Gyvenimo būdas

Lietuviškieji Pokemonai pasirengę pasaulio invazijai

2017-07-20

Monster Buster 1090x232.jpgJei bent šiek tiek domitės Lietuvos žaidimų kūrėjais, apie brolių Ledų įkurtą studiją „Tag of Joy“ būsite girdėję jau ne kartą. Dviejų talentingų brolių valdoma studija yra garsi ne tik savo projektais, bet ir aktyvia visuomenine veikla, padedant įsitvirtinti naujokams ir ugdant jaunąją kūrėjų kartą. Šie metai studijai ypatingi tuo, kad į plačiuosius vandenis išplaukė daugiau nei ketverius metus puoselėtas žaidimas „Monster Buster: World Invasion“.

Paprasčiausias ir lengviausias būdas nusakyti, koks tai žaidimas — tiesiog leptelėti, kad tai lietuviški Pokemonai. Tačiau toks teiginys iškreipia faktus, suteikdamas lietuviškiems monstriukams „kopijos“ etiketę. Realybė yra visiškai kitokia.

Pirmą sykį apie „Monster Buster“ išgirdome dar 2012-ųjų pabaigoje, kai žaidimas nuskynė laurus „StartUp Weekend“ renginyje. Vėliau brolių Ledų monstrai susižėrė dar keletą apdovanojimų ir dalyvavo „Microsoft App Campus“ programoje, kur gavo ir dalinį finansavimą. Šie įvykiai lėmė tai, kad žaidimas visų pirma buvo išleistas išskirtinai tik „Windows Phone“ platformai, tad šių įrenginių savininkai monstrus medžioja jau nuo 2014-ųjų. Anuomet tai buvo pirmasis monstrų kovų žaidimas pasaulyje, viliojantis žaidėjus ne tik tapšnoti ekraną, bet ir pasivaikščioti. Šiemet „Tag of Joy“ monstriukai pagaliau atkeliavo ir į „Android“, bei „iOS“ įrenginius, tad jau dabar visi gali nemokamai atsisiųsti ir išmėginti šį žaidimą.

 

 

„Monster Buster: World Invasion“ – geolokacijos principu veikiantis, monstrų kolekcionavimo ir peštynių žaidimas. Peštynės, beje, čia labai svarbios, nes būtent jų dėka šiame žaidime tvyro harmonija tarp žaismo ir bėgiojimo apie miestą. Lyja lietūs, o gal gyvenate užkampyje, kuris neįdomus net ateiviams iš kitų pasaulių? Ne bėda! Visuomet galite peržiūrėti savo kolekciją ir išsirinkę didžiausią peštuką mesti iššūkį kitų žaidėjų monstrams. Kovos čia paprastos, tačiau su taktiniu prieskoniu, nes kiekvienas monstriukas turi keletą atakos tipų, kurias privalu derinti tarpusavyje.

Kiekvienas monstras turi unikalų savybių komplektą, tad mėgstantys strateguoti kurį laiką krykštaus vien tyrinėdami derinius. Įdomu ir tai, kad dalis atakų sutvirtina kitus to paties monstriuko veiksmus, kai tuo tarpu kitos veiksmingos tik prieš tam tikros stichijos oponentus.

Norite pasivaikščioti? Tuomet belieka džiaugtis tuo, kad gyvename Lietuvoje, nes „Monster Buster: World Invasion“ yra vienas tų retų žaidimų, kuriame Lietuvos žaidėjai gauna smagesnę patirtį, nei kiti. Pavyzdžiui, žaidime yra integruotos užduotys, kurias vykdydami kaupsite pasiekimus ir įvairiausius apdovanojimus. Būdami Lietuvoje tų pasiekimų tarpe išvysite ir labai specifinių užduočių, pavyzdžiui, sumedžioti monstrą Rotušės aikštėje. Kūrėjai planuoja, kad ateityje žaidime bus dar daugiau pramogų, tame tarpe ir kautynės su bosais, kuriose galės dalyvauti ištisi miestai. Mums belieka tikėtis, kad šis funkcionalumas irgi pirmiausiai bus testuojamas Lietuvoje. Beje, žaidimas yra pilnai lokalizuotas, tad net anglų kalbos nemokantys žaidėjai galės patirti šią monstrų invaziją lietuviškai.

Be monstrų kovų, žaidime dar yra ir įvairiausių gėralų bei maisto gamybos mechanikos, kurios įprasmina pačias kovas, nes būtent jų metu gaunama daugiausiai resursų. Iš aplinkai kenksmingų elementų kepami ar iš šiukšlių verdami gėralai ne tik sutvirtina ir pagydo jūsų monstrus, bet ir padeda vaikų ugdyme. Tiesa, paskutinis teiginys yra abejotinas, nes teoriškai galėtume bauginti vaikus istorijomis apie tai, kad netvarka privilios monstrus, bet… Jūs tik pažvelkite, kokie jie mieli!

Daugiau apie žaidimą sužinosite apsilankę svetainėje http://www.monster-buster.com, arba tiesiog atsisiųskite ir padėkite lietuviškiesiems monstriukams užkariauti pasaulį!

Atsisiųskite IOS, Android ir Windows Phone versijas.

Už visas Google play įsigytas programėles atsiskaitykite su Tele2 sąskaita. Paprasta ir patogu!