Gyvenimo būdas

TOP 10 programėlių, išspręsiančių kelionių rūpesčius

2018-07-26

Kad vasaros atostogos būtų pilnos įspūdžių, o ne erzinančių smulkmenų, verta į pagalbą pasitelkti keletą programėlių. Jos palengvins kelionių organizavimo naštą, padės išsirinkti gerai įvertintas lankytinas vietas ir padės nukeliauti iki jų nepaklystant nepažįstamo miesto džiunglėse. Jūsų dėmesiui – 10 naudingiausių programėlių kelionėms.

TripIt

Jūsų asmeninis kišeninis kelionių gidas. Programėlė surenka visą informaciją apie jūsų rezervacijas, skrydžius, nuomojamus automobilius ar kitus įvykius, ir kaupia ją vienoje vietoje. Pamirškite krūvas patvirtinimo laiškų — juos užteks tik persiųsti į TripIt, ir visa būtina informacija bus išsaugota programėlėje.

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

PackPoint

PackPoint rekomenduojama visiems, kurie nemėgsta ilgai svarstyti, ką reikia įsidėti į savo kelioninė lagaminą. Tereikia išsirinkti kelionės vietą, nurodyti jos trukmę, savo pomėgius ir programėlė sudarys sąrašą rekomenduojamų daiktų, kuriuos reikia pasiimti. Pateiktą rezultatą galima koreguoti pagal savo poreikius. Programėlė net rekomenduos pasiimti skėtį, jei lankomo miesto orų prognozėje numatomas lietus.

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

Citymapper

Kad tokia kelionė užsienio miestų viešuoju transportu būtų kuo sklandesnė, į pagalbą pasitelkite Citymapper. Programėlėje pateikta išsami informacija apie visus įmanomus maršrutus, visais įmanomais kelionės mieste budais: autobusu, metro, keltu, taksi, traukiniu, ar tiesiog pėsčiomis. Citymapper įvertins kelionės laiką bei patogiausius būdus pasiekti tikslą. Vienintelis aplikacijos trūkumas – ji palaiko tik didžiausių pasaulio miestų viešojo transporto sistemas.

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

Google Translate

Nors daugelis abejoja Google vertėjo patikimumu, kelionių metu jis turėtų būti jūsų patikimas bendražygis. Galimybė versti žodžius telefono kameros pagalba leis jums išsisukti nuo nemalonių situacijų, o taip pat bent minimaliai suprasti vietinę kalbą, jeigu nėra galimybės susikalbėti jūsų mokama kalba.

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

LiveTrekker

Mėgstantiems aktyvesnį laisvalaikį vertėtų išbandyti LiveTrekker. GPS pagalba tikslų judėjimo taką, greitį ir aukštį virš jūros lygio sekanti aplikacija itin tinkama žygius dievinantiems keliautojams. Galimybė pridėti nuotraukas, vaizdo įrašus bei tekstą — tai LiveTrekker paverčia tobulu kelionės dienoraščiu.

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

Airbnb

Ši gerai žinoma trumpalaikės nuomos paslauga siūlo puikią alternatyvą brangesniems viešbučiams. Šios programėlės pagalba rasite vietą kur apsistoti kelionės metu – išsinuomoti kambarį, butą ar net visą namą iš vietinių gyventojų mažesnėmis kainomis. Taip galėsite patirti autentiškesnę kelionę. Be to, programėlė leidžia tiesiogiai pabendrauti su nuomininku, be jokių tarpininkų.  Airbnb paslauga teikiama daugiau kaip 190 pasaulio šalių, o nuomos asortimentas siekia per 4 mln. gyvenamųjų vietų.

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

Maps.me

Viena geriausių navigacijos programėlių, kuri savo funkcionalumu mažų mažiausiai prilygsta Google Maps. Parsisiųskite bet kurios pasaulio vietovės žemėlapį ir kelionėje jums nereikės eikvoti brangių interneto duomenų, nes jai veikti internetas nebūtinas. Be to, žemėlapiai nuolat atnaujinami ir yra gerokai detalesni nei Google Maps. Programėlė parodo net ir miškų ar parkų keliukus, kurių kitos programėlės į savo žemėlapius neįtraukia.

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

TripAdvisor

Ideali programėlė kiekvienam keliautojui. Joje rasite milijonus restoranų, viešbučių, muziejų apžvalgų, nuomonių, video siužetų ir nuotraukų. Todėl bus daug lengviau išsirinkti jūsų lūkesčius atitinkančią vietą, kurią norite aplankyti kelionės metu. TripAdvisor taip pat turi funkciją, leidžiančią greitai peržiūrėti šalia jūsų esančias gerai įvertintas vietas. Geriausia dalis – šioje programėlėje rasite informaciją apie beveik kiekvienos pasaulio šalies ir miesto lankytinas vietas.

 Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

Uber

Visame pasaulyje žinoma pavežėjimo paslauga. Kam naudotis neretai ypač brangiomis taksi paslaugomis, kai tą patį darbą gali atlikti vietovę gerai pažįstantis vairuotojas su savo asmeniniu automobiliu. Uber paslauga palaikoma daugiau kaip 80 pasaulio valstybių ir daugiau 800 miestų. Greitai iškviesite automobilį, telefono ekrane matysite jo lokaciją ir atvykimo laiką, o už kelionę sumokėsite mokėjimus užsienyje palaikančia banko kortele.

 Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

Hopper

Jei ieškote pigiausių įmanomų lėktuvo bilietų, parsisiųskite Hopper programėlę. Jos pagalba surasite pigius skrydžius, ir ji praneš, kada geriausias laikas pirkti bilietą į jūsų svajonių šalį. Programėlės kūrėjai teigia, kad su šia aplikacija sutaupysite iki 40 % kelionės lėktuvu išlaidų, nes programėlė analizuoja milijonus įmanomų skrydžių visame pasaulyje ir visada suras pigiausią pasirinkimą. 2015 metais Apple App Store šią aplikaciją pripažino viena geriausių, o 2016 metais ją apdovanojo ir Google Play.

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

 

Už Google Play įsigytas programėles galima atsiskaityti kartu su Tele2 sąskaita. Taip paprasta dar nebuvo!