Patarimai

Kaip nepamesti savo vaiko

2018-09-03

Ar esate rūpestingi tėvai, kurie nuolatos rūpinasi, kur yra jų vaikai, ar jie saugiai pasiekė mokyklą ir kada grįš namo iš būrelio? Jūsų rūpesčius palengvins viena iš penkių programėlių, tiksliai rodančių vaiko buvimo vietą. Viskas, ko reikia – kad vaikas turėtų išmanųjį telefoną su GPS funkcija.

Find my Kids

Ši programėlė, naudodamasi GPS technologija, leidžia tėvams matyti tikslią vaikų buvimo vietą žemėlapyje ir kaip keitėsi jų buvimo vieta dienos metu. Taip pat žemėlapyje galima sužymėti įvairias vietas (pvz.: mokykla, darželis, būreliai, namų teritorija, žaidimų aikštelės ir pan.), į kurias vaikui patekus ar iš jų išėjus tėvai gaus trumpą pranešimą. Programėlė taip pat informuoja apie baterijos lygį vaiko telefone bei turi SOS funkciją, kurią aktyvavus tėvai gauna pagalbos pranešimą. Dar viena naudinga funkcija – galimybė nuotoliniu būdu per vaiko telefono mikrofoną pasiklausyti aplinkos bei matyti, kokias programėles vaikai naudoja savo telefonuose.

PRIVALUMAI: vaiko buvimo vietos sekimas, garso įrašymas, SOS funkcija, programėlė suderinama su GPS modulį turinčiais laikrodžiais-apyrankėmis.

TRŪKUMAI: daugelis naudingų funkcijų yra mokamos.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★☆☆

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

Family Locator – GPS tracker

Family Locator – GPS tracker programėlė, dar kitaip vadinama Life 360, atlieka panašias funkcijas kaip ir Find my Kids. Ji leidžia matyti, kur yra vaikai ir kiti šeimos nariai, nustatyti zonas, kurias pasiekiant ar paliekant šeimos nariai gauna pranešimus ir pan. Tačiau Life 360 tarnauja ir kaip susirašinėjimo programėlė, kur tik šeimos nariai gali susirašinėti bendrame pokalbių lange. Programėlė patiks ir tiems tėvams, kurių vaikai jau turi teisę vairuoti automobilį. Life 360, pasitelkdama telefono akselerometrą ir kitus jutiklius, registruoja vairavimo įpročius ir pateikia savaitinę statistiką. Tai maksimalus greitis, staigūs stabdymai ir pagreitėjimai, telefono naudojimas vairuojant. Aplikacija taip pat sugeba atpažinti, ar automobilis pateko į avariją, ir automatiškai išsiųsti pranešimus šeimos nariams.

PRIVALUMAI: buvimo vieta pateikiama realiuoju laiku, pavogto telefono sekimas, automatinis šeimos narių perspėjimas avarijos atveju, nebūtina turėti telefonų su ta pačia operacine sistema.

TRŪKUMAI: norint matyti 30 dienų lokacijų istoriją,teks susimokėti papildomą mokestį.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★★★

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

iSharing Locator – Find My Friends & Family

Dar viena alternatyva rūpestingiems tėvams ir šeimos nariams. Ji veikia tokiu pat principu kaip ir Life 360 ir Find my Kids programėlės, tik neturi galimybės fiksuoti vairavimo įpročių ar susijungti su GPS laikrodžiu-apyranke. Kai vaikui prireikia pagalbos, vietoj SOS mygtuko paspaudimo, žinutės ar skambučio užteks papurtyti telefoną – šis automatiškai išsiųs pagalbos pranešimą visiems šeimos nariams. iSharing Locator taip pat turi ir balso žinučių funkciją – užtenka programėlės lange spustelti mygtuką ir pradėti kalbėti. Ši funkcija yra visiškai nemokama. Lygiai kaip ir panašios programėlės, iSharing Locator atsiųs pranešimą, kai vaikai ir artimieji saugiai sugrįš namo ar pasieks kelionės tikslą.

PRIVALUMAI: dalinimasis buvimo vieta realiuoju laiku, nemokamos balso žinutės, pagalbos šauksmo išsiuntimas tėvams ar draugams.

TRŪKUMAI: papildomos funkcijos yra mokamos, greitai išeikvojama telefono baterija.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★☆☆

Skaitykite

Atsisiųsti

 

Google Maps

Jei ieškote paprasčiausio sprendimo sekti savo vaiko buvimo vietą be jokių papildomų funkcijų ir išlaidų, pakaks ir Google Maps programėlės. Tikrai taip, šią populiarią navigacijos programėlę galima kūrybiškai panaudoti vaikams ar šeimos nariams stebėti abiejų pusių sutarimu. Vaiko, šeimos nario ar draugo buvimo vietą realiu laiku matysite Google Maps žemėlapiuose, tačiau nuorodą į buvimo vietą turėsite tik jūs ar tie žmonės, su kuriais ta nuoroda buvo pasidalinta. Programėlė taip pat turi ir kitą naudingą funkciją, kuri leidžia apytiksliai įvertinti atvykimo laiką į numatytą vietą ir pranešti apie tai laukiantiems tėvams. Tai patogu, nes nebereikia siuntinėti daugybės žinučių klausinėjant „Kada grįši namo?“.

PRIVALUMAI: atlieka visas bazines funkcijas kaip ir kitos vietos dalinimosi programėlės – be jokių papildomų mokesčių.

TRŪKUMAI: nėra specifinių funkcijų, kurias siūlo kitos vaikų sekimui dedikuotos programėlės.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★☆☆☆

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

Find my Friends

Ko gero, kiekvienam iPhone savininkui pažįstama programėlė – ji jau būna įdiegta kiekviename iPhone telefone su iOS 9 ar naujesne operacine sistema. Ji lygiai taip pat kaip Google Maps leidžia realiuoju laiku stebėti savo vaikų, artimųjų ir draugų buvimo vietą. Find my Friends taip pat galima nustatyti konkrečias zonas, kurias pasiekiant ar paliekant bus automatiškai išsiųstas pranešimas pasirinktiems žmonėms. Pavyzdžiui, kaip tokią zoną galite nustatyti mokyklą ar sporto būrelį

PRIVALUMAI: atlieka visas bazines funkcijas kaip ir kitos vietos dalinimosi programėlės – be jokių papildomų mokesčių.

TRŪKUMAI: programėlė yra bendrojo naudojimo, tad nesiūlo jokių išskirtinių funkcijų, skirtų vaikų priežiūrai.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★☆☆

Atsisiųsti

 

Trumpas instrukcijas, kaip naudotis Google Maps ir Find my Friends vietos dalinimosi funkcijomis, rasite straipsnyje „3 paprasti būdai pasidalinti savo buvimo vieta“.

Skaitykite

 

 

Prenumeruokite technologijų naujienas: