Patarimai

Ką sau padovanoti naujų mokslo metų proga?

2017-08-29

Dovanos mokslu proga-1090x232.jpgBeveik rugsėjis – ir visi puikiai žinom, ką tai reiškia. Rytinius kamščius gatvėse. Ilgėjančius vakarus. Žmonių eiles prie kavos aparato. Ir jei jūsų galva dar neužpildyta nesibaigiančiais darbų sąrašais, tai netrukus pasikeis.

Rugsėjis yra pirmasis žingsnis iki šaltojo sezono, kai stengsimės būti ypač geri ir glėbiais pirksim dovanas artimiesiems ir draugams pirksim. Tačiau dabar – puikus metas dovana palepinti… patiems save. Štai keletas technologijų “žaisliukų”, kuriuos verta apsvarstyti.

Mobilusis telefonas

nokia5.jpgKas gali būti geriau už naują mobilųjį telefoną? Telefonui atnaujinti nėra netinkamo meto, bet rudens pradžia – tinkamiausia iš tinkamiausių. Rinktis tikrai yra iš ko: telefonai dabar plonyčiai, grakštūs, turintys begalę funkcijų ir pildantys kiekvieną tavo norą (net jei pats nežinai, ko nori). Be to, jie atrodo taip gerai, kad nesinori jų iš rankų paleisti nei duše, nei lovoje. O vyšnaitė ant torto – kad dabar perkant gausite ir gausybę dovanų. Galite pirkti vieną telefoną ir dovanų gauti antrą.

Galite gauti trigubai daugiau interneto, negu užsisakėte. Galite su telefonu papildomai išsirinkti asmenukių lazdą, išorinę bateriją arba automobilinį kroviklį. Ar gali būti geriau? Mes irgi manome, kad vargiai.

Įsigykite internetu

Kompiuteris

lenovo.jpgNereikia nė sakyti, kad kai kalba eina apie darbus ir mokslus, kompiuteriui savo naudingumu neprilygsta niekas. Dovanėlė, žinoma, iš rimtųjų – nenuostabu, kad norisi išsirinkti išties vertą dėmesio, o ne kažką, kas nustos tarnauti jau kitais metais. Prieš perkant naudinga šiek tiek pasidomėti techninėmis specifikacijomis, kad terminai kaip CPU, RAM ar GHz neskambėtų kaip užkeikimai iš burtininko knygos.

Naujų mokslo metų pradžia – geras metas tiems, kurie mėgsta kažką gauti papildomai, nes dabar su nauju kompiuteriu jums pasiūlys įvairių dovanų.

Įsigykite internetu

Namų internetas

internetas.jpgBeje, jei esate iš kito miesto atvykęs studentas, nepamirškite pasirūpinti namų internetu – jį galima naudoti ir bendrabutyje, ir bute su kambariokais. Modemą įjungti taip paprasta, kad tą padaryti sugebėtų net močiutė, kuri apskritai nežino, kas yra internetas. Sąlygos puikios: namų internetą dabar galima išbandyti nemokamai ir pasitikrinti, ar ryšys tikrai toks spartus, kaip žadama, ir kiek gigabaitų išnaršai per mėnesį (kai už 20 minučių mokymosi apdovanoji save valanda kačiukų video).

Įsigykite internetu

Planšetinis kompiuteris

plansete.jpgApie planšetes kalbėta daug – kad jos sukurtos kaip rinkodaros triukas, kad jas išstums kompiuteriai ir išmanieji telefonai ir pan. Tačiau metai bėga, o planšetės vis dar čia, ir panašu, kad niekur greitai nesitrauks. Planšetinius kompiuterius lengva nešiotis su savimi, baterija laiko kone visą dieną, be to, jų kaina „nesikandžioja”. Su planšete puikiai draugauja nuotraukos, knygos ir muzika.Ji puikiai tiks knygoms skaityti ir bendrauti socialiniuose tinkluose.

Be to, planšetę galima patogiai neštis į paskaitas ar darbinius susitikimus ir konspektuoti be baimės atrodyti įžūliam (o nuobodulio akimirką tyliai pažaisti Angry Birds, kai niekas nemato).

Įsigykite internetu

Aksesuarai

aksesuarai.jpgJei piniginė po vasaros įtartinai sulieknėjusi ir žinai, kad nusipirkęs naują telefoną ar kompiuterį vėliau turėsi mėnesį valgyti vien makaronus, gali nudžiuginti save pigesne, bet irgi praktiška dovana – aksesuaru savo turimam įrenginiui. Tai gali būti ausinės mėgstantiems klausytis muzikos, kolonėlės tiems, kas mėgsta, kad mėgstamos muzikos klausytųsi ir kiti, arba išorinė baterija telefonui, kuris turi pomėgį išsikrauti kaip tik tada, kai vėluoji į susitikimą ir žūtbūt reikia paskambinti draugui.

Įsigykite internetu

Kartais ne taip ir svarbu, kokią dovaną sau išsirinksite ar kokią pinigų sumą išleisite – svarbus pats faktas, kad per visus rūpesčius, vertimąsi per galvą ir stengimąsi dėl artimųjų visgi sugebate nepamiršti ir savęs. Norite gauti daugiau jus dominančių naujienų? Užsiprenumeruokite Inovacijų biuro naujienlaiškį.