Patarimai

Kaip išjungti automatinį teksto taisymą telefone?

2018-07-19

Automatinis teksto taisymas (angl. autocorrect) yra išties naudinga išmaniojo telefono funkcija. Su ja galima rašyti greičiau ir be klaidų. Tačiau kartais algoritmų siūlomi pataisymai prasilenkia su logika ir norint užrašyti tekstą taip, kaip norite, tenka kelis kartus įvesti tą patį žodį. Patariame, kaip išjungti šią funkciją nepasiklystant nustatymų gausoje.

Telefonams su Android operacine sistema

 

android

Procedūra susideda iš keleto nesudėtingų žingsnelių. Priklausomai nuo telefono modelio, skilčių pavadinimai gali šiek tiek skirtis, tačiau patys nustatymai iš esmės per daug nesiskiria. Pateikiame bendrąjį pavyzdį su keliais komentarais, kaip tai padaryti populiariausių gamintojų (Samsung, Huawei ir Xiaomi) telefonuose su Android operacine sistema.

  1. Atidarykite nustatymų skiltį.
  2. Suraskite ir pasirinkite „Bendrasis valdymas“. Jei tokio pasirinkimo nėra, nustatymų paieškos laukelyje įveskite „Klaviatūra“ arba ieškokite tokio pasirinkimo, prie kurio parašyta „Kalba ir įvestis“. Jei ir to nerandate, greičiausiai klaviatūros nustatymai paslėpti ties „Papildomi nustatymai“ ar panašiai pavadinta skiltimi.
  3. Pasirinkę „Kalba ir įvestis“, suraskite „Ekrano klaviatūra“ ir spustelkite šią parinktį. Priklausomai nuo gamintojo, ši skiltis gali vadintis „Virtualioji klaviatūra“ ar panašiai.
  4. Atsidariusiame lange matysite savo telefono gamintojo įdiegtos klaviatūros programinės įrangos pavadinimą. Samsung atveju tai bus „Samsung klaviatūra“, Huawei – „SwiftKey klaviatūra“. Xiaomi telefonuose tai vadinsis „Gboard“. Pasirinkite atitinkamą skiltį.
  5. Toliau, priklausomai nuo gamintojo, turėtumėte matyti „Išmanusis rašymas“ (Samsung), „Teksto rinkimas“ (Huawei) ar „Teksto taisymas“ (Xiaomi). Pasirinkite atitinkamą skiltį.
  6. Samsung telefonuose išjunkite „Nuspėjamasis tekstas“ parinktį ir taip išjungsite automatinę teksto korekciją. Huawei telefonuose reikės atlikti dar vieną žingsnį – spustelėti „Teksto rinkimas ir automatinis taisymas“ ir tada išjungti „Automatinis taisymas“ parinktį. Xiaomi telefonuose išjunkite parinktį „Automatinis taisymas“.

Šalia šių nustatymų matysite ir kitas klaviatūros funkcijas, kurias galite pasirinktinai įjungti ar išjungti. Pavyzdžiui, kai telefonas pasiūlo galimus žodžių variantus, bet netaiso įvedamo teksto savo nuožiūra. Taip pat galite pakeisti klaviatūros kalbą. Kai kuriuose telefonų modeliuose galima aktyvuoti ar deaktyvuoti klaidų žymėjimą, kai netaisyklingai surinkti žodžiai yra pabraukiami raudonai.

Telefonams su iOS operacine sistema

iphone

Didelis iPhone telefonų šeimos privalumas – bendra operacinės sistemos ekosistema. Nustatymai kiekvienam modeliui yra vienodi ir labai paprasti. Norėdami išjungti automatinio teksto koregavimo funkciją, atlikite šiuos žingsnius:

 

  1. Atidarykite nustatymų meniu „Settings“.
  2. Suraskite ir pasirinkite klaviatūros nustatymus „Keyboard“.
  3. Spustelėkite „Auto-Correction“ parinktį.
  4. Šalia jos esantis žalias mygtukas taps pilku – automatinė tekstų korekcija išjungta.

 

Kaip ir Android telefonuose, klaviatūros nustatymų skiltyje rasite ir kitas klaviatūros funkcijas: pavyzdžiui, automatinį didžiųjų raidžių perjungimą, kai pradedate naują sakinį po taško, ar automatinį taško įterpimą, kai du kartus greitai spustelite tarpo tarp žodžių klavišą.

 

Daugiau patarimų apie pagrindines telefonų funkcijas rasite skiltyje tinklaraščio skiltyje „Patarimai“.

Prenumeruokite technologijų naujienas: