Gyvenimo būdas

„LFF Legendos“: mažas žingsnis mobiliems žaidimams, milžiniškas žingsnis Lietuvos futbolui

2017-06-22

programele legendos.jpgLietuvos futbolo federacijos ir žaidimų kūrėjų studijos „SneakyBox“ bendras darbas — „LFF Legendos“ — jau turi daugiau kaip 10 tūkstančių vartotojų ir nemažą gerbėjų ratą, tad atėjo laikas ir mums išbandyti šį žaidimą bei suprasti, kodėl tai yra būtinas atributas futbolo fanų telefonuose…

Iki pat šiol, Lietuvos žaidimų kūrėjai negalėjo pasigirti jokiu žaidimu, kuris būtų orientuotas į lietuvišką sportą. Tačiau viskam ateina laikas ir pirmieji palepintieji buvo futbolo mėgėjai. Pagrindinis „LFF Legendos“ akcentas – savos futbolo žvaigždės. Kiekvienas atsisiuntęs šį nemokamą žaidimą gali rungtis dėl stipriausios „LFF Legendos“ komandos vardo pasinaudodami praeities ir dabarties futbolo herojais  – nuo tarpukario iki šių dienų.

„LFF Legendos“ esmė ganėtinai paprasta – iš turimos startinės žaidėjų kolekcijos susidėti savo svajonių komandą, dalyvauti turnyruose, o už pergales gautą valiutą panaudoti tolesniam komandos tobulinimui.

Ilgai nelaukę pradėjome vadovauti Vabalininko „Ryklių“ futbolo komandai, įkurdinome ją Alytaus miesto stadione ir, į puolimo smaigalį pastatę tarpukario Lietuvos futbolo legendą Antaną Lingį, iškeliavome į turnyrą Paryžiuje. Varžybose pralaimėjome Vilniaus „Lokiams“, lygiosiomis 4:4 sužaidėme su Klaipėdos „Ereliais“ ir po ilgos kovos nugalėjome Kauno „Bėgius“.

Pirmąsias valandas žaidimas išties įtraukiantis. Žaisti motyvuoja nauji, vis geresni žaidėjai, įtemptos varžybos turnyruose ir itin didelė žaidėjų duombazė, siekianti futbolo užuomazgas Lietuvoje. Tiesa, kiek vėliau žaidimas tampa monotoniškas ir po truputį pradeda trūkti veiksmo.

Susidėliojus svajonių komandą žaidėjo pasirinkimai gana riboti, mat galima rinktis tik jau minėtą žaidimą taptautiniuose turnyruose arba divizionuose, kurie nelabai skiriasi. Pasigedome galimybės mesti iššūkį draugui — juk kolekcinių kortelių žaidimuose nėra didesnio pasitenkinimo, nei suvokti, kad tavo kolekcija yra geresnė už draugo. Be to, nepakenktų ir galimybė keistis kortelėmis, kuri dažnai būna tokio tipo žaidimų privalumas.

Žaidėjų kolekcija žaidime gan nemaža, tačiau informaciją kol kas sudaro tik žaidėjo vardas, pavardė ir nuotrauka. Šią vietą galima išplėsti stipriau, žaidime turint tiek daug futbolo legendų. Pavyzdžiui, jau minėtas Antanas Lingis iki dabar oficialiose futbolo varžybose yra daugiausiai įvarčių įmušęs Lietuvos futbolininkas su itin spalvinga biografija.

Tiesa, reikėtų nepamiršti, jog beveik dėl visų aukščiau išvardintų žaidimo trūkumų kaltas šalia pavadinimo vis dar esantis žodis „Beta“. Kūrėjai sako, kad iki finalinės, jų svajonių versijos dar tolokai, tad aišku tik viena – žaidimo siūlomos galimybės tik plėsis.

Vis tik „LFF Legendos, net būdamas ne iki galo išbaigtas sulaukė ne tik žaidėjų, tačiau ir kritikų liaupsių. Šios žaidimo iniciatyvą oficailiame savo naujienlaiškyje pagyrė UEFA, o „SneakyBox“ komanda už pirmąjį lietuvišką sporto žaidimą užsidirbo LOGIN metų žaidimo apdovanojimą.

Tad mūsų išvada – nors žaidimas revoliucijos lietuviškų žaidimų industrijoje ir nesukėlė, tačiau tai puikus lieatuvių kūrėjų žingnis garsinant ne tik lietuvos kūrėjus, tačiau ir lietuvišką futbolą. Pasak kūrėjų, žaidimas netrukus turėtų sulaukti pirmo rimto atnaujinimo,  o geriausias būdas futbolo fanams sužinoti apie viską pirmiems – turėti programėlę savo telefone.

Atsisiųsti Google Play. Atsisiųti App Store.

Už Google Play įsigytas programėles galima atsiskaityti kartu su Tele2 sąskaita. Išbandykite!