.

Be to, kad S8 pasižymi itin dideliu kontrastingumu ir puikiu spalvų perteikimu, jis nepaprastai greitas, ypač draugiškas vartotojui ir pilnas įspūdingų funkcijų: pradedant pirštų antspaudų skaitytuvu ir veido bei akių rainelės atpažinimu, baigiant draugyste su VR akiniais ir virtualiu asistentu „Bixby“. Paskutinis pastebėjimas: šį telefoną tikrai norėsite naudoti su dėkliuku. Jis paprasčiausiai per puikus, kad leistumėte sau išmesti jį iš rankų.

Įsigykite internetu

 

 

Sony Xperia XZ: funkcionalus išmanusis, nebijantis išsiskirti iš miniosInovaciju_biuras_Mobilusis_telefonas_geidziamiausia_dovana_Sony Xperia XZ.jpg

Japonų kompanija Sony ilgai gražino Xperia telefonų dizainą, „nepamesdama“ savo charakterio. Tai tiesių linijų korpusas viršuje bei apačioje ir jokių užapvalintų kampų (kas taip patinka kitiems gamintojams!). Xperia XZ nesistengia konkuruoti su kitais telefonais dėl plonumo ar lengvumo. Paėmę jį į rankas, negalvosite, kad laikote trapų žaisliuką. Ir būsite teisūs.

Xperia XZ galima pirkti dėl daugybės priežasčių: sklandaus veikimo, ekrano kokybės, puikaus garso. Viskas šiame telefone tvarkingai subalansuota. Ekranas labai šviesus, jame aiškiai matomos detalės. Vartotojai taip pat neliks nusivylę kameros galimybėmis, kurios iš tiesų jau senokai tapo Sony telefonų klasika: tai 23 MP raiška, didelis sensorius, fizinis mygtukas kamerai (kad būtų patogiau greitai „pagauti“ gerą kadrą), LED blykstė ir t.t.

„Android 6.0“ operacinė sistema ir „Snapdragon 820“ procesorius leis turėti puikią patirtį: galėsite būti atidarę kelis langus vienu metu, žaisti žaidimus, redaguoti nuotraukas ir visada jaustis užtikrinti, kad telefonas veiks „švariai“, sklandžiai ir tolygiai.

Nokia 6: geros kainos ir stipraus dizaino „Android“Inovaciju_biuras_Mobilusis_telefonas_geidziamiausia_dovana_Nokia 6.jpg

Kitas telefonas mūsų sąraše – Nokia 6, atnaujintas legendinio suomių gamintojo kūrinys, apie kurį šiemet visi kalbėjo labai daug. Buvo diskutuojama: ar visuotinis susidomėjimas pasiteisins? Ar neliksime su déjà vu jausmu, jog viską jau buvome matę anksčiau?

Patobulinimai Nokia 6 telefone nėra drastiški, tačiau reikšmingi. Visų pirma, solidus metalinis korpusas atrodo labai kokybiškai. Vienas iš didžiausių privalumų – didelis 5,5 colių ekranas (kur kas didesnis, nei įprastai gautumėte už tokią kainą).

HDR pastaraisiais metais smarkiai išpopuliarėjo, šią bangą „pasigavo“ ir Nokia 6. Dabar nebereikia rankiniu būdu vargti su kameros nustatymais – telefonas pats pasirūpina, kad šešėlių ir saulės šviesos slepiamos sritys taptų aiškios ir puikiai matomos.

Nokia 6 nepretenduoja tapti pačiu galingiausiu telefonu – tačiau kasdienėms veikloms telefono  pajėgumų tikrai nepritrūks. „Snapdragon 430“ platforma yra suporuota su 3 GB RAM atminties: to tikrai užteks reikalingiems duomenims ir programėlėms, o telefonas visas svarbias funkcijas – pradedant laiškų rašymu ir naršymu socialiniuose tinkluose, baigiant filmų žiūrėjimu ir muzikos klausymu – atliks visiškai tvarkingai.

Įsigykite internetu

 

HTC U11: audio kokybė, pranokstanti lūkesčiusInovaciju_biuras_Mobilusis_telefonas_geidziamiausia_dovana_HTC U11.jpg

Vos užmetus akį akivaizdu: HTC U11 yra nuostabiai gražus įrenginys. Padengtas glotniu stiklu, fantastiškai gilių spalvų. Žiūrint iš skirtingų kampų, šviesai šokinėjant ant žvilgančio paviršiaus, atrodo, kad korpusas beveik keičia spalvą. Niekas nenustebs, jei ant stalo visada norėsite laikyti jį nugarėle aukštyn.

U11 yra spartus ir galingas – toks, kokio ir tikėtasi. Jo specifikacijos nenuvilia: „Snapdragon 835“ procesorius, 4 GB RAM atminties, 64 GB talpa (o jei jos nepakaktų, galima įsidėti microSD). Programėlės užsikrauna greitai, žaidimai nestringa – kai kalbama apie galingumą, HTC U11 nepripažįsta kompromisų.

Šiais laikais, kai telefonų charakteristikos panašios, įspūdį vartotojui palieka netikėti išskirtinumai. U11 atveju šis išskirtinumas yra garsas. Klausytis muzikos su šiuo telefonu yra vienas malonumas: garsas toks švarus ir stiprus, kad muzika mėgautis bus galima net sėdint kitame namų gale. U11 kamera taip pat puiki: ji fokusuoja greitai, o 12 MP raiškos pakanka „pagauti“ smulkias detales išvengiant triukšmo.

Įsigykite internetu

 

Ką daryti, jei renkate išmanųjį savo artimajam, tačiau norite neskriausti savo piniginės? Štai keletas gerų variantų taupantiems: „Telefonai taupiems“

Skaitykite