Patarimai

Kaip prijungti telefoną prie televizoriaus?

2018-09-18

Norite pasidalinti telefone sukauptomis nuotraukomis didesniame ekrane? Vienas iš paprasčiausių būdų patogiau peržiūrėti vaizdo turinį – prijungti telefoną prie televizoriaus ir taip išnaudoti didesnį ekraną. Ir tam nereikia išmaniojo televizoriaus – šis trumpas gidas paaiškins, kaip tai padaryti. 

Naudokite laidinę jungtį

Priklausomai nuo to, kokias jungtis turi jūsų telefonas ir televizorius, reikės įsigyti atitinkamą laidą. Dažniausiai pasitaikantys atvejai yra šie:

  1. Telefono ir televizoriaus sujungimas per tiesioginę HDMI jungtį. 0012298_3-meter-984-ft-high-speed-hdmi-cable-with-ethernet_400Jei jūsų telefonas turi mini HDMI arba mikro HDMI jungtį, o jūsų televizorius – HDMI jungtį, jums tereikia užsukti į artimiausią elektronikos parduotuvę ir įsigyti atitinkamą kabelį. Sujungus abu įrenginius pakaks televizoriaus nustatymuose pasirinkti informacijos transliavimo šaltinį (t.y. jūsų telefoną) ir galėsite mėgautis savo mėgstamu turiniu dideliame ekrane.

 

  1. Telefono ir televizoriaus sujungimas naudojant MHL jungtį. 0000896_micro-usb-mhl-to-hdmi-video-adapter_550Jums reikės:
  • Telefono, palaikančio MHL standartą (ar jūsų telefonas palaiko MHL, galite pasitikrinti čia: http://www.mhltech.org/devices.aspx?tid=1 );
  • USB-HDMI MHL adapterio ar kabelio (Atkreipkite dėmesį, kokią USB jungtį turi jūsų telefonas: mini-USB, mikro-USB ar USB-C);
  • Televizoriaus su HDMI jungtimi;
  • HDMI kabelio;
  • Maitinimo laido adapteriui.

Sujunkite telefoną su MHL adapteriu ir, jei adapteris reikalauja atskiro maitinimo, prijunkite jį prie elektros lizdo. Kai kurie adapteriai ima energiją tiesiai iš telefono baterijos. Tada, HDMI laidu sujunkite MHL adapterį su televizoriumi. Turėtumėte iškart matyti telefone vaizduojamą atvaizdą televizoriaus ekrane.

  1. Telefono ir televizoriaus sujungimas naudojant SlimPort jungtį.Practical-Micro-USB-OTG-Card-Reader-to-HDMI-Slimport-HDTV-TV-Adapter-Combo-Cable-for-Samsung Tai į MHL panaši duomenų perdavimo technologija, skirta perduoti atvaizdą iš mobiliojo įrenginio į didesnį ekraną. SlimPort skiriasi siūlomų jungčių spektru: MHL gali siųsti signalus tik į HDMI jungtį, o SlimPort gali juos tranmsliuoti per HDMI, DVI, DisplayPort ir VGA jungtis. Todėl šis metodas labiau tinkamas, kai norite sujungti telefoną su senesnio modelio televizoriais. Jums reikės:
  • Telefono, palaikančio SlimPort standartą (ar jūsų telefonas jį palaiko, galite pasitikrinti čia: http://www.slimportconnect.com/slimport-supported-devices/ );
  • SlimPort kabelio arba adapterio;
  • Kabelio vaizdui perduoti (HDMI, DVI, DisplayPort, ar VGA) ;
  • Televizoriaus su HDMI, DVI, DisplayPort, ar VGA jungtimi.

Toliau laidų sujungimo tvarka panaši, kai pir sujungiant įrenginius antruoju metodu. Prijunkite SlimPort adapterį prie telefono ir prijunkite adapterį prie televizoriaus su atitinkamu laidu. SlimPort adapteriui taip pat nereikia maitinimo šaltinio. Kaip ir su antruoju metodu, vaizdą televizoriaus ekrane turėtumėte matyti iškart, arba nustatymų meniu pasirinkite signalo įvesties šaltinį (HDMI, AV1, AV2 ar panašiai).

Ši laidų įvairovė gali kiek klaidinti. Tad prieš įsigydami kabelį ar konverterį telefonui  su televizoriumi sujungti, būtinai įsitikinkite, kokias jungtis turi jūsų įrenginiai. Arba, jei abejojate, tiesiog pasitarkite su elektronikos parduotuvės konsultantais.

Jei norite sujungti televizorių su iPhone

apple_md826am_a_lightning_digital_av_adapter_1139478Jums teks įsigyti atskirą Apple adapterį, vadinamą Lightning Digital AV Adapter. Taip pat papildomai reikės įsigyti HDMI kabelį. Toliau laidų sujungimo procedūra yra labai paprasta. HDMI kabeliu sujunkite televizorių ir adapterį, tada prie adapterio prijunkite telefoną. Apple adapteris taip pat turi maitinimo lizdą, galite prie jo prijungti savo iPhone kroviklį – taip vienu metu transliuosite vaizdą į televizorių ir įkrausite savo įrenginį. Televizoriaus nustatymų meniu pasirinkite signalo įvesties šaltinį – HDMI. Tada beliks savo telefone paleisti norimą transliuoti vaizdo siužetą ar kitą turinį.

Sujunkite telefoną su televizoriumi be jokių laidų

4397400_sdJei norite būti nepriklausomi nuo laidų ir jūsų televizorius turi HDMI jungtį, jums patiks šis žymiai paprastesnis būdas. Pakaks įsigyti specialų įrenginį, kuris per HDMI jungtį prijungiamas prie televizoriaus ir naudodamasis namų Wi-Fi interneto ryšiu gali susijungti su jūsų telefonu. Vienas iš tokių įrenginių yra Google Chromecast televizoriaus priedėlis. Prijungus jį prie televizoriaus, beliks telefone įdiegti Google Home programėlę, sekti ekrane pateiktus nustatymus ir susieti telefoną su televizoriumi. Kitos tokių priedėlių alternatyvos yra Roku, Miracast ar Amazon Fire TV. iPhone telefonų šeimai reikia originalaus Apple priedėlio – Apple TV. Jis veikia tokiu pačiu principu – su telefonu susisieja per bendrą Wi-Fi interneto ryšį. Telefone atidarius turinį, kurį norite matyti televizoriaus ekrane, reikės telefone atsidaryti greitųjų nustatymų meniu ir ten pasirinkti Screen Mirroring funkciją ir tada pasirinkti Apple TV priedėlį. Viskas – galite tęsti turinio peržiūrą didžiajame ekrane.

 

    Prenumeruokite technologijų naujienas: