Inovacijos

„Huawei Mate 10“ – naujausi gandai apie ilgai lauktą Huawei šedevrą

2017-10-11

1090x232-12.jpg
Spalio 16 d. kompanija „Huawei“ kviečia žurnalistus į Miuncheną (Vokietija) ir niekas jau nebeabejoja, kad ten ji pristatys naujausią savo didžiojo flagmano „Huawei Mate“ versiją. Dauguma tiki, kad ten pat bus pristatytas ir į brangiausio standartinio modelio pasaulyje titulą galintis pretenduoti „Huawei Mate 10 Pro“. Taigi, kokie gandai sklinda ir ko tikimasi iš telefono, kurį „Huawei“ vadina „Įrenginiu, kurio buvo verta laukti“?

2-1.jpgKas bus pristatyta?

Laukiamos trys „Huawei Mate 10“ modelio versijos. Įprasta, kuri taip ir vadinsis – „Huawei Mate 10“. Paprastesnė ir pigesnė (kalbama, kad ir kiek mažesnė) versija „Huawei Mate 10 Lite“. Ir gerokai prabangesnė versija „Huawei Mate 10 Pro“. 

Tiesa, atidžiau pasekę pateikiamas modelių charakteristikas negalime atmesti minties, kad bus pristatyti tik du modeliai – „Mate 10 Pro“ ir „Mate 10“ arba „Mate 10“ ir „Mate 10 Lite“. Arba šie du modeliai ir koks nors netikėtas supermodelis? Kaip, pavyzdžiui, prieš metus pristatytas „Huawei Mate 9 Porsche Design“, kuris išsiskyrė lenktu 5,5 colių įstrižainės ekranu ir rekordine 1375 eurų kaina. 

Ekranai ir dydis

Šiais metais apie ekrano lenktumą niekas nekalba. Minima tik, kad „Mate 10“ nugarėlė bus plokščia. Ir šiaip – dėl telefonų ir ekranų dydžio kol kas sklinda gana skirtingi gandai. 

  • Portalas „TableTowo“ pateikia informaciją, kad „Mate 10“ ekranas bus 6,1 colio įstrižainės, o „Mate 10 Lite“ turės 5,8 colių įstrižainės ekraną. Nors daugelis sutinka, kad sekant šių metų flagmanų tradiciją „Huawei Mate“ ekranas užims visą telefono priekį, ne visi sutaria, ar tokį gaus visi modeliai.
  • „Techradar“ mano, kad „Mate 10“ turės 6 colių įstrižainės 2160×1080 raiškos (2:1 proporcijos) ekraną nuo krašto iki krašto. Jei taip, tuomet jo raiška gerokai nusileis „Samsung“, o tai reiškia, kad „Huawei Mate 10 Pro“ turėtų pasiūlyti panašaus dydžio, tačiau 4K ar bent 2K raiškos ekraną.
  • Anot kitų šaltinių, „Mate 10“ išmatavimai bus 150,2 x 77,5 x 8,4 mm, jis turės 5,9 colių ekraną. Dar kiti teigia, kad „Mate 10“ ekranas bus įprastas 16:9, po juo bus įrengtas pirštų atspaudo jutiklis. O štai „Mate 10 Pro“ turės visą priekį dengiantį 16:9 ekraną su pirštų atspaudo jutikliu gale.

Taigi, kol kas daug kas neaišku, tačiau atrodo, kad daugelis sutaria, jog „Mate 10“ bus šiek tiek mažesnis už „Mate 9“, bet turės ne mažesnį ekraną.

3-1.jpg

Kameros

Investavus tiek pinigų ir bendradarbiaujant su „Leica“ nebėra kito kelio, tik toliau tobulinti savo telefonų kameras. Kalbama, kad abi galinės „Mate 10 Pro“ kameros turės f/1,6 diafragmą. Jei taip, tai bus daugiausia šviesos praleidžianti išmaniojo kamera pasaulyje. Galinių kamerų lęšiai išdėstyti vienas po kitu telefono vidury ir jie nė kiek neišsikišę virš korpuso. 

