Patarimai

Kaip atsikratyti kodų kortelių ir generatorių, bet nepamiršti savo slaptažodžių?

2018-06-20

Kodų kortelės ir generatoriai kartais gali būti tikra našta. Juos galite pamiršti, pamesti, todėl tai suteikia daugiau rūpesčių, negu realios naudos. Inovacijų biuras pataria, kuo pakeisti kodų generatorius ir korteles, bei kaip nepamiršti svarbių slaptažodžių.

Smart-ID

smartidJei naudojatės internetinės bankininkystės paslaugomis, didelė tikimybė, kad jau naudojate šią programėlę. Smart-ID dėka, galėsite pamiršti kodų generatorius ir kodų korteles. Ši programėlė yra daug paprastesnis ir saugesnis būdas prisijungti prie savo interneto banko, nes ji nesaugo jokių prisijungimo duomenų, kuriuos žinote tik jūs. Ji veikia Android ir iOS operacines sistemas turinčiuose telefonuose, o norint pradėti ja naudotis, tereikia ją parsisiųsti, užsiregistruoti ir sekti programėlės pateikiamas instrukcijas. Prie banko paskyros prisijungsite vienu PIN kodu, o atliekamas operacijas patvirtinsite antruoju PIN kodu. Jei kas bandytų juos atspėti, po trijų nesėkmingų bandymų Smart-ID bus užblokuota. Patogu ir tai, kad programėle galite naudotis ir jungdamiesi prie interneto banko paskyros iš savo kompiuterio. Jūsų tapatybę patvirtinti reikalaujantį pranešimą gausite į Smart-ID programėlę telefone.

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

M.PARAŠAS

m.parasasDar vienas išmanus būdas patvirtinti savo tapatybę elektroninėje erdvėje ar jungiantis prie savo interneto banko. Jis pilnai pakeičia kodų korteles ir generatorius, be to, nereikia siųstis jokios programėlės. M.PARAŠUI reikalinga speciali SIM kortelė, kurią gausite pasirašydami šios paslaugos teikimo sutartį bet kuriame  Tele2 salone. Toliau sekite gautas instrukcijas ir paslauga bus paruošta naudoti. Kaskart turėdami patvirtinti savo tapatybę, suveskite SPIN kodą. M.PARAŠAS turi daugiau privalumų lyginant su Smart-ID. Juo galite prisijungti prie daugiau internetinės bankininkystės puslapių, ir naudotis Registrų centro, Elektroninės valdžios vartų ar Valstybinio socialinio draudimo fondo (SODRA) teikiamomis elektroninėmis paslaugomis. Jums nebereikės vaikščioti po įstaigas su krūva popierinių sutarčių, nes M.PARAŠU patvirtinti skaitmeniniai dokumentai turi tokią pat teisinę galią. Tai garantuoja Lietuvos Respublikos elektroninio parašo įstatymas. Paslauga mokama, nedidelis M.PARAŠO administravimo mokestis (0,40 Eur/mėn) kas mėnesį bus įtraukiamas į jūsų Tele2 sąskaitą.

Užsisakykite savo M.PARAŠĄ: 

Užsisakykite

 

LastPass

passTai virtualus jūsų „vadybininkas“, skirtas visų kitų prisijungimų slaptažodžiams valdyti. Jis ne tik sugeneruos saugius (ir todėl sudėtingus) slaptažodžius, bet ir atsimins juos kaskart jungiantis prie jūsų paskyrų, tad jums nebereikės jų suvedinėti patiems ir galėsite nebesijaudinti dėl pamirštų prisijungimo duomenų. Visi slaptažodžiai saugomi vienoje LastPass saugykloje, prie kurios priėjimą turėsite tik jūs su pagrindiniu slaptažodžiu-raktu. Saugyklos apsaugai taikomas panašus užkodavimas kaip ir bankinėse sistemose, tad dėl programėlės patikimumo galite nedvejoti. Taip pat LastPass galite įdiegti ir savo kompiuterio interneto naršyklėje ir taip sinchronizuoti slaptažodžių valdymą visuose savo įrenginiuose. Už papildomą mokestį, siekiantį 24 JAV dolerius per metus, LastPass taip pat galėsite saugoti ir svarbius užrašus, nuotraukas ar kitą konfidencialią informaciją. Tam gausite 1 GB vietos.

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

Norėdami užtikrinti bendrą savo telefono ir jame esančių duomenų saugumą, pasinaudokite ir kitais Inovacijų biuro patarimais, esančiais mūsų straipsnyje „Android“ savininkams: 4 gudrybės, padėsiančios apsaugoti savo privatumą“.

Skaitykite

Taip pat nepamirškite apsaugoti savo telefone esančių duomenų nuo negrįžtamo praradimo. Kaip tai padaryti, sužinosite mūsų straipsnyje: „Kaip išsaugoti duomenis prieš remontuojant telefoną?“

Skaitykite

 

 

Prenumeruokite technologijų naujienas: