Gyvenimo būdas

Ką žaisime 2019–aisiais?

2019-02-26

2019–ieji žaidėjus pasitiko su unikalia problema. Šiemet turėtų pasirodyti tiek daug gerų žaidimų, kad visiems jiems skirti deramą dėmesį paprasčiausiai bus neįmanoma. Būtent todėl rinktis, ką žaisime šiemet, reikia atidžiai ir skrupulingai. Pristatome jums penkis žaidimus, į kuriuos būtinai reikėtų atkreipti dėmesį. Vienas iš jų turėtų tapti šių metų Red Dead Redemption 2.

antrastes su paveiksliukais1-2

Ši franšizė, kurią sudaro žaidimai, filmai, komiksai ir knygos, puikiai žinoma net ir niekada neišbandžiusiems savo drąsos žaidžiant. Šis klaskinio, pirmajam Play Station skirto, žaidimo perdirbinys prieš du dešimtmečius išleistą versiją primins nebent tik savo siužetu ir tuo, kad veiksmas vyks legendiniame Raccoon City. Žaidimo kūrėjai Capcom žada nepalyginamai patogesnį valdymą, tobulesnį dirbtinį intelektą ir dar sudėtingesnes bei labiau įtraukiančias misijas. O kur dar dramatiškai patobulėjusi grafika, kuri neabejotinai sukurs dar gilesnę ir kraupesnę atmosferą. Žaidimas pasirodys jau sausio pabaigoje, tad, jeigu tik išdrįsite, tamsius vasario vakarus galėsite praleisti žudydami zombius.

antrastes su paveiksliukais2-2

Garsiosios Assassins Creed serijos kūrėjai iš Ubisoft žaidimų pasaulį žada sudrebinti piratų laivų patrankomis. Taip, Skull & Bones žaidėjai taps piratais, klajojančiais po septynias jūras. Įkvėpimas šiam žaidimui atėjo iš tų pačių Assassins Creed žaidimų. Dalis veiksmo ten irgi vyko jūroje ir fanai šioms misijoms nešykštėjo komplimentų. Ubisoft šią užuominą suprato ir sukūrė atvirą pasaulį, kuriame jūs galėsite pradėti pirato karjerą su visais jos atributais: lobių paieškomis, jūrų mūšiais, dvikovomis, vagystėmis, laivų užgrobimais ir t.t. Siužetinė linija neabejotinai intriguoja, bet dar daugiau smagumo žada multiplayer režimas, kuriame konkuruojančias piratų imperijas kurs žaidėjai iš viso pasaulio.

antrastes su paveiksliukais3-2

Kompiuteriniai žaidimai pastaraisiais metais taip patobulėjo, kad iš gana paprastos pramogos pavirto į neįtikėtinai įtraukiančią, sofistikuotą patirtį. Tačiau trumpam pamirškite visa tai. Legendinis Mortal Kombat šį pavasarį sugrįš tam, kad dar sykį primintų, jog kartais reikia tiesiog pasilinksminti. Serija visada garsėjo savo karikatūriškai detaliu smurtu, ypatingai įtraukiančiomis kovomis bei smagiais personažais. Lygiai to paties galite tikėtis ir iš Mortal Kombat 11. Tik šįkart žaidimas pasižymės dar detalesne grafika, intuityvesniu valdymu ir galimybe žaisti su milijonais kitų jo fanų iš viso pasaulio.

antrastes su paveiksliukais4-2 Jeigu esate didelis The Witcher serijos gerbėjas, sukluskite. Tie patys žmonės (CD Projekt Red  studija), kurie dirbo prie jos, dabar ruošia ir, ko gero, laukiamiausią 2019–ųjų žaidimą Cyberpunk 2077. Kūrėjai žaidimo siužetą ir mechaniką kol kas skrupulingai slepia, bet jau aišku, kad žaidėjai čia atsidurs  visiškai atvirame metropolyje Night City, pilname tūkstančių unikalių veikėjų, tradicijų ir t.t. CD Projekt žada, kad savo masteliu Cyberpunk 2077 net kelis kartus pralenks vienu geriausių visų laikų žaidimų laikomu The Witcher 3. Jis taip pat turės dešimtis skirtingų istorijų, siūlys praktiškai neribotą laisvę ir įspūdžius, prieš kuriuos realaus pasaulio patirtys atrodys nereikšmingos.

antrastes su paveiksliukais5-1

Šie metai ypatingai reikšmingi visai Žvaigždžių karų franšizei. Dar prieš kelis metus ji atrodė nepajudinama, bet pastaruoju metu ne kartą užsitraukė fanų nemalonę. Pasitikėjimą susigrąžinti bus bandoma ne tik paskutiniuoju naujosios trilogijos filmu, bet ir žaidimu Jedi: Fallen Order. Apie žaidimą kol kas daug nepasakojama. Aišku tik tiek, kad jo siužetas vystysis iš karto po III Epizodo. Anot gandų, žaidimas turėtų kažkuo priminti legendint Knights of the Old Republic bei pasižymėti didžiule laisve, galimybėmis tyrinėti Galaktiką ir, žinoma, įtraukiančiomis kovomis su šviesos kardais.

 

Nuotraukų šaltiniai: Capcom, Ubisoft, WB games, CD Projekt Red, EA Games