Dar įdomesni gandai sklinda apie priekinę „Mate 10“ kamerą. Daug kas tiki, kad telefonas ir jas turės dvi. Jei tikėsime visais gandais, „Huawei Mate 10“ turėtų turėti ir akių rainelės skenerį, ir 3D veido atpažinimo technologiją, ir papildytos realybės funkcijas.

Nors visa tai tik gandai, kai pristatant „iPhone X“ veido atpažinimas nesuveikė, „Huawei“ pasišaipė iš „Apple“ savo „Facebook“ parašiusi: „Veido atpažinimas ne kiekvienam“. Bei pridėjusi: „Atrakink ateitį su #TheRealAiPhone (telefonu su tikru dirbtiniu intelektu).

Galia

Prieš kelis mėnesius kalbėdamas „Bloomberg“ „Huawei“ vadovas Richardas Yu patvirtino, kad „Mate 10“ bus galingesnis už „iPhone 8“: „Turės daug ilgiau veikiančią bateriją, ekraną per visą telefono priekį, greitesnį įkrovimą, geriau fotografuos ir ten bus daugybė kitų funkcijų, kurios padės mums konkuruoti su „Apple“.

1-2.jpg

Taigi, „Mate 10“ gaus naujausią „Huawei“ gamybos procesorių „Kirin 970“.  Aštuoni branduoliai ir 12 naujų vaizdo apdorojimo branduolių, 5,5 mlrd. tranzistorių, 10 nm architektūra – tai ne viskas. Svarbiausia, kad šis procesorius turi įdiegtą dirbtinį intelektą. O tai reiškia, kad telefonas sugebės mokytis pats – kaip ir naujasis „iPhone“ galės rūšiuoti nuotraukas, siūlyti teksto pataisymus ar vertimus. Pamatysime, kaip tai veiks, o dabar tik žinome, kad procesorius 25 kartus greitesnis ir 50 kartų efektyvesnis už praeitą modelį.

Laukiama, kad kartu su „Mate 10“ bus pristatyta ir naujos kartos „Huawei“ vartotojo sąsaja. Nors daugelis tikisi, kad telefone pristatymo metu suksis „Android 7 Nougat“ OS, kiti mano, kad bus pristatyta „EMUI 6“ sukurta „Android 8 Oreo“ pagrindu.

Kitos smulkmenos ir kaina

Naujausi nutekėję duomenys išduoda, kad telefone bus įrengta 4000 mAh talpos baterija su „Huawei Super Charge“ greito įkrovimo technologija. „Mate 10“ turės IP67 atsparumą vandeniui ir dulkėms, USB-C duomenų perdavimo ir ausinių lizdus.

Daugiausia diskusijų kol kas kelia spėlionės, kokia bus šio telefono kaina. Visi sutaria dėl vieno – ji bus nemaža. Na, nebent „Lite“ modelis gali būti pigesnis. O ką reiškia nemaža? Pavyzdžiui, „TableTowo“ tvirtina, kad „Huawei Mate 10“ kainuos 1100 dolerių. Jei tai tiesa, šis telefonas bus vienas brangiausių pasaulyje. Tačiau gali būti, kad tokia kaina numatoma modeliui „Pro“ ar net kažkokiam specialiam išskirtiniam modeliui. 

Kiti teigia, kad kainų šuolis tarp „Mate 8“ ir „Mate 9“ buvo toks didelis, kad naujas modelis nebeturėtų brangti drastiškai. Jų nuomone, „Mate 10“ kainuos apie 600 eurų.

Štai tokius gandus ir spėjimus mums pateikia pocket-lint.com, techradar.com, tabletowo.pl, Evan Blass (@evleaks). Kaip ten bebūtų, tai bus vienas įdomesnių telefonų, kuriuos jau šį rudenį galės įsigyti „Tele2“ klientai.

Sužinokite visas įdomiausias naujienas pirmieji. Užsiprenumeruokite Tele2 Inovacijų biuro naujienas ir ženkite koja kojon kartu su technologijomis.