Patarimai

Kaip paruošti savo telefoną vykstant į kitą šalį: planuokite savo kelionę išmaniai

2017-08-11

telefonas vaziuojant i uzsieni 1090x232.jpgŠiais metais išmaniųjų telefonų savininkų gyvenime kai kas pasikeitė iš esmės. Naudotis mobiliuoju ryšiu Europos Sąjungos bei Europos Ekonominės Erdvės šalyse tapo daug paprasčiau ir pigiau. Tele2 taip pat siekia, kad klientai laisvai jaustųsi ir kitose pasaulio šalyse, dėl to daugelyje iš jų sumažino tarptinklinio interneto kainas. Kai kuriose daugiau nei 100 kartų! Tad jei anksčiau vykstant iš šalies buvo logiška atjungti tarptinklinius duomenis, dabar atėjo laikas juos kuo geriau išnaudoti. Dalinamės patarimais, ką daryti, kad telefonas užsienyje taptų kuo geresniu pagalbininku? Pradėkime nuo debesų

Visi, kas žino, apie ką kalbame, pasakys, kad debesis aktyvuoti telefone reikia ir niekur nekeliaujant. Aktyvavęs savo „Android“ telefoną su „Gmail“ adresu iškart gaunate 15 GB „Google Drive“ debesų laikmenos. „iPhone“ savininkai gauna 5 GB „iCloud“. Visgi išsiruošus į kelionę turėti aktyvią debesies laikmeną, kur sinchronizuojamos visos jūsų nuotraukos, dokumentai, veikia paslauga „rask mano telefoną“, – itin svarbu. Kodėl tai taip svarbu?

Pirma, jei pamesite ar bus pavogtas jūsų telefonas, kartu nedings jame išsaugoti dokumentai, bilietai ir atsiminimai. Sinchronizuojamos nuotraukos, adresų knyga, duomenys išliks debesy.

Antra, tokiu atveju pamestą telefoną ne taip ir sunku rasti. Jei jis prijungtas prie mobiliojo interneto, prisijungę prie savo paskyros žemėlapyje galite pamatyti kur jis, galite netgi priversti jį skambėti ir t.t.

Visažinis patarėjas

Yra tokia interneto svetainė, kurią galima pavadinti „Geriausias keliautojo gidas po Žemės planetą“. Ir yra programėlė, kuri visą tos svetainės informaciją perkelia į jūsų telefoną. Gal girdėjote – „TripAdvisor“?

Aišku, daugiausia čia rasime informacijos anglų kalba, tačiau kartais net negali atsistebėti, kiek jos ir kokia ji tiksli. Norite sužinoti, ar geras viešbutis, kuriame ketinate apsistoti? Kokios kainos tame restorane, ar ten skanu, o gal greta yra geresnis? Ar mandagūs vairuotojai, ar šaltas tame ežere vanduo liepą, ką gero galima pamatyti tame kaime, ar kokius batus reikia autis vykstant į kalnus? „TripAdvisor“ rasite praktiškai viską.

Žmonės čia rašo nuomones ir patarimus, dalinasi savo patirtimi, tikrai ką nors rasite apie bet kurį pasaulio užkampį. Mokant ieškoti ir naudotis informacija „TripAdvisor“ išgelbės nuo daugybės nemalonių patirčių ir padės atrasti daugybę malonių naujovių.

Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

Stogas virš galvos

Pirmas dalykas, kurio reikia keliaujant, – vietos, kurioje apsistosite. Galima rezervuoti viešbutį. Geriausias kainas reikiamom dienom padės rasti populiari programėlė „Booking.com“. Taip pat matysite ir klientų atsiliepimus, tad žinosite, ar žema kaina neslepia kokių blogybių.

Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

Jei viešbučio prireikia staiga, paskutinę akimirką: tiesiog nepaskaičiavus jėgų, pradėjus merktis akims vairuojant ir pan., padės programėlė „Hotel Tonight – Amazing deals“.  Ji siūlo būtent šią dieną laisvus viešbučius už geriausią kainą.

Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

Tačiau šiais laikais daugelis mėgsta keliauti pigiau ir renkasi ne brangius viešbučio kambarius, o kur kas pigiau gyventojų nuomojamus butus. Girdėjote apie „Airbnb“? Tereikia įsidiegti programėlę, registruoti savo mokėjimo būdą ir rasti reikiamoje vietoje reikiamu metu žmonių nuomojamą plotą. Ir šalį geriau pažinsite, ir pigiau apsigyvensite, ir sutaupysite, nes turėdami virtuvę gaminsite maistą patys.

Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

Beje, norintiems sutaupyti išmanusis telefonas – tiesiog būtinas instrumentas. Programėlė „Skyscanner“ leis rasti pigiausius skrydžius, automobilių nuomą ir viešbučius. Ji, kaip ir „Google Flights“, netgi rodo datas, kada bilietai į pasirinktą pasaulio tašką pigesni. Ir siunčia pranešimus, jei norimo skrydžio kaina pasikeitė. 

Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

Jei įvykdėte šiuos žingsnelius, puiku – galima sakyti, kad pirmąjį pasirengimo etapą jau sėkmingai įgyvendinote. Kitame straipsnyje „Kaip paruošti savo telefoną vykstant į kitą šalį: programėlės padėsiančios nepasiklysti“ skaitykite, kaip telefoną reikėtų ruošti toliau: pristatysime bilietų programėles, patarsime, kokiu vertėju naudotis ir iš kur gauti patikimus žemėlapius, kurie neleis pasiklysti net nepažįstamoje vietovėje.

Dar daugiau apie tai, kaip paruošti savo telefoną vykstant į užsienį, ir kitas naujienas gaukite pirmi, užsiprenumeravę Tele2 inovacijų biuro naujienlaiškį.