Inovacijos

„Microsoft“ išrado „iPhone“ naudotojams patogesnį būdą rašyti žinutes

2016-05-24

microsoft-isrado-iphone-naudotojams-patogesni-buda-rasyti-zinutes-long.jpg

Tas keistas jausmas, kai viena ranka rašant trumpąją žinutę ar susirašinėjant per „Messenger“  netyčia paspaudžiam ištrinti, pridedam nereikalingų raidžių ir priveliam kitų klaidų.

Tačiau gan natūralu, nes tikrai ne visi yra įpratę išmaniajame rašyti abiem rankomis iškart, o nykštys, taip jau gamtos sutverta, juda kampu.

Tad kartais raidės I, O, P, K, L ar net dar daugiau yra tiesiog nepatogiai nepasiekiamos.

Naujausias „Microsoft“ kūrinys „Word Flow“, nemokama „iPhone“ skirta programėlė, kol kas pasiekiama tik anglų kalba, buvo specialiai sukurta palengvinti ir supaprastinti rašymą išmaniajame viena ranka.Šioje vietoje sprendimą siūlo ne kas kitas, o „Windows“.

Taip, vienas esminių programinių sistemų konkurentų po ne itin sėkmingų „Windows Phone“ ir „Windows 10 Mobile“ bandymų nusprendė verčiau „įsibrauti“ į „Apple“ pasaulį ir vartotojams siūlo klaviatūrą, patogią rašymui viena ranka.

Programėlė gali būti naudojama ir kaip standartinė QWERTY klaviatūra arba su specialia „Swype“ funkcija, kuri leidžia parašyti žodį tiesiog greitu judesiu perbraukiant per norimas raides.

Tokia galimybė kol kas pritaikyta tik anglų kalbai, bet tikėtina, kad greitu metu pasirodys ir plėtiniai kitoms populiarioms kalboms, gal netgi lietuvių.

Visgi pagrindinis „Word Flow“ išskirtinumas yra „arc“ rėžimas, kurį įjungus klaviatūra išlinksta į kairę ar dešinę, priklausomai nuo rankos, kuria esate įpratę rašyti.

Taip pasidaro daug patogiau ir paprasčiau rašyti viena ranka, ypač naujesniuose „iPhone“ modeliuose, kurių ekranas yra gan didelis.

Programėlė telefonui taip pat leidžia pasikeisti klaviatūros išvaizdą, ją personalizuoti nuotrauka ar pasirinkus norimą spalvą.

Parsisiųsti galite iš „iTunes“.

 Ar tikrai patogiau?

Naujoji klaviatūra puikiai naujausiems „Apple“ produktams, tarp kurių atsiduria ir „iPhone SE“, kuriuo „Tele2“ pradėjo prekiauti viena pirmųjų. Naujausias „Apple“ kūrinys „iPhone SE“ yra vadinamoji biudžetinė „iPhone“ versija, kokias prieš kelerius metus bendrovė jau bandė pristatyti rinkai („iPhone 5C“).

iPhone SE“ savo išvaizda itin artimas „iPhone 5“ ir „iPhone 5S“, tačiau jo vidus prilygsta naujausio „iPhone 6S“ galiai ir gebėjimams.

Jis turi galingą 64 bitų A9 mikroprocesorių, 12 megapikselių kamerą su „Live Photos“ funkcija ir pirštų antspaudus skenuojantį atrakinimo mygtuką.

Gal keturių colių „iPhone SE“ (tokio paties dydžio yra ir „iPhone 5“ bei „iPhone 5S“) ekranas dar patogus rašymui viena ranka, tačiau kelių naujesnių modelių – „iPhone 6“ ir „iPhone 6S“ turi jau 4,7 colių įstrižainės ekranus, o jų „plus“ versijos – „iPhone 6 PLUS“ ir „iPhone 6S PLUS“ – net 5,5 colių įstrižainės ekranus.

Juose tikrai patogiai rašyti žinutes viena ranka, tad „Word Flow“ labiausiai pasitarnaus būtent šių modelių savininkams.