Gyvenimo būdas

3 mobilūs žaidimai norintiems siekti esportininko karjeros

2017-04-25

mobilus-zaidimai-siekiantiems-esportininko-karjeros-long.jpgVaizdo žaidimams tampant vis didesne ir reikšmingesne kasdienio gyvenimo dalimi, keičiasi ir kitos gyvenimo sferos. Pasaulyje vis garsiau skamba elektroninio sporto (esporto) renginiai, surenkantys tūkstantines žiūrovų minias, o didžiausių turnyrų transliacijos sutraukia milijonus žmonių prie kompiuterių ir televizijos ekranų.

Bendrąja prasme esportas – tai sporto šaka, kurios erdvė yra vaizdo žaidimai. Nors esporto pasaulyje šiuo metu dominuoja žaidimai, žaidžiami asmeniniu kompiuteriu ar konsole, tačiau augant turnyrams plečiasi ir disciplinų sąrašas, o ilgainiui užgimė ir mobilus esportas. Šiuo metu pasaulyje organizuojami šimtai mobilaus esporto renginių, kuriuose dominuoja mobilūs žaidimai, užsitikrinę esporto disciplinos vardą.

Žemiau pateikiame trijų populiariausių nemokamų mobiliųjų žaidimų sąrašą, kurių turnyrai pasaulyje organizuojami beveik kiekvieną savaitgalį.

1. „Vainglory“

Elektroninio sporto, tokio, kokį žinome jį šiandien, gimimą padiktavo atsiradęs naujas žaidimų žanras MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). Ilgą laiką šis sąlyginai naujas žaidimų žanras neturėjo savo atstovo mobiliuosiuose telefonuose, tačiau 2014-aisiais iOS išmaniųjų įrenginių savininkus pasiekė pirmasis telefonams skirtas MOBA žaidimas „Vainglory“. Šiame žaidime galėsime pasinerti į komandines „3 prieš 3“ kovas valdydami vieną iš žaidime esančių herojų, kurių šiuo metu yra daugiau nei 30.

Per sąlyginai trumpą savo gyvavimo laiką „Vainglory“ ne tik persikėlė ir į Android įrenginius, tačiau užsitikrino ir milžinišką esporto fanų palaikymą. Kasmet organizuojamas šio žaidimo čempionatas sutraukia geriausius „Vainglory“ žaidėjus iš Europos ir Šiaurės Amerikos kovoti dėl 175 000 JAV dolerių prizinio fondo. 

 Parsisiųsti iOS. Parsisiųsti Android

2. „Hearthstone: Heroes of Warcraft“

Mobiliųjų žaidimų fanai dažniausiai ieško žaidimų, kurių veiksmo tempas būna šiek tiek lėtesnis. Šią tendenciją pastebėjo ir žaidimų industrijos gigantė „Blizzard“, kuri į pasaulį išleido skaitmeninį kolekcinių kortų žaidimą „Hearthstone: Heroes of Warcraft“. Šis loginio mąstymo, o ne greitos reakcijos reikalaujantis žaidimas sparčiai išpopuliarėjo ir netrukus pritraukė rimtai varžytis mėgstančių žaidėjų dėmesį.

Šiuo metu „Hearthstone“ turnyrus organizuoja beveik kiekvienas su žaidimais susijęs renginys, o panašūs turnyrai jau eilę metų organizuojami ir Lietuvoje. Paprastai tokių turnyrų priziniai fondai nebūna didžiuliai, tačiau besivaržantys juose žaidėjai kaupia specialius reitingo taškus, o daugiausia reitingo taškų surinkę dalyviai kiekvieno sezono pabaigoje yra kviečiami į „Hearthstone“ pasaulio čempionatą. Pernai Šiaurės ir Pietų Amerikos bei Europos kvalifikacinėse atrankose į čempionatą rungėsi 160 geriausių pasaulio žaidėjų. Bendras čempionato prizinis fondas siekė 250 000 JAV dolerių, o nugalėtojui atiteko 100 000 JAV dolerių.

 

Parsisiųsti iOS

. Parsisiųsti Android

 

3. „Clash Royale“

„Clash Royale“ yra naujausias žaidėjas mobiliojo esporto rinkoje. Net 3 populiarius mobiliųjų žaidimų žanrus (bokštelių gynybą, MOBA ir kortų kolekcionavimą) savyje suliejantis „Supercell“ gaminys nė neslepia ambicijų tapti ne tik populiariausia esporto disciplina, skirta mobiliesiems telefonams, tačiau tikisi aplenkti ir pasaulinę šlovę pelniusius esporto žaidimus.

Šiemet vykusiuose prestižiniuose BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) apdovanojimuose buvo paskelbta tik viena kategorija, susijusi su esportu, kurioje buvo nominuoti didžiausi pasaulio esporto žaidimai, žaidžiami kompiuteriu ar žaidimų konsole, – „Counter Strike“, „League of Legends“, „Overwatch“, „Dota 2“ ir „Stree Fighter 5“ – tačiau į šį sąrašą pateko ir mobilus žaidimas – „Clash Royale“. Nugalėtojas buvo renkamas viešu balsavimu, o „Clash Royale“ fanų bendruomenė parodė, kad turi gausybę parako, tad laimėtoju buvo išrinktas „Supercell“ žaidimas. Nors kol kas surengti tik 6 oficialūs šio žaidimo turnyrai, „Clash Royale“ šiuose turnyruose jau spėjo išdalinti prizų už daugiau nei 100 000 JAV dolerių.

 Parsisiųsti iOS Parsisiųsti Android

Žinote žaidimą, kurį galite rekomenduoti esporto fanams, žaidžiantiems telefonu? Pasidalinkite juo komentaruose!