Patarimai

Vakarėlis jūsų kišenėje: kaip telefoną paversti muzikos grotuvu?

2017-12-27

ilgas_pagr.jpgAr skruostus kutentų vasariška saulė, ar dantis kalentume žiemiškam speige, nėra tokio sezono, kai nenorėtume atsipūsti ir leisti sau truputėlį papramogauti. O kokios linksmybės be muzikos? Laimei, dabar mėgstamų dainų galite klausytis visur ir visada – pakanka su savimi turėti mobilųjį telefoną. Apžvelkime, kaip telefoną paversti muzikos grotuvu čia ir dabar.

 

Renkamės dainas grojaraščiui

Susidėti mėgstamą muziką į grojaraštį dabar paprasčiau nei bet kada anksčiau (pamenate senus laikus, kai dainas į telefoną keldavome iš kompiuterio su USB kabeliu?). Šiandien mėgstamas dainas savo telefone galime turėti vos keliais mygtukų paspaudimais. O rinktis tikrai yra iš ko.

muzika.jpg„Soundcloud“ – tai jau pamėgtų ir tik pirmuosius žingsnius žengiančių grupių, muzikantų ir melomanų bendruomenė, apie kurią nebūti girdėjus vargu ar įmanoma. Jei iki šiol „Soundcould“ klausėtės kompiuteryje, būtinai parsisiųskite programėlę – ji išsaugojo visus svarbius web puslapio funkcionalumus, įskaitant naujų artistų paiešką, klausymąsi to, ko klausosi draugai, bei savų įrašų įkėlimą. Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

muzika1.jpg„Deezer“ 

– lyg milžiniška biblioteka, skirta garso įrašams. Čia rasite 40 000 legalių aukštos kokybės dainų. Aplikacija su jumis susidraugaus iškart: ji greitai perpranta, kokios muzikos mėgstate klausytis, ir sukuria grojaraščius iš atlikėjų ir muzikos stilių, parinktų specialiai jums. O užsisakę Premium versiją, turėsite visas įmanomas prieigas prie dainų, galėsite muzikos klausytis neprisijungę prie interneto, o vakarėlio nepertraukinės „nepageidaujama viešnia“ – reklama.


Džiaugsmas radijo mėgėjams

Mėgstate klausytis radijo? „TuneIn Radio“ duoda jums prieigą prie daugiau kaip 100 000 radijo stočių ir leidžia klausytis muzikos gyvai iš viso pasaulio. Be to, galėsite mėgautis ne tik dainomis, bet ir sportu, naujienomis, pokalbių šou.
Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

Dar viena rekomendacija norintiems visur su savimi turėti radiją – „iHeartRadio“. Ši aplikacija palaiko daugybę įrenginių, turi daug įdomių funkcijų (skirkite laiko, kad su jomis pažaistumėte!), joje nėra reklamų. Be to, „iHeartRadio“ lengvai „gaudo“ jūsų vietovėje transliuojamas radijo stotis. Dainos čia patogiai surūšiuotos į kategorijas. Norite muzikos atostogos? Prašom. Ieškote devintojo dešimtmečio populiariausių „gabalų“? Bus. Pageidaujate roko muzikos, o galbūt kažko alternatyvaus? Jokių problemų. Dar geriau: radijo stotis galėsite susikurti ir patys, atrinkę savo mėgstamiausius muzikinius „perliukus“. Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

 

muzika2.jpg

Kokia čia daina? Paieškos programėlės

Jei groja muzika, nuo kurios šiurpuliukai perbėga kūnu, bet nežinai, kas ją atlieka bei koks jos pavadinimas, į pagalbą atskubės „Shazam“. Magiška programėlė turi milijonus gerbėjų visame pasaulyje, ir ji nuolat tobulinama. Vienas didelis mygtukas jūsų ekrano centre – ir to pakanka, kad paprasčiausiu būdu atsakytumėt į klausimą: „Kas gi čia groja?“ Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

Nors „Shazam“, be abejo, yra pati populiariausia dainų radimo aplikacija, tačiau ir kitos – pvz., SoundHound, – turi savų privalumų. „SoundHound“ pliusas – gebėjimas atpažinti dainą netgi iš niūniavimo (juk pasitaiko, kad žinote melodiją, bet neatsimenate nė vieno žodžio iš dainos?).  Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

 

Klausykitės muzikos su draugais

Muzikos klausytis smagiau, kai tą darote kartu su draugais. „AmpMe“ programėlė – fantastiška programėlė, kurios gailėsitės neatradę anksčiau. Idėja paprasta: užuot su draugais būręsi prie vieno telefono, galite padaryti, kad muzika sklistų iš kiekvieno draugo išmaniojo. Ir kiekvienas iš jų gros lygiai tą patį, ką groja pagrindinis telefonas! Garsas suderintas sekundę į sekundę, nes „AmpMe“ sujungia visus telefonus į vieną bendrą garso šaltinį. Išbandykite su dviem, penkiais, penkiolika draugų – įsitikinsite, kad muzikos klausymosi smagumui ribų nėra. Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

muzika3.jpg

Kai norisi pailsėti nuo miesto triukšmo ir smagiai praleisti laiką su draugais, nereiškia, kad reikia atsisakyti šokių, dainų ir kitų gero vakarėlio atributų! Jūsų išmanusis telefonas gali puikiai pagelbėti organizuojant draugų šokių konkursą ar karaoke vakarą. Straipsnis „Kaip savo išmanųjį paversti vakarėlio širdimi“ parodys kaip susikurti tokį vakarą.

Gerų linksmybių!