Patarimai

Ištvermingiausios telefonų baterijos

2017-12-13

Inovaciju_biuras_Istvermingiausios_telefonu_baterijos_1.jpg
Telefono baterija neabejotinai yra vienas iš svarbiausių dalykų renkantis telefoną. Dauguma iš mūsų telefonus esame pratę krauti kasdien – prieš miegą įkišti telefoną į elektros lizdą daug kam yra tapę vakarinio ritualo dalimi. Tačiau jei važiuodamas autobusu į darbą mėgstate žiūrėti video, visą dieną klausotės muzikos, aktyviai naršote ir žaidžiate žaidimus, kai kurie įrenginiai gali „išsikvėpti“ saulei dar nenusileidus.

Kaip žinoti, kurių telefonų baterijos laikys ilgai? Visų pirma, reikėtų atkreipti dėmesį į bendrą baterijos talpą, matuojamą mAh (miliampervalandėmis). Kuo didesnis mAh skaičius, tuo talpesnė baterija – ir tuo ilgiau jos turėtų užtekti. Tačiau tik teoriškai. Iš tiesų žaidime dalyvauja ekrano šviesumas, raiška ir daug kitų veiksnių.

Įdėmiau pažiūrėkime, kokias baterijas siūlo vieni populiariausių šių metų flagmanų.

HUAWEI P10 Inovaciju_biuras_Istvermingiausios_telefonu_baterijos_HUAWEI P10.jpg

Huawei telefonai visada pasižymėjo tuo, kad kartelę baterijai iškeldavo ganėtinai aukštai. Telefono išvermei įtakos turėjo ir efektyviai dirbantys procesoriai, ir aplikacijų kontrolė (užtikrinama, kad baterijos neeikvotų nenaudojamos programėlės).  Lyginant su 3,000 mAh baterija P9 modelyje, Huawei P10 padidino baterijos talpą iki 3,200 mAh – tai šiek tiek daugiau nei įprasta tikėtis iš tokio dydžio telefono. Huawei P10 baterija leis jums naudotis telefonu be sustojimo 5 valandas, o jei krūvis bus labai didelis – 4 valandas. Spartusis įkrovimas leis pakrauti telefoną nuo 0 iki 50 % vos per pusvalandį, kas yra tikrai puikus rezultatas. 

Kaip ilgai turėtų užtekti Huawei P10 baterijos įvairiomis sąlygomis? Ramybės būsenoje telefonas turėtų išsilaikyti iki 109 val., naršant internete – 14 val., klausant muzikos – 70 val., kalbant telefonu – 16 val., filmuojant video – 4 val.

Įsigykite internetu

 

SONY XPERIA XZ1

Inovaciju_biuras_Istvermingiausios_telefonu_baterijos_SONY XPERIA XZ1.jpg

Sony Xperia XZ1 baterija yra sumažėjusi, lyginant su Xperia XZ – dabar ji siekia 2700 mAh. „Sumažėjusi baterijos talpa“ tikrai nėra tie žodžiai, kurie verčia fanus krykštauti iš džiaugsmo, tačiau neverta nukabinti nosies. Xperia XZ1 turi „Snapdragon 835“ procesorių, kuris padeda taupyti energiją, bei 1080p raiškos ekraną, kas irgi leidžia baterijai tarnauti ilgiau. Gamintojas teigia, kad vartotojai vis dar gali tikėtis su telefonu išbūti visą dieną, ir ekspertų atlikti testai tai patvirtina. Kasdien keletą valandų klausantis „Deezer“, nuolat susirašinėjant socialiniuose tinkluose ir aktyviai skambinant, nėra ko baimintis, kad telefonas išsikraus dar neužtrenkus ofiso durų. Tiesa, didelio intensyvumo veiklos, tokios kaip žaidimai ir HDR video, „siurbia“ daugiau energijos – tokiais atvejais geriau kroviklį turėti po ranka. Sony bateriją taupyti padeda „STAMINA“ bei „Doze“ režimai, „Battery saver“ ir „App Standby“ funkcijos. O dėl Qnovo™ specialios įkrovimo technologijos vos kelios minutės krovimo telefonui gali padovanoti kelias papildomas gyvavimo valandas. 

Įsigykite internetu

 

 

SAMSUNG GALAXY S8 Inovaciju_biuras_Istvermingiausios_telefonu_baterijos_SAMSUNG GALAXY S8.jpg

Iš Samsung Galaxy S8 buvo tikėtasi puikaus baterijos tarnavimo laiko – todėl dalis vartotojų nustebo sužinoję, jog baterijos talpa išliko tokia pati kaip ankstesniame Samsung Galaxy S7 modelyje. Tačiau 3000 mAh baterija, sukombinuota su efektyviai veikiančiu „Snapdragon 835“ procesoriumi (kuris eikvoja net 25 % mažiau energijos nei ankstesnės kartos „giminaitis“) leidžia nesukti galvos dėl dažnų krovimų. Samsung Galaxy S8 žada iki 16 val. video žiūrėjimo, iki 20 val. kalbėjimo telefonu ir iki 14 val. naršymo su Wi–Fi ryšiu. Dėl ypač spartaus belaidžio krovimo net ir išsikrovusi baterija neturėtų gąsdinti – telefoną pakrauti labai patogu, kad ir kur būtumėte.

Apibendrinant: jei gyvenate aktyviai ir mėgstate naršyti internete, žiūrėti video bei klausytis muzikos, Samsung Galaxy S8 telefonas šiuo metu yra vienas geriausių pasirinkimų.

Įsigykite internetu

 

 

IPHONE XInovaciju_biuras_Istvermingiausios_telefonu_baterijos_IPHONE X.jpg

iPhone X baterija yra  2716 mAh – kas Apple jau yra nemažai (tačiau turint omenyje didesnį ekraną ir daugiau pikselių, tai atrodo visiškai logiška). Antros kartos našumo valdiklis ir ypatingos konstrukcijos akumuliatorius užtikrina dviem valandomis ilgesnį veikimą nei iPhone 7. Oficialiai iPhone X pokalbiams turėtų užtekti 21 val., naudojant internetą – 12 val., internete žiūrint video – iki 13 val., internete klausant muzikos – iki 60 val.

Didžiulis pliusas yra spartusis krovimas: per 30 min. išmanusis pasikrauna iki 50 %, be to, telefoną galima pakrauti belaidžiu režimu. Testus atlikę specialistai teigia: jei telefoną naudojate „lengvu“ režimu – išsiunčiate keletą žinučių, pasidarote kelias nuotraukas, pusvalandį pasinaudojate GPS ir pan., telefono tikrai neiškrausite iki pat nakties. Tačiau jei pusvalandį žiūrėsite HDR video, paskui sugalvosite kelias valandas pasiklausyti „Deezer“ muzikos, tada nuspręsite pasinaudoti „hotspot“ funkcija, išbandysite naujus žaidimus ir gerą pusdienį nenustosite linksmintis su veido atpažinimo funkcija… iPhone X jau po pusės paros gali nuspręsti išeiti į užtarnautą poilsį.

Įsigykite internetu

 

Kartais telefono baterijai galime pakenkti ir mes patys. Videoapžvalgoje „Tele2 telefonų priežiūros centras“ pataria: Kaip išvengti telefono baterijos gedimo?“ aptariame kokie yra dažniausi gedimai bei kaip jų išvengti.

Žiūrėkite