Gyvenimo būdas

Knygų biblioteka jūsų telefone

2018-05-08

Kasmet, gegužės 7 dieną, minime spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Ji mums primena, kad nepaisant sudėtingų istorinių aplinkybių, mums pavyko išsaugoti savo kalbą. Šiandien gyvename laisvame pasaulyje, kuriame galime skaityti ką tik panorėję. O dėka naujų technologijų, ištisas bibliotekas galime turėti ir savo kišenėje, tiesiog išmaniųjų telefonų atmintyje.

Audio knygos Spotify ir Deezer

640480-2

Atrasti laiko knygoms daug paprasčiau, kai jų galite klausytis tiesiog  atlikdami kitus darbus. Bėgiojant, važiuojant automobiliu, gaminant maistą – jos gali būti su jumis bet kur ir bet kada. Tokią galimybę turi kiekvienas, savo telefone įsidiegęs Spotify ar Deezer muzikos programėlę. Norėdami jose surasti audio knygų, į paieškos laukelį tiesiog įveskite „audio books“. Programėlės pasiūlys nemažai knygų grojaraščių ir albumų. Beliks tik išsirinkti labiausiai patikusią. Dar vienas būdas šiose platformose ieškoti audio knygų – į paieškos laukelį įvesti knygos autorių ar jo kūrinio pavadinimą. Tiesa, tai turėsite padaryti anglų kalba. Dar verta paminėti ir tai, kad lietuviškai įgarsintų kūrinių ten nerasite – visos ten esančios audio knygos įrašytos anglų ar kitokia kalba. Tačiau tai menkas trūkumas, jei norite lavinti savo užsienio kalbos įgūdžius. Abiejose programėlėse rasite pasaulio literatūros klasikų – Franco Kafkos, Fiodoro Dostojevskio, Čarlzo Dikenso, Džeko Londono ir daugelio kitų kūrinius. 

Jūsų dėmesiui pateikiame ir kelis audio knygų grojaraščius:

  • Klasikinė literatūra Spotify    

Klausykite

Klausykite

  • Klasikinė literatūra Deezer

Klausykite

Klausykite

 

Audio knygos lietuvių kalba

640x480-audiobook (1)Norintiems audio knygų lietuvių kalba, yra daug geresnė alternatyva. Šioje kategorijoje patogumu nepralenkiama „Audioteka LT“ programėlė. Čia rasite ne tik į lietuvių kalbą išverstų ir įgarsintų užsienio autorių knygų, bet ir lietuviškų kūrinių. Visi jie suskirstyti į keletą kategorijų, tokias kaip grožinė, verslo, saviugdos ir kitokio pobūdžio literatūra. Audio knygas galite parsisiųsti ne tik į savo telefoną programėlės pagalba, bet ir į kompiuterį tiesiog iš „Audioteka“ puslapio. Įvairovė nėra itin didelė, nes lietuviškos audio knygos dar tik įsitvirtina Lietuvoje, bet „Audioteka“ nuolat papildo savo biblioteką naujais įrašais. Tad jau ir esančių knygų užteks daugeliui klausymo valandų važiuojant į darbą ar bėgiojant parke. Verta paminėti, kad ten esantys kūriniai kainuoja panašiai, kiek ir jų popierinės versijos.

Išbandykite „Audioteka LT“ programėlę

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

Elektroninės knygos

Labiau mėgstantiems skaityti, o ne klausyti, turėtų patikti „Skaityklė.lt“ elektroninė parduotuvė. Tai pirmas tokio pobūdžio puslapis Lietuvoje, kuriame galite įsigyti legaliai išleistas elektronines knygas. Didžiausias šio portalo privalumas – jame yra daugiau ir įvairesnių knygų pdf formatu, negu audio knygų aukščiau minėtoje „Audioteka“ programėlėje. Trūkumas tik vienas – kol kas el. parduotuvė neturi savo dedikuotos programėlės patogesniam apsipirkimui mobiliajame telefone. Nepaisant šių smulkmenų, čia rasite visko, nuo „Beatos Virtuvės“ receptų knygos iki grynai mokomosios literatūros. Viskas suskirstyta į 14 kategorijų, tad išsirinkti knygą nebus sunku. Kol kas tai vienas iš geriausių pasirinkimų lietuviškai skaitančiam ir šiuolaikiškam literatūros mylėtojui. Apsilankykite: www.skaitykle.lt 

Žinoma, yra sukurta ir gausybė kitų programėlių, kurios lygiai taip pat leidžia skaityti knygas telefono ekrane. Su jomis galite susipažinti mūsų straipsnyje „Skaitmeniniame pasaulyje ir knygos skaitmeninės“.

Skaitykite