Gyvenimo būdas

Investuojate? Naudokitės išmaniuoju!

2012-08-22

6-long.jpg

 Apie tai, kaip telefonas padeda tvarkyti asmeninius finansus, jau rašėme. Šiandien norime pasigilinti į šiek tiek siauresnę sritį – asmeninių finansų auginimą, kitaip tariant – investavimą.

Nes juk investuoja ne tik rimti finansų specialistai, neišlendantys iš pilkų kostiumų ir biržų portalų. Jeigu investavimas – ne tik jūsų asmeninis pomėgis, bet nors šiek tiek siejasi ir su profesine veikla, tuomet šiuolaikiškas išmanusis telefonas – nepakeičiamas įrankis, norint visada „laikyti pulsą“, kas įdomaus vyksta pasaulio ir Lietuvos finansų rinkose. 

 

Reikia pripažinti, kad sekti akcijų biržų naujienas patogiausia turint išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį, nes būtent jiems prikurta išties nemažai programėlių, padedančių priimti finansinius sprendimus ten ir tada, kur jūsų niekas neblaško – pavyzdžiui, šviežia galva iš pat ryto ramiai valgant sumuštinį su kava. Taigi rinkitės pvz., verslininkų ir, nors gal kam ir pasirodys keista, jaunimo ypač mėgstamą „Blackberry“ arba modelį, veikiantį su „Android“ operacine sistema Žinoma, akcijų kursus galima stebėti tiesiog internete, prisijungus prie jo išmaniuoju prietaisu – naujausių telefonų „Tele2“ galima įsigyti mokant nuo vieno lito.

 investuoti.jpgŽinoma, akcijų kursus galima stebėti tiesiog internete, prisijungus prie jo išmaniuoju prietaisu – pavyzdžiui, NASDAQ OMX Baltijos rinkų tinklalapyje. Tačiau dar patogiau tai daryti specialių programėlių pagalba. Viena universaliausių, tinkančių telefonams su „Apple“, „Blackberry“ ir „Android“ operacinėmis sistemomis – „Sharebuilder Mobile“. Ji padės bet kurią minutę sužinoti situaciją akcijų rinkose, be to, yra labai paprastai ir lengvai naudojama. Pasaulio tinklaraštininkai taip pat rekomenduoja specializuotas finansų informacijos portalų bei rinkos analitikų programėles, tokias kaip „Yahoo Finance“, „Bloomberg“ ar „Morningstar“, leidžiančias stebėti savo investicijas ir pokyčius rinkose. 

„PowerOne Financial Calculator“, taip pat skirta „Apple“, „BlackBerry“ ir „Windows“ telefonams – neišsemiamas skaičių ir faktų šulinys, apimantis daugybę sričių: nuo hipotekos lakštų ir nekilnojamojo turto iki finansų ir investavimo. Įsidiegdami šią programėlę, kartu gausite šimtus parengtų ir nuolat atnaujinamų lentelių, kurios padės analizuoti visą šią informaciją. Panašių finansinių skaičiuoklių yra sukurta ir telefonams su „Android“ operacine sistema – pavyzdžiui, programa „Financial Calculators“ leidžia patogiai skaičiuoti palūkanas, investicijų grąžą, valiutų skirtumus ir kitus svarbius rodiklius.

investuoti1.jpgĮvairioms platformoms pritaikyta programa „E*Trade Mobile Pro“ skirta ne tik smalsuoliams, bet ir pažengusiems, realia akcijų prekyba užsiimantiems vartotojams ir leidžia savo pomėgiui atsiduoti bet kada ir bet kur. Be to, ji lyg koks „Twitter“ išminčius nuolat transliuoja gudrias ištaras finansų temomis bei informaciją apie aktualius rinkos įvykius. 

Dar dvi programėlės, į kurias ypač vertėtų atkreipti dėmesį „Blackberry“ savininkams – „Pageonce Personal Assistant“ ir „Smart investor“. Pirmoji padeda nuolat stebėti, kas vyksta jūsų banko sąskaitoje, bet kada prireikus peržiūrėti savo investicijų portfelį, sekti aviakompanijų suteikiamas oro mylias ir įspėja apie artėjančius sąskaitų apmokėjimo terminus. Antrąją galima pavadinti tikru finansų patarėju, įsitaisiusiu jūsų kišenėje: tiesiog užduodate telefonu klausimą ir e. paštu gaunate atsakymą su eksperto paruošta informacija.

Nemažo apžvalgininkų pripažinimo sulaukė ir nemokama programa „Mint“, skirta „Android“ ir „iOS“ platformoms. Jos pagalba galima stebėti ir planuoti asmeninį ar šeimos biudžetą, gauti įspėjimus apie artėjančius mokėjimus, o taip pat – valdyti savo investicijas.

Be abejo, apžvelgtos programos – tai tik lašas jūroje, nes išmaniesiems investuotojams (ir jų išmaniesiems telefonams) sukurta gausybė specializuotų programėlių. Pavyzdžiui, su verslo naujienų portalu „Google Finance“ susieta programa „Stock“ arba „Stock Quote“ leidžia sekti pokyčius jūsų portfelyje, pateikia įvairių biržų indeksų apžvalgas ir turi patogų valiutos konvertavimo įrankį. Siūlome tiesiog išbandyti, nes vieniems šie instrumentai visai neįtinka, o kiti vartotojai juos tiesiog liaupsina.