Patarimai

Kai tingisi tvarkyti namus. Kuo mums gali pagelbėti technologijos?

2019-02-21

Namų tvarkymas – tai ne visai maloni, bet neišvengiama užduotis, kurią labai norėtųsi atiduoti kažkam kitam. Mokslininkai žada, kad galiausiai šiuos darbus iš mūsų perims robotai, bet iki to dar reiks šiek tiek palaukti. Tačiau jau ir dabar tikrai nesame palikti likimo valiai. Įvairūs išmanūs prietaisai ir aplikacijos gali ženkliai palengvinti jūsų gyvenimą ir padovanoti daugiau neįkainojamo resurso – laiko.

1_-10 

Namų tvarkymas – tai įprotis, o įpročius būtina palaikyti ir stiprinti. Tai padaryti gali padėti įvairios aplikacijos. Tokios programėlės, kaip Clean my House, Clean House ar Our Home, veikia labai paprastai. Jose lengvai susidėliosite darbų sąrašą su aiškiu grafiku, o tada pasidalinsite atsakomybėmis su namiškiais, gausite priminimus apie artėjančius darbus ir netgi motyvuosite save. Šios priemonės padės ugdyti ir palaikyti sveikus įpročius, kuriuos įgyti nėra taip jau ir paprasta.

_2-5

Kaipgi Alexa, Siri ar Google Assistant gali padėti prižiūrėti namus? Paprasta. Žmonės daug ką pamiršta, o štai virtualieji asistentai pasižymi preciziškai tikslia atmintimi. Jie jums padės laikytis švaros grafiko, primindami, jog jau senokai tvarkėtės, pasirūpins, kad niekada nepritrūktumėte valymo priemonių, ir netgi suteiks paprastų, bet efektyvių patarimų, kaip namus tvarkyti patogiau. Visų atsakomybių šie prietaisai iš jūsų tikrai neperims, bet gyvenimą ir buitį jie tikrai supaprastins.

_3-5

Šie paprasti prietaisai jau dabar milijonams žmonių padeda taupyti savo laiką. Protingi siurbliai skenuoja patalpas, suformuoja jų planą, o tada patys po ja keliauja, siurbdami dulkes ir valydami nešvarumus. Jiems praktiškai nereikia jokios priežiūros. Parinkus norimą valymo pradžios laiką, galima tiesiog išeiti iš namų ir būti ramiam, kad robotas nepavėluos į darbą. Jį taip pat galima stebėti ir per specialią aplikaciją. Gera naujiena ir ta, kad tokių prietaisų vis daugėja, o jų funkcionalumas nuolat plečiasi.

_4-4

Naminiai gyvūnėliai – tai ne tik džiaugsmas, bet ir didelė atsakomybė. Juos juk reikia maitinti, valyti paskui juos, o taip pat pasirūpinti jų mankšta. Toli gražu ne visada visam tam yra ūpo. Laimei, inžinieriai siūlo vis daugiau pagelbėti galinčių prietaisų: šėrimo aparatus, išmanius žaidimus ar netgi savaime išsivalančias kraiko dėžutes. Žinoma, žmogiškos kompanijos jie niekada neatstos, bet ypatingai užimtomis savaitėmis tikrai leis jums šiek tiek lengviau kvėpuoti, o gyvunėliams – nesijausti apleistiems.

_5-4

Daiktų internetas jau nebėra tik intriguojančiai skambantis žodžių junginys. Vis daugiau namų galima pavadinti išmaniais. Tai reiškia, kad juose veikiantys prietaisai yra sujungti į vieną tinklą ir gali būti valdomi nuotoliniu būdu. Kitaip tariant, tam, kad įjungtum skalbimo mašiną ar indaplovę, visai nebereikia būti namuose. Tai padaryti galima ir telefonu. Kitas žingsnis – dar didesnis prietaisų savarankiškumas. Jie turėtų bendrauti tarpusavyje bei taip optimizuoti energijos sąnaudas, padėti formuoti pirkinių sąrašą ir t.t.