Gyvenimo būdas

Klasika tapę filmai, kuriuos norisi žiūrėti dar kartą

2017-08-09

klasika_ilgas.jpgYra filmų, kuriuos nepakanka pamatyti tik kartą. Norisi prie jų sugrįžti dar ir dar sykį ir kiekvieną kartą atrasti kažką naujo, ko nebuvai pastebėjęs anksčiau. Keletą tokių klasika tapusių filmų rekomenduojame jums. Nemačiusiems pažiūrėti būtina, o mačiusiems… Siūlome pamatyti darsyk.

Lok, stok arba šauk

Šis kultinis filmas – apie vaikiną Edį, kuris gudrus, apsukrus ir puikiai išmano gatvės taisykles. Jis su trim draugais ruošiasi kortų žaidimui, galinčiam pakeisti jų gyvenimus. Draugai rizikuoja visais savo uždirbtais pinigais tikėdamiesi, kad nusišypsos sėkmė. Tačiau taip nenutinka. Edis, net būdamas profesionalas kortų žaidime, nesugeba laimėti ir lieka skolingas pusę milijono gerai žinomam gangsteriui. Jo sąlygos: grąžinti pinigus per savaitę, kitaip kasdien Edis praras po vieną pirštą. Galimas ir kitas variantas: atiduoti gangsteriui barą, kuris priklauso Edžio tėčiui. Edžiui ir draugams iškyla dilema: kaip gauti reikiamą sumą? Čia ir prasideda didžiausios fimo įdomybės, garantuotai atimsiančios kvapą.

 
Žiūrėti Viaplay.

Šindlerio sąrašas

Šindlerio sąrašas – tai tikra istorija apie Čekijoje gimusį Oskarą Šindlerį. Klestinčio fabriko savininkas praturtėjo Antrojo pasaulinio karo metu, savo versle išnaudodamas pigią žydų darbo jėgą. Tačiau susidūrus su šiurpiais hokolausto įvykiais, jo sąžinės balsas prabyla ypač garsiai: Šindleris nusprendžia naudodamasis turimais pinigais išgelbėti kuo daugiau žydų nuo mirties dujų kamerose. 2009 m. Sidnėjaus bibliotekoje surasta „Šindlerio sąrašo“ kopija. Šiame sąraše buvo 801 išgelbėto žydo pavardės.

 Žiūrėti Viaplay.

Būti Džonu Malkovičiumi

Daug kas svajoja bent kartą įlįsti į kito žmogaus mintis, sužinoti, ką jis mąsto, kaip suvokia pasaulį, kuo gyvena. Šis legenda tapęs filmas leidžia tai padaryti – pasidairyti po slapčiausias kito žmogaus sielos kerteles. Pagrindinis filmo herojus lėlininkas Kreigas, laikinai įsidarbinęs bylų tvarkytoju, netikėtai randa dureles į kito žmogaus – aktoriaus Džono Malkovičiaus – vidinį pasaulį. Žengęs pro jas jis pats trumpam virsta Džonu Malkovičiumi. Netrukus Kreigas sugalvoja, kad už keliones po kito žmogaus sąmonę galima imti pinigus. Tačiau jis taip pat pastebi, kad su jo mintimis darosi keisti dalykai, kurių jis negali paaiškinti. Ar įsibrovimas į kito žmogaus sielą gali baigtis laimingai?

 Žiūrėti Viaplay.

Dar daugiau unikalių filmų, kuriuos išties verta pamatyti, apžvelgiame straipsnyje „3 išskirtiniai filmai, kurie įsimins ilgam“.

Išbandykite Viaplay jau dabar!