Inovacijos

Kaip pirksime ateityje. 4 bręstančios revoliucijos

2018-11-14

Prekyba keičiasi nepalyginamai lėčiau nei informacinės technologijos. Nėra ko stebėtis. Čia tiesiog per daug dedamųjų, veikia per didelis mechanizmas. Tačiau panašu, jog moderniosios technologijos jau visiškai pasivijo prekybą ir netrukus pradės joje milžiniškas permainas. Per ateinančius 5-10 metų ši sritis turėtų pasikeisti neatpažįstamai.

Inovaciju-biuro-antrastes-su-img1

Prie savitarnos kasų mes jau beveik spėjome priprasti. Tačiau e. prekybos gigantas Amazon pamažu jau deda kitą žingsnį. Šiuo metu jau veikia trys jo parduotuvės, kuriose kasų iš viso nėra. Tiesiog į ją ateini, pasiimi iš jos ką nori ir išeini. Pinigai nuo sąskaitos nuskaičiuojami automatiškai. Kol kas ši idėja vis dar yra eksperimentinėje stadijoje, bet panašu, kad ji pasiteisina ir netrukus mūsų lauks tikra prekybos revoliucija.

Inovaciju-biuro-antrastes-su-img2

Apie grynųjų pinigų mirtį kalbama jau senokai. Tuo turėjo pasirūpinti banko kortelės. Tačiau joms reikia antros pusės t.y. skaitytuvo, o tai sukelia šokių tokių nepatogumų. Visgi pamažu kortelės persikelia į mūsų telefonus ir kitus prietaisus. Tai reiškia, kad skaitytuvų netrukus atsikratysime, o perlaidas atliksime dar paprasčiau. Tokios mobiliosios piniginės, kaip lietuviškasis MoQ, tiesiog panaikins grynųjų poreikį. Atsiskaitymo priemonėms iš paskos turėtų pajudėti ir dokumentai, nuolaidų kortelės ir t.t.

Inovaciju-biuro-antrastes-su-img3

Namuose esantys daiktai ateityje galės bendrauti tarpusavyje, o taip pat perimti iš žmonių tam tikrus darbus. Pavyzdžiui, spintelės ir šaldytuvai sugebėtų sudaryti pirkinių sąrašą ir atlikti užsakymus. Savo veiklą jau pradėjo ir pirmieji su šia idėja dirbantys startuoliai. WePlenish pardavinėja protingas dėžes, kuriose įrengti sensoriai stebi jose esančių produktų kiekį, o jiems baigiantis atlieka užsakymą. Galite tikėtis, kad tokiu pačiu principu veiks vis daugiau namuose esančių daiktų.

Inovaciju-biuro-antrastes-su-img4

Prie personalizuotų reklamų jau pripratome. Tačiau tai tik pradžia. Personalizuotomis taps pačios prekės. Galimybė pirkti specialiai jums pagamintus rūbus ar batus yra ir dabar, bet šis malonumas labai brangus. Žaidimo taisykles turėtų iš esmės pakeisti 3D ir 4D spausdintuvai. Italų startuolis ELSE Corp. šiuo metu dirba prie daug žadančios idėjos. Startuolio tikslas – sukurti sistemą, kuri leistų pasimatuoti drabužius ir avalynę naudojant išplėstinę ir virtualią realybes, o tada patikusius produktus čia pat parduotuvėje ir atsispausdinti